Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Сафрид пред "Слънчев ден"
Модератори: emo vasilev, alekst
Сафрид пред "Слънчев ден"
Вече четири дена вземаме по 7-8кг. сафрид пред "Слънчев ден" от лодка че и от водно колело.Рибата е на около 400м. от брега , най-после и край Варна малко сафридец.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Re: Сафрид пред "Слънчев ден"
luko написа:Вече четири дена вземаме по 7-8кг. сафрид пред "Слънчев ден" от лодка че и от водно колело.Рибата е на около 400м. от брега , най-после и край Варна малко сафридец.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
luko написа:Вече четири дена вземаме по 7-8кг. сафрид пред "Слънчев ден" от лодка че и от водно колело.Рибата е на около 400м. от брега , най-после и край Варна малко сафридец.

- SILVESTER
- ще става разбирач
Киро,май ни пробваш с това мнение,или да направим съпоставка с преди точно 2год 

... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
- КИРО
- Обратна връзка:
И двете,но по-точно второто.SILVESTER написа:Киро,май ни пробваш с това мнение,или да направим съпоставка с преди точно 2год
По даляните почва да излиза доволно сафрида,мисля че до два три дни,ще се завърти и по нашите места.
Все още морето отдолу е салантия,но и този североизточен,който от два дни духа след обяд,ще го докара.
Между другото,и карагьоза се е показал.
Може да се продължат темите по старите места,както желаете.Това ми е информацията от вчера,ама аз кога ще я проверя,нямам си идея.
- 1000n
- разбира нещата
Някой хващал ли е скоро сафрид от брега?
Четох в други подтеми, че от лодка е имало някакъв успех, но от брега (морска гара) аз за две седмици хванах само един сафрид ......
Чудя се на какво се дължи това да няма риба (с изключение на заргана) на самия бряг
и не се сещам за по-основателна причина от по-високата температура на морската вода по брега и както е логично да се предположи понижаването на температурата на морската вода с увеличаване на разстоянието от брега, както и на дълбочината (тази зависимост е валидна за лятото, през зимата е обратното)

- КИРО
- Обратна връзка:
1000,значи температурата на водата до брега,не е най топла,отколкото навътре.Ако не говорим за температури по вертикала на водата.
Това са едни наблюдения от моя страна,които зависят най-вече от посоката на вятъра,вида на вълната / ветрова или мъртва /,колко честа е промяната на посоката на вятъра.Абе мноого фактори,просто не му е тук мястото за разисквания.
Има си тема "времето и риболова",по тоя въпрос да се преместим там.
Наистина си направих малко майтап / спам /,като я отворих наново тази тема,ама Румбата веднага ме гепа.
Пък и наистина исках да направим съпоставка как е било преди 2 години / както забеляза и SILVESTER /.
Сега ако си искам,мога да я изтрия темата,мога да я заключа,но мога да Ви поискам и мнението какво да я правя.
Чакам ви отговора.
Както виждате,поместваме се в 5-6 теми за целия морски риболов.
Иначе за мен,мамка му,че нямам време.Нюхам го че е там,малко навътре.И сафрида,и онези дет ги чакаме.
Това са едни наблюдения от моя страна,които зависят най-вече от посоката на вятъра,вида на вълната / ветрова или мъртва /,колко честа е промяната на посоката на вятъра.Абе мноого фактори,просто не му е тук мястото за разисквания.
Има си тема "времето и риболова",по тоя въпрос да се преместим там.
Наистина си направих малко майтап / спам /,като я отворих наново тази тема,ама Румбата веднага ме гепа.
Пък и наистина исках да направим съпоставка как е било преди 2 години / както забеляза и SILVESTER /.
Сега ако си искам,мога да я изтрия темата,мога да я заключа,но мога да Ви поискам и мнението какво да я правя.
Чакам ви отговора.
Както виждате,поместваме се в 5-6 теми за целия морски риболов.
Иначе за мен,мамка му,че нямам време.Нюхам го че е там,малко навътре.И сафрида,и онези дет ги чакаме.

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Днес морето беше много сърдито.
На Морска гара имаше чичовци с чепарета,дет през половин час бучваха по някоя граца.Едно дете до мен хвана едно дребно чернокопче от талибанците на Чуруликпенчо.Дребните рибки се виждаха как скачат на 20-30 санта над водата,явно подгонени от нещо,но определено това нещо не подгони блесната.Готин аватар,Киро,ама нещо започвам да се отчайвам. 
Като се постъмни,на лампите се видя един доста голям кефал,може би към 35см.Мина бавно и важно успоредно на плочата.Пробвах да го подразня с блесната,ама той никой не ебава,знае си неговата и кара бавничко покрай плочата и това е.

Като се постъмни,на лампите се видя един доста голям кефал,може би към 35см.Мина бавно и важно успоредно на плочата.Пробвах да го подразня с блесната,ама той никой не ебава,знае си неговата и кара бавничко покрай плочата и това е.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- КИРО
- Обратна връзка:
Как така отчайвам бе Камба.Такава дума при нас няма.Още малко търпение,ша ги метнем.Камбата написа:Готин аватар,Киро,ама нещо започвам да се отчайвам.
- SILVESTER
- ще става разбирач
Остави я Киро,да си остане архив за догодина,тя сама ще си падне надолу.КИРО написа: Сега ако си искам,мога да я изтрия темата,мога да я заключа,но мога да Ви поискам и мнението какво да я правя.
Чакам ви отговора.

... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
- КИРО
- Обратна връзка:
Точно,архив,триенето не помага винаги.ОК
Ама днес пак голяма салантия,Голям мъртвак,кога ще падне..../ за архива де /
Ама днес пак голяма салантия,Голям мъртвак,кога ще падне..../ за архива де /