Сафрид пред "Слънчев ден"

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
luko
новобранец
новобранец

Сафрид пред "Слънчев ден"

Мнение от luko »

Вече четири дена вземаме по 7-8кг. сафрид пред "Слънчев ден" от лодка че и от водно колело.Рибата е на около 400м. от брега , най-после и край Варна малко сафридец.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Сафрид пред "Слънчев ден"

Мнение от КИРО »

luko написа:Вече четири дена вземаме по 7-8кг. сафрид пред "Слънчев ден" от лодка че и от водно колело.Рибата е на около 400м. от брега , най-после и край Варна малко сафридец.
:smt023
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

luko написа:Вече четири дена вземаме по 7-8кг. сафрид пред "Слънчев ден" от лодка че и от водно колело.Рибата е на около 400м. от брега , най-после и край Варна малко сафридец.
:smt017 Ама то тва мнение отпреди 2 години.
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Киро,май ни пробваш с това мнение,или да направим съпоставка с преди точно 2год :lol:
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

SILVESTER написа:Киро,май ни пробваш с това мнение,или да направим съпоставка с преди точно 2год :lol:
И двете,но по-точно второто.
По даляните почва да излиза доволно сафрида,мисля че до два три дни,ще се завърти и по нашите места.
Все още морето отдолу е салантия,но и този североизточен,който от два дни духа след обяд,ще го докара.
Между другото,и карагьоза се е показал.
Може да се продължат темите по старите места,както желаете.Това ми е информацията от вчера,ама аз кога ще я проверя,нямам си идея.
Изображение

Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Някой хващал ли е скоро сафрид от брега? :roll: Четох в други подтеми, че от лодка е имало някакъв успех, но от брега (морска гара) аз за две седмици хванах само един сафрид ...... :cry: Чудя се на какво се дължи това да няма риба (с изключение на заргана) на самия бряг :idea: и не се сещам за по-основателна причина от по-високата температура на морската вода по брега и както е логично да се предположи понижаването на температурата на морската вода с увеличаване на разстоянието от брега, както и на дълбочината (тази зависимост е валидна за лятото, през зимата е обратното)
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

1000,значи температурата на водата до брега,не е най топла,отколкото навътре.Ако не говорим за температури по вертикала на водата.
Това са едни наблюдения от моя страна,които зависят най-вече от посоката на вятъра,вида на вълната / ветрова или мъртва /,колко честа е промяната на посоката на вятъра.Абе мноого фактори,просто не му е тук мястото за разисквания.
Има си тема "времето и риболова",по тоя въпрос да се преместим там.
Наистина си направих малко майтап / спам /,като я отворих наново тази тема,ама Румбата веднага ме гепа.
Пък и наистина исках да направим съпоставка как е било преди 2 години / както забеляза и SILVESTER /.
Сега ако си искам,мога да я изтрия темата,мога да я заключа,но мога да Ви поискам и мнението какво да я правя.
Чакам ви отговора.
Както виждате,поместваме се в 5-6 теми за целия морски риболов.
Иначе за мен,мамка му,че нямам време.Нюхам го че е там,малко навътре.И сафрида,и онези дет ги чакаме. :x
Изображение

Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Днес морето беше много сърдито. :roll: На Морска гара имаше чичовци с чепарета,дет през половин час бучваха по някоя граца.Едно дете до мен хвана едно дребно чернокопче от талибанците на Чуруликпенчо.Дребните рибки се виждаха как скачат на 20-30 санта над водата,явно подгонени от нещо,но определено това нещо не подгони блесната.Готин аватар,Киро,ама нещо започвам да се отчайвам. :|

Като се постъмни,на лампите се видя един доста голям кефал,може би към 35см.Мина бавно и важно успоредно на плочата.Пробвах да го подразня с блесната,ама той никой не ебава,знае си неговата и кара бавничко покрай плочата и това е.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Камбата написа:Готин аватар,Киро,ама нещо започвам да се отчайвам.
Как така отчайвам бе Камба.Такава дума при нас няма.Още малко търпение,ша ги метнем.
Изображение

Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

КИРО написа: Сега ако си искам,мога да я изтрия темата,мога да я заключа,но мога да Ви поискам и мнението какво да я правя.
Чакам ви отговора.
Остави я Киро,да си остане архив за догодина,тя сама ще си падне надолу. :)
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Точно,архив,триенето не помага винаги.ОК
Ама днес пак голяма салантия,Голям мъртвак,кога ще падне..../ за архива де /
Изображение

Публикувай отговор