АВТОМОБИЛЕН СЪВЕТ...

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: АВТОМОБИЛЕН СЪВЕТ...

Мнение от butnik »

kombat написа:Луксозен модел,но кофти поддръжка.И най вече не става за риба.
Ти пък как разбра ,че не става,като една година обикалям с него и кво и е кофти на подръжката,карай лада бе.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

абе така и така стана въпрос за японските коли-колко по-скъпи са им частите в сравнение с останалите и дали ги има,говоря за коли 98-99год.
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

5кила написа:
Павел Иванов написа:А4 = ремък + ролки - 1100 / 1900 лв. зависи от къде си ги вземеш ! Почти задължителен лек ремонт на предницата като се купи - около 1400лв. само частите и т.н. :lol: :lol: :lol:
не ме разбра павка :wink: критериите не са ми "занижени",ами безккрайно ПОВИШЕНИ...твьрдя и с всеки ще споря ,че всичко след 1998ма(а и някои-преди) е пьлен боклук.и да не забраяме,че японски фар на тойота не ни е (на повечето от нас) много по силите...айде,сега да не се разпростирам,как се изплащат щети по каско на фарове,стькла и пр по цени на "интеркар" и други подобни,кьдето всичко е турско и ако оригинално предно стькло за соната е напр 260-300лв,по каското ти идва кьм 120 :wink: а това,с дачията,наистина НЕ Е добро решение :wink: нема угодия-това си е-всичко си има предимства,НО и недостатьци.човек сам си решава.само за сведение ,относно а4 ,б4 и пр-за да се смени анГренажен ремьк се свалят климатика,полвинта предница и някои други подробности
:D окло 600лв за труд+плюс подробностите около цената на резервни части,дето ги спомена-мен,ако пита момчето-да яхва един пасат комби,двойка двигател,на метан и да не се занимава с глупости :D :D :D
Как решихте двамката тези цени не знам.Значи ремък,ролки,водна помпа и малко ремонт на хидравликата и една гарнитурка някъде отдолу.Всичко това за 800лв.части и майсторлък.Понеже ми е познат,иначе не повече от 1000лв.Проблема на ауди а 4 и някой от другите модели е предницата.Тампоните са направо на щангите,а те са доста.Но ако вземеш преди 2000г.Цената на частите паднаха драстично,на половин цена от миналата година.Иначе за мене е перфектна кола.Следващата ще е А 6 или А8 след 2000г.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ами milo69 ето ти една бегла съпоставка - филтър за инжекциона за Хонда , закупен от Хонда България иде 62лв. докато същият филтър за Голф иде малце над 200лв. в Юнитрейд та се купува за 120 лв. от Симеон примерно :wink:

snegk , иде реч за оригинални части а ако ги вземеш от официалният представител за България нещата стоят горе / долу така - ремък,ролки - 800лв. ; водна помпа и то при положение че върнеш старата и то при положение че е оригинална с отстъпката ти иде малце над 480лв. ! Всичкото това без труд , гарнитури еле па ремонт на хидравликата в оторизиран сервиз :idea: Ако приказваме за гаражни части и гаражни услуги цените пак са три пъти надолу в ползу Японските и Корейските возила :wink:

Да не говориме че ако искаш да си вземеш платно ( оригинално ! ) за излишното гориво ти идва от 1420лв. нагоре със чарколяците по него взависимост моно или пълна инжекция , фауве или ауди :lol: Верно че можеш да си вземеш примерно цела моноинжекция за педесетина лв. второ употребление ама в случая с Петкилограмовият си хратуваме за истински части от истински магазини а не за Китайската стена и КапалЪ чарши :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
snegk

Мнение от snegk »

Павка аз те уважавам,уважавай ма и ти мен.От германия ще ги взема и ще са на полвин цена от тази която ми говориш.Аз я карам тази кола и я подържам.Купувам най доброто което е в БГ.Тези цени които си обявил са за ауди А4 след 2001г.Другия вариант е да ги взимаш от специалезиран сревиз на фолцваген и ауди,но там цените са умножени по 4.А марката и качеството е едно и също,да не казвам,че има и по добри.Ще ти дам пример,платката на форда за бушоните в сервиза на форд искат 460лв.без труд.В магазина е 180лв.От германия е докараха за 80евро
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Илийка за едно и също говориме ама нещо не се разбираме :lol: Във всички случай извода е един - Немските части са по-скъпи от Японските без значение от къде ги взимаш но пък за сметка на това са доста по-некачественни :wink:

Павел Иванов
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

То момчето си реши, Вие още се дърляте :P :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Кат стана въпрос и за мангизи.
Април трябваше да сменя масло.Да ама намериха и скъсан преден маншон.
Та масло / valvoline за 15000км /,маншон ,маслен филтър,въздушен филтър + майсторлък,платих 110 лв.
По късно,за да не е без хич,смених и заднен ляв спирачен цилиндър,общо 50 кинта.
Не се заблуждавам,и винаги искам най-доброто.Не искам изненади после.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Илийка за едно и също говориме ама нещо не се разбираме :lol: Във всички случай извода е един - Немските части са по-скъпи от Японските без значение от къде ги взимаш но пък за сметка на това са доста по-некачественни :wink:
.................. което веднага ни връща към цените на всички ,ама всички консумативи и обслужвания на "италианките" и още веднъж ни напомня,че аршина на "някои колеги" е "малце" по-различен от нашия. Не всички имаме фирма /фирми/ , и не всички сме компетентни по всички въпроси. От личен опит зная е,че:
1. Маслен филтър-6 лева
2. Масло полусинтетика -8 лв. литъра
3.Въздушен филтър - 12лева
4. Ангренажен ремък -15 - 18 лева.
и т.н.т. .........и т.н.т. все подобни цени ,които лично съм плащал , пък тук си приказвайте колкото си искате.....
Компютри не се нулират ежемесечно или на всяка смяна на масло ,или при всякакви други описвани идиотщини .
"Италианките" са комфортни,динамични и пълни с екстри автомобили,далече по-добри от доста рекламирани тук "дървета".
Айде,със здраве! .........или с "дървета" !
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Димо Генчев
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Димо Генчев »

Абе, уж да не пиша повече, ама не мога да подмина такова мнение - 10Х!!!

Само да уточня все пак,че тези цени са за 1.4/1.6 моноинжекция. По-новите ги развалиха и те с всякакви електроники и скъпи консумативи :(

Вече наистина спирам, . А иначе - блажени са вярващите - за тези, които ме разбират :wink:
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Вярно ,че темата се изчерпа,но и аз се учудих като Илия ,от къде ги взехте тези цени за Ауди,по специално Б4.Миналата година смених ролки,ангренажен ремък+още 2 ремъка с труд=220лв.на Б4.Има доста сервизи ,частни който работят много добре. Павката ги знае две момчета от нашия квартал ,как работят.Е,ако някой има излишни пари да ги дава на фирмени сервизи,с високи надценки е друг въпрос.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Дискусията става интересна ако и първоначалната тема да се изгуби ама нал сме си в Разни :lol:
Като гледам много народ са ме разбрали погрешно ама айде ! Начи на каква база изтъквам хротуванията си ? Ми на такава - аз коли не пазя ! Минавам средно между 100 и 300км. на ден градско във Софето и отделно риболовите ! Като мина с реЗ през дупка просто казвам БАМ и продължавам до следващата и тъй :lol: Винаги съм се кефел ама ногу кога някой си хвали колата на база днеска минал 2+2 километра до работа и обратно + некъде в уикенда и гле колко изкарала пущината ! Тъй , Чуруликпенчо , Алфата ми беше първата кола и все още е една от любимките ми ! Кофтито е че докато карах Алфетки се бех принудил да си хвана майстор на повикване и съм го тормозил да ги ремонтира по цялата територия на БГ ! Принудих се да купувам оригинални части от фирмени магазини благодарение на Пежо къде като му купех от "истинските" части от Симеон предницата му издържаше преко сили седмица и полвина докато от София Франс Ауто изкарваха от два до три месеца ! Да си кажа честно не понасям думата "потдържам" автомобил :? Голфетката на буля и фирмените пасатори постоянно требваха да се потдържат мамка им а това ако го прехвърлех на фирмен сервиз би ми излезло колкото да си купувам по некоя и друга колица месечно ! Мразя марки като БМВ и Алфа ( а вече и 80% от Европейските ) благодарение на чудото "алуминиев картер" ! Не понасям Опели къде днеска ги кърпиш и след по-малко от година не си личи ! Ми по тоя път и на тая база си взех Японка и съм повече от доволен най-малкото щото при моят начин на шофиране не се налага да я потдържам ! Та за тва и на буля Японка а фирменият автопарк уеко , поуеко се очертава да бъде подменен от Корейки и тъй !

Павел Иванов
snegk

Мнение от snegk »

Сега щи ви дам някой достоверни факти за коли които карат мои приятели.1Тойота авенсис на една година прехлопа двигатела и я взеха в сервиза,приятелчето се ядоса и я смени за последния модел.Форд мустанг,последен модел 500коня,прехлопа двегатела сега заминава за Германия на ремонт.Ситруен ц 5 на 2г.струши скоростна кутия няма да изброявам скърцането на дисковете на сперачките където неможаха да го оправят в България. Нов форд фокус протече маслото от двигатела,някакво фабрично изкривявне.Така дискутираната алфа 156 след 1,5г каране хвърли над 4хиляди лева за ремонт.Това са нови коли купени от магазина.Няма да изброявам за старите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Аааааа,Илийка,познавам един такъв.Няма автомобил дето не може да потроши за най-много месец.Е,има манги.
Кажи му на този твоя да запали една свещ в църквата.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Ами...въпреки че съм на 17 съм си избрал риболовният автомобил :roll: Като вземем фактите,че по почти всички язовири и гиолове пътищата са разкопани,надупчени и приличат на бурно море...и предвид какво ще стане като завали+дупките...отделно факта,че скоро не мисля че ще имам семейство демек 2 седлаки стигат :mrgreen: Съм си набелязал таз колица :twisted: Ни скъпа,ни скъпоценна,а дооста високопроходима и има място за бадаж :roll:

Изображение

Изображение

Нещо такова :)
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”