Големи Шарани и Амури

Модератор: sapuna

skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Големи Шарани и Амури

Мнение от skitalec »

мдааааа, Звъничево, мдаааа.....
SPIRO
новобранец
новобранец

Мнение от SPIRO »

Бих казал до 37 кг, но много рядко :lol:
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

Водоемът при с. Звъничево или както ние пазарджиклии си го знаем - "Звъничевския гьол", определено държи много и трофейни риби, между които сом, костур, щука, шаран, бял амур , толстолоб и други. Тъй като темата е за трофейни амури и шарани, определено посоченият водоем си струва усилията. От известно време обаче във водоема е истинско нашествие на щипещите твари- раците, които омитат всичко което им попадне, в това число и суха царевица ползвана основно за стръв и захранка. Иначе както е писал колегата по- горе от мен, -да,- има данни за уловени трофейни риби,- амури, които са 30 +. От две години се каня да обърна сериозно внимание на този водоем , но все ме тегли към Родопите, в две основни дестинации,- "Антона" и "Батак". Може би през следващата година, ще посещавам по- активно водоема, стига до тогава да съм измислил метод, с който поне малко да огранича нашествието на раците и похабяването на стръвта и захранката.
Поздрави и успехи на всички!!!
Аватар
bear_71
новобранец
новобранец

Мнение от bear_71 »

Аз сьщо харесвам родопската дестинация,но не отписваите старите дьлбоки и трудни за бракониери баластриери богати на трофейни риби.А повод на Антона(малкия)деистваи докато дава...снимките са от сабота наслука....
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

къде са снимките колега???
Аватар
bear_71
новобранец
новобранец

Мнение от bear_71 »

опитах да ги кача но размера на снимките е голям.Нямам програма за намаляване
Аватар
dunedanetz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dunedanetz »

Колегата Имитев е прав. Темата е стара, ама винаги съм искал да си изкажа мнението по този въпрос. Във форума на карпбг си пишат 30-ина човека, мислещи се за богоизбрани, и абсолютно никога няма да си кажат къде ловят. Защо човек, пишешт предимно в онзи форум, където ако някой попита за име на водоем, всички се ослушват, че даже и по подписите си са изпонаписали, цитирам: Не ме питайте за имена на водоеми, не ги знам!" - идва тук с такова "запитване". Колегата Алекс 100% знае поне 100 водоема в БГ, където има големи риби. Да си ловят по "секретните" водоеми, да си хващат 1 риба по 100 пъти на година, пък ние простосмъртните ще се оправяме някак си.
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

Колега, не си прав!
Не мога да кажа, че съм някакъв експерт, но когато става въпрос за малки и недобре охранявани водоеми, въпроса с тяхната публичност е болезнен!
Ако например, разбереш от познат за добро място и се окаже, че наистина държи риба,
какво ще стане като прочете някой от бракониерите готовата информацийка тука!?
Освен това, на малките водоеми струпването на 50 "колеги" пречи на риболова,
не е много отзивчиво и дружески отношението - повярвай ми.
Аз лично на познати споделям, но публично - само при охраняваните водоеми!

П.П Последния излет /за две нощи и един ден/ - 6 шарана между 3,600 и 2,000 кг. :D
и три изпуснати :x .
"Щастие за всички, щастие даром!"
Аватар
angels1975
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от angels1975 »

Fat написа:
nedved3 написа:
crosser написа:Около Пловдив има едно водоемче ..киурча.. по селски .. има останали големи амури и шарани като дам за пример че 1 познат през ден ходи там и постояно хваща амури по 12-13 кг и шарани от 5 до 8 кг.. ! Успех с големите риби :) :D
Колега къде се намира това водоемче , и платен ли е .
А иначе шаровци над 5 килограма има и в язовир Батак а и на Доспат,но улова им е много зор :D :D :D :D :D
Nedved3, язовирчето го знам, но при 5-тя ми ходения там (юли/август), не съм чул или видял някой да е хванал амур/толстолоб над 10кг. и шаран над 4кг. Говорил съм с пазачите, та твоя приятел (не твърдя със сигурност) - май малко преувеличава. Хващането на един амур от 8 килограма, не означава че всеки ден излизат големи риби (амур излиза редовно по около кило)- язовира е доста малък и освен многобройните толстолопи по 1-1,500 другата риба е "таласъм". Има щукички, но са малки - пускани са скоро. Толстолопите стигат до 10-тина кила, но доста намаляха ... "Месните ги ловят и носят на пазара." - оправдание на пазача за таксата.
Шаран - най-големия ми известен, не надхвърля 4 кг. и се лови само през ноща и много рано сутрин. През деня - само толстолоб. А, да и каракуда - много.
Таксата от юни е увеличена от 6 на 8лв. за ден на човек, с лодка не може, през ноща не може /"само за познати" може - каквото и да означава това/. Рибата не се плаща (освен толстолоб - 2лв./кг.), пръчки - колкото искаш.
Язовира се намира: От кв.Ген.Николаево (гр.Раковски) тръгваш в посока гр.Брезово, след 2-3 км. е първият язовир вдясно от пътя. Има малка табела "спортен риболов, но гледа към Брезово и е отляво на пътя. Стената е от страната на Раковски. Знам язовира като "Кьорче".
В момента не знам как е нивото, но миналия месец беше ужасно ниско ...
Та така. :D

информацията е точна. е относно големинаята на рибите тази от снимката е от там........... но е голяма рядкос иска редовно ходене
и много чакане рибата е на превършване
Аватар
Fat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fat »

Някой да е ходил на въпросният яз.Кьорче скоро - остана ли риба за ловене?
"Щастие за всички, щастие даром!"
Miro Ni4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Miro Ni4ev »

dunedanetz написа:Колегата Имитев е прав. . Във форума на карпбг си пишат 30-ина човека, мислещи се за богоизбрани, и абсолютно никога няма да си кажат къде ловят. Защо човек, пишешт предимно в онзи форум, където ако някой попита за име на водоем, всички се ослушват, че даже и по подписите си са изпонаписали, цитирам: Не ме питайте за имена на водоеми, не ги знам!" - идва тук с такова "запитване". Колегата Алекс 100% знае поне 100 водоема в БГ, където има големи риби. Да си ловят по "секретните" водоеми, да си хващат 1 риба по 100 пъти на година, пък ние простосмъртните ще се оправяме някак си.
Колегата ИМитев се подвизава добре и в другия форум :lol:
а по темата
Защото от последния тридневен излет който направих сам на любим за мен водоем описван многократно в коментирания от вас форум ми се случиха следните неща:
- опънаха ми 300 м въже върху петното и въдиците
-гребаха с клон от дърво понеже нямат гребло това отне много време и "успокои" водоема
-виках отг. служби
-междувременно идваха да ме газят с кола и да ме бият
-заплашваха и семейството ми в къщи/разбрахме се :wink: /
-други дойдоха каравани с коли и цяла нощ им идваха гости и бръмчаха вкл. и с пистов мотор и си светеха все върху петното
-на другия ден в 5,15 сутринта друг образ дойде с колата си на фарове и халогени осветява петното ми докато съмне и с цапало пляска за да лови рибки за стръв на 30-40 м от петното ми.
-после други поеха щафетата и ми събраха на куп влакната въпреки предупреждението ми, понеже според тях "не можело да хвърля да другия бряг".Вярно нанасях с дист. лодка но преди това пробвах дъното с маркер и дист. е от 90-115м. в зависимост от петното.Стига се лесно. Нанесо наново на ръка въпреки че нямаше нужда а трябваше да си тръгвам след целия този цирк.

Е сладък риболов изкарах и по добре да си бях стоял в къщи.
-относно малките водоеми всички които сте писали по горе също преценяте на кой да споделите и на кой да спестите инфо
-големите водоеми никой не крие нищо може да проверите :wink: .

изводи
- да си сам на риба е голям кеф
-може всичко да хванеш
-но най много кълве простотията която ни е подгонила последните 19 години..и ни е понастигнала...май :ANAL:
и накрая да обобщя : не пускайте инфо никъде освен на л.с. на хора които все пак сте опознали до някъде.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

За жалост това е истината.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
nikikati
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikikati »

Здравейте колеги! Чета форумите от доста време,не обичам кой-знае колко да пиша но при тази тема не се сдържах. Колегата по-горе е напълно прав. Не са малко за жалост водоемите,били прекрасни в близкото минало и похабени и унищожени от хищниците-бракониери сега. Опитваме хиляди начини да накараме малкото останала риба да клъвне,а в същото време причината е една-БРАКОНИЕРИТЕ! Остава ни само да гледаме риболовните канали и да ни текат лигите по чуждестранните водоеми и трофеи. Така ще е докато съществува тази напаст, за жалост. Така че не мисля да се сърдя за това че някой не казва любимия си язовир. По добре да ползваме лични съобщения за това наистина. Наслука колеги и СМЪРТ НА БРАКОНИЕРИТЕ!!! Лично аз не съм простил на няколко-имайте ми доверие удоволствието е безкрайно-БОЙ ДО ДУПКА. Те и без това от друго не разбират. Успех на всички!
Шаранът не ти гледа такъмите!

CATCH & RELEASE
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Колегите са прави ... за браконерите само бой. За големите риби проблема е голям .. има ги навсякъде , но са малко и са захитрели. Риболовците вече също са много. Голямата риба изисква определено спокойствие. Проблем е и незнанието на риболовците. Проблем е и масовото навлизане на ментета(Въдици,макари,корди) Също така много хора искат с трици маймуни да хвашат. Всеки иска голяма риба, а храни ли и зарибява всеки? Повечето риболовци тръгнали за риба очакват (да си избият масрафа) Ние сме почти(варвари).. На горните етажи неспира корупцията. Народа ни е прос и за това ни е слаба държавата. След много векове .. може и да се оправим. Омръзнало ми е да чиста по язовирите на колегите боклуците. Да не говорим че голям процент от колегите са (алкохолици) За карпа сме се истрили нашия тим... и няма да ги коментирам. Големите риби са навсякуде ... просто времето за риболов е малко. Затова колеги несе отчайваите .. просто пробвайте различни тактики. Мога да си заложа всичко че, от всеки див водоем мога да искарам риба поне 10+ , но ми трябва време поне 3 месеца :lol: Надявам се в този форум да помогна с нещу и мен да научат на нещу ( гарантирам ви че това са само оправдания че браконери четат форума и затова несподеляме информация, аи стига с тез габровски шеги :lol: , сигорно браконерите ще видат тактиката и стръвта на която хващаме. Нали форума е за това .... за обмяна на информация ... или ще става като другите форуми ... размяна на глупости?, преставления и хвалби? Предварително се извинявам ако сам засегнал някой, просто си споделям мнението :roll:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Miro Ni4ev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Miro Ni4ev »

carpsliven2 написа:Мога да си заложа всичко че, от всеки див водоем мога да искарам риба поне 10+ , но ми трябва време поне 3 месеца :lol: Надявам се в този форум да помогна с нещу и мен да научат на нещу ( гарантирам ви че това са само оправдания че браконери четат форума и затова несподеляме информация, аи стига с тез габровски шеги :lol: , сигорно браконерите ще видат тактиката и стръвта на която хващаме. Нали форума е за това .... за обмяна на информация ... или ще става като другите форуми ... размяна на глупости?, преставления и хвалби? Предварително се извинявам ако сам засегнал някой, просто си споделям мнението :roll:
говоря за имената на водоема а не за криене на тактика, начин стръв и т.н.
А за това дали във всеки нестопаниван водоем има 10+ и за солко време ще излезе....си е божа работа :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”