Безкраен празник II

Модератори: bobopeli, sapuna

docenta
разбира нещата
разбира нещата

Безкраен празник II

Мнение от docenta »

Петък, събота и неделя бяхме четирима колеги в района на Раждавица, Драговищица и Стенско в командировка. Но понеже Струма и други реки са наблизо, аз си взех и въдиците! И какво стана?!
Първо спряхме да ударим по една шкембе чорба на Извор. Заведението е направо приказка, а чорбата - да си оближеш пръстите:
Изображение
После шефката категорично ме отлюспи от екипа и служебните задачи и когато Струма блесна пред нас, ми каза да оставам тук и без риба да не се връщам. Намерих последния достъпен вир по дефилето над Раждавица и започнах подготовка:
Изображение
Изображение
За довиждане и за наслука колежката Цвета Цунгер ме благослови така:
Изображение
Не след дълго дръпнах първата риба на троха хляб и за мое учудване беше каракуда, хванах я на границата на мощното течение на два метра дълбочина:
Изображение
Дотогава бях сам на вира, но се появи колегата Ангел от София и с мое разрешение застана под мен, та да може да ползва обилната захранка - трохи, промикс за река, бисквитена и обикновена галета, бели червеи и глина. И започнаха да излизат и други рибки:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
При мен каракудите ставаха все по-едри докато накрая се забоде тоя мутант:
Изображение
Нямах с какво да премеря този караконджул, но не подозирах, че такива има в Струма и то в горното й течение. После пуснах дребосъка да расте, отбрах едрите и се прибрах при колегите в Стенско:
Изображение
После имаше цър-пър - пилешки пържоли с гъби, мешана салата и бяло вино:
Изображение
В събота отидохме на събора в Драговищица, където сам кметът Драголюб бъркаше манджите, а курбана го въртеше една симпатична леля:
Изображение
Изображение
И там се повеселихме доволно, пък като стана икиндия колежката Цунгер реши да дойде с мен на един вир на прекрасната Драговищица:
Изображение
Кака ви Цунгер за пръв път в живота си пипна въдица, но под моето вещо ръководство, на бърза ръка изпедепса занаята. Вижте я колко е радостна с първата си рибка:
Изображение
То не бяха въздишки и Радини вълнения, ей за сефте виждам жена да целува жива риба в устата!
Хванахме около 40 рибета, но понеже бяха дребни ги пуснахме обратно. По-важното е, че си имаме нова бойна колежка-въдичарка!
За довиждане - ето ви още един прекрасен изглед от реката:
Изображение

Вечерта хапнахме каракуди по доцентски с магданоз и чесън, салати, варени картофи и бяло вино и в неделя по обед се прибрахме благополучно в София.
Наздраве, юнаци!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Re: Безкраен празник II

Мнение от петър власев »

С лед такива репортажи направо се фъргам на някъде за риба

Браво доценте ,евала ашкулсун
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
nikidilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikidilov »

Браво Доце,и риба и колежки покрай теб.......евала !
Аватар
ded
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ded »

Много ме изкефи репортажа.
Тоз, който падне в бой той не умира.
Аватар
asenovpk
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от asenovpk »

Браво !
Изображение Chelsea
Аватар
Wolf_1
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Wolf_1 »

браво доценте хубав излет
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Много мезе,много хубави рипки,прекрасна река.Браво за доцента :D
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Доцентът ВИНАГИ е увлекателен и интересен като че ли чета разказите на Йовков... истински се кефя като чета репортажите ти, евала!
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

Браво Доченте страшен репортаж,пък и щом жена си научил да лови машала :D :D :D :D :D :D ,пожелавам ти нови по-добри успехи по време на командировки,ех всеки такива командировки да имаше браво :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038 :smt038
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Доценте, направо ми скри топката! :shock: Как в тази суша намери и печурки бе? :rolleyes: :roll: :rolleyes: Абе който си го може , си го може и без асистентки! :lol: :lol: :lol: :drinkers:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

Диканаров написа:Доценте, направо ми скри топката! :shock: Как в тази суша намери и печурки бе? :rolleyes: :roll: :rolleyes: Абе който си го може , си го може и без асистентки! :lol: :lol: :lol: :drinkers:
Ами, то там валя две нощи подред достатъчно. Та и реката бе малко мътна, а други колеги казаха, че по-надолу из равното била като боза, впрочем колегата Venci72 може да каже повече и за неговите подвизи, ако поиска.Но всъщност той достатъчно е казал в неговата тема Струма 31 август.
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Браво Доценте голям си :)
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Прекрасен и увлекатален разказ след приятен и успешен риболов. :smt023 :smt038 Ама така ще е след вкусната шкембе чорба :lol:
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

По Доцентски суперски риболов :!: :wink:
По тошово време това ми беше любимата дестинация-Ръждавица при втичалото на Драговищица :!: Там имаше помпена станция ,която правеше огромен вир ,който държеше всякаква речна и язовирна риба.За каракудата изобщо не се учудвай ,даже тази не е от голямите/вадят се и килограмови/.Има разкошен див шаран, мой приятел извади и два толостолопа от по 5 кг.
Но за жалост всичко това е история ,защото демократично "освободените" българи обраха и разбиха помпената станция :evil: А за да е още "по-красива"днешната картинка,знойна група "концесионери " златари разбиха/взривиха/ цялото корито на реката след Ръждавица ,почти до моста над Струма за Кюстендил :evil: :oops:
ЕТО ПО ТАЗИ ПРИЧИНА КРАКАТ МИ НЕ Е СТЪПВАЛ ТАМ, МОЖЕ БИ ОТ 10 ГОДИНИ :cry: :|

Дай БОЖЕ повече такива обнадеждаващи репортажи от този сектор на Струма-ЛЮБИМАТА МИ РЕКА
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Колега Доцент що да ти кажем аз ти си го написал ного убаво ,евала ти.У тоя вир каде си ловил срещу големата скала има ного риби ,обаче през летото с къпат ного децата ,гмуркат се ловат ги с вилици и е наплашена рибата .Аз не съм ходил от една година сигорно . обезриби се реката по тоя край ,ние да не сме улави та да одиме от благоев град надолу.колегата bkd го е описал ного точно .Там на помпената беше приказка местото ,сега пролета ходих затлачено е и е дълбоко 1 метър , а беше над 2 метра .с две думи преебаха я реката по нашия край.А каракудите са от лобош ,нема от каде да са.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”