Телескоп 5м.

Модератор: sapuna

Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Телескоп 5м.

Мнение от Бисо »

Що не пита преди да го купиш,та сега да не се чудиш,имам ли директен или не :?: :!: :?:
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от nedved3 »

Колега тази седмица където мислиш да я взимаш ще ти откъсне ръката цял дем ако ловиш та това са 600 грама,виж сега преди години и аз страшно се запалих по голоя телескоп и още съм му страшен фен (сигурно защото нямам щека) но първо си купих 5 метра на джаксън,та и 5 в много моменти ми е вършила и още ми върши добра работа но в един момент започнах да усещам че по-дълга пръчка ми трябва и си взех 7 метров ,да ти йажа честно седмицата е перфектна няма язовир на който съм бил да не мога да я използвам взех я преди няколко годими Jaxon Orion за около 100 лева и съм страшно доволен.Ако си решил въдижата ти да е до към 30 лева според мен не се изхвърляй на 7 метра защото ше вземеш такъв кол за домати че след първия риболов и ще се откажеш да ловиш с нея .Затова ако нямаш сега възможност да дадеш повече пари по добре ще е да си вземеш 5 метрова и от нея ще останеш доволен а след това ще си вземеш и седмица.
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

ДА не говорим и че 600гр. тежи в неразпънато положение, а когато го разпънеш имаш чувството, че е 2 кила. Имам една стара 6-ца - 500гр. почти не я използвам-само на 4м я правя и диаметъра на 4-ката е колото на 7-цата дето се взех наскоро
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

пич,вземи си една хубава петичка за начало,пък като ти хареса този риболов по нататък си вземи и по-дълга,директна петица винаги ще ти влезе в употреба - за голямо чесане на уклей например и петицата идва дълга,да не говорим за канал 4-5м широк например или малка река....а пък 8м никога ама никога не се лъжи да си вземаш...,ако 7м ти идва къс минавай на щека
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Вие съвсем ме объркахте ей! :lol: :lol: Ще ида утре на едно изложение имало риболовно...ще видя какво има и взимам решението :wink:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

vlado-fidera написа:http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1657

Tubertini Althexa и Tubertini Proxima не са лоши-потърси нещо за тях.
natrii написа:Веднъж се запознах с един колега...ловеше с 8 метров на яз.Искър и платиките ги разби...та неговия телескоп можеше да се разглабя на секции...от 8 на 7...7 на 6...и т.н. А тези дето гледах се разпъват само...ктао нормалните въдици.Неговия някакъв по особен ли е? Какъв е?
Не е по-усобен. Като му отвиеш тапата отзад махаш колкото искаш секции и го правиш по-къс. Освен ако не е бил с "уип"

ПП забравих да ти кажа и за телескопите на Globe - New Hunter. За парите си добри телескопи. 6м ще ти излезе към 50-60лв. някъде
Директен, който може да се ползва на няколко дължини е WHIP.
Четете малко преди да пишете!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
vlado-fidera
фен клуб-скобар

Мнение от vlado-fidera »

Какво лошо има, директния не става ли на няколко дължини?
Освен ако не е бил с "уип"
:smt064
Последно промяна от vlado-fidera на Пет Сеп 12, 2008 3:18 pm, променено общо 1 път.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим'' :D:D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Ако е хубав и лек, става само веднъж
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
valeri_1914@abv.bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от valeri_1914@abv.bg »

Колеги какви ги пишете .Как разглобявате директни телескопи и ги правите по къси като махате секции.При махане на секции от директен телескоп се нарушава строя на въдицата и тя става по слаба и чуплива.Човека се чуди как да си купи 5м директен вие го карате да си купи щека.Щека+оборудване=1500лв.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Natrii,не ща се натрапвам,но ти предлагам да проучиш "Шекспир Клиъруотър",5 м,тежи 180 грама,от две години го боготворя по р.Арда и притоците й.Не е за шарани,разбира се.Не става въпрос за уклеи и мрени,добре се справя пръта и с 700-1000 грамови кефали и скобари.Като не стигат метър-два -три-ми нагазваш,за това са ботушите,не за гъзария,я.Не е скъп-не помня точно,но цената му беше от нормален риболовен магазин в провинцията между 70 и 90 лева.Не се правя на интересен- имам и 7 метров паричков -"Тика Адвенчър",а сега съм си поръчал и 6 метров-"Тубертини Проксима 02".Това са ми необходимите дължини за реките в планината.Ако ти трябва за язовир обаче-слушай колегите за по.здрави и с по-галеми дължини.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

valeri_1914@abv.bg написа:Колеги какви ги пишете .Как разглобявате директни телескопи и ги правите по къси като махате секции.При махане на секции от директен телескоп се нарушава строя на въдицата и тя става по слаба и чуплива.Човека се чуди как да си купи 5м директен вие го карате да си купи щека.Щека+оборудване=1500лв.
Какъв строй се нарушава,а бе пишете глупости и какво толкова разисквате някаква въдичка от 10лв.Сериите директни телескопи са 4,5,6,7,8м,та как ще се развали строя на 7 като се свали секция ,нали има и шестица такава от серията.Единственото заради което не е хубаво да се свалят колена за да се намали дължина е,че по качествените такива са тънко стенни ,а долната част им е малко по =подсилена и има опстност да ти влезнат пръстите в нея.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”