Къде се намирам:
Мероприятия
Състезания и Първенства
naRiba.com

Форум

Гребен канал-турнир
Модератори: Павел Иванов, Кърцата
- CrossFire
- разбира нещата
Re: Гребен канал-турнир
И аз да нахвърлям някоя думичка за моето скромно присъствие.
Първия ден (сектор 33)ловях с директна седмица с ластик и мач,а втория с 7-ца и боло.На тренировката подхраних със "червена" за уклей+езеро на РЕСПЕКТ+сух ароматизатор и царевица.Захранвах скромно с по 1-2 стиски и ударите на закъсняха-3 кефала и 3 амура,но след като хвърлих по-голямо количество тежка захранка и рибата изчезна.Последваха още 2 амура но 30 мин. след захранването.Ловях на сладка царевица,ароматизирана със скопекс.След това започнах опити на бял и се обадиха слънчаци и каракудки.
Втория ден (сектор 83) започнах със 8-9 топки стегната захранка и 5 по-рехави.20 мин. проба на царевица и нищо,минах на бял-слънчак и пак нищо,колегите до мен вадеха костур и каракуда,но много слабо и затова заложих само на царевица,като стрелях периодично пелети и царевица-ефекта нулев.Час преди края събрах и отидох до тапата да наблюдавам и присъствах на 3 чупения на топсети от дясно на моста.
Това ми беше първото състезание,тръпка имаше,направих си изводи за себе си,научих нови неща докато наблюдавах колеги,запознах се и с нови такива.Общо взето кефа си го имаше.
Първия ден (сектор 33)ловях с директна седмица с ластик и мач,а втория с 7-ца и боло.На тренировката подхраних със "червена" за уклей+езеро на РЕСПЕКТ+сух ароматизатор и царевица.Захранвах скромно с по 1-2 стиски и ударите на закъсняха-3 кефала и 3 амура,но след като хвърлих по-голямо количество тежка захранка и рибата изчезна.Последваха още 2 амура но 30 мин. след захранването.Ловях на сладка царевица,ароматизирана със скопекс.След това започнах опити на бял и се обадиха слънчаци и каракудки.
Втория ден (сектор 83) започнах със 8-9 топки стегната захранка и 5 по-рехави.20 мин. проба на царевица и нищо,минах на бял-слънчак и пак нищо,колегите до мен вадеха костур и каракуда,но много слабо и затова заложих само на царевица,като стрелях периодично пелети и царевица-ефекта нулев.Час преди края събрах и отидох до тапата да наблюдавам и присъствах на 3 чупения на топсети от дясно на моста.
Това ми беше първото състезание,тръпка имаше,направих си изводи за себе си,научих нови неща докато наблюдавах колеги,запознах се и с нови такива.Общо взето кефа си го имаше.

Да колега както и при тебе така и аз горе доло 1 час преди края зарязах всичко и почнах на бира и кебапи и гледах как Величко вади амури имаше и още един колега до мен той беше от Варненски отбор готин пич и него гледах.Готино беше но не мога да си обясня как на тренировката излезна повече риба а сега почти ништо и аз бях до теб на тренировката 31 място имаше доволно но като изтеглих 50 и като говидях ми се доплака.Няма нищо това ни беше първо състезание така че нищо не губим направихме си хефа и догодина пак ама по-подготвени(сега на гребната за първи път ловях амур ),пожелавам на всички успешни излети и ще се чуем.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Венци,рибата винаги влиза открая,ако имаше разстояние между секторите ,тя щеше да влезне и по навътре,масовата риба,а тук на канала всяка година е така.Тапата е първи,или по точно откакто го правят на южния бряг.А пропадането е ,когато стръвта пада по бавно към дъното,това се постига с по-лека кука, и малки съчми наредени една след друга през 8-10см.venci72 написа:butnik,да те питам ако може , какво е значението да си тапа или най от края ,нали така .не мога да се светнем и на кое му викате на пропадане .те това не ми е ясно
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- сериозен играч
butnik ,мерси.
-
- научил се да хвърля
браво на организатори и на участници. искам да попитам, ако някой има инфо да сподели, какво ще стане с рибата в канала? ще може ли да се лови свободно след разрешаването му или рибите ще ги сполети съдбата на предшествениците им, и ще се озоват в един арендован водоем в близост до пловдив. благодаря. здраве и успехи
TRABUCCO
-
- разбира нещата
Има един много хубав вариант да се запазят рибите ,но не го определям аз.Ако го пуснат за свободен риболов, канала след 1 година ще е в старото си състояние.Дано управниците решат най-доброто.Аз съм склонен да си плащам и в същото време да връщам рибата .

-
- научил се да хвърля
аз също. има ли по хубаво от това да ида и да си начеша крастата на 10 мин. от вкъщи. проблема е там, че рибата дето беше в гребната преди източването сега е в един арендован гьол и ходим да си я плащаме след като я хванем. освен това има касички по магазините за зарибяване на гребния канал.kRaikkonen написа:Има един много хубав вариант да се запазят рибите ,но не го определям аз.Ако го пуснат за свободен риболов, канала след 1 година ще е в старото си състояние.Дано управниците решат най-доброто.Аз съм склонен да си плащам и в същото време да връщам рибата .
TRABUCCO
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Това ми е любимия водоем за риболов,то не само на мен а на доста майни.Хем си клъцкаш рибка,хем си бройкаш мазни задничета
Канала няма да е разрешен още поне 8-10 месеца.След това има предложение за такси и контрол за взимане на риба.То кормораните са в нищо в сравнение с нас.Сега,даже когато е забранена,вечерно време пак се вършее в нея.Аман от месари.Чувам ,че охраната си скубе и тя от рибката.

-
- ще става разбирач
Днес бяхме там да пием по бира , метнахме въдица . .едва ли не Гражданска защита се изсипа . . заплахи, кво ли не . .
късмет работа . .
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Цяла Бг знае,че в Пловдив на канала не се лови риба.А като си писъл тук,не прочете ли по-нагоре какво пише,или се правим на интересни.
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
До колкото виждам риболова на гребния канал е забранен?Защо та нали иманно чакаха да мине състезанието та да го пуснат да се лови свободно ? или аз нещо сам много в грешка? Пълна анархия брат говорят едно правят съвсем друго...
ако някои има информация дали е разрешен риболова на Гребен Канал Пловдив да казва и да се уговоаряме ако е свободен да отиваме да ги налазваме тез бурни амури ако е разрешен де...
ако някои има информация дали е разрешен риболова на Гребен Канал Пловдив да казва и да се уговоаряме ако е свободен да отиваме да ги налазваме тез бурни амури ако е разрешен де...

Без риболов няма любов !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Чети без да прескачаш.Риболова е забранен.Дано да е за хубаво.ExTaZzY написа:До колкото виждам риболова на гребния канал е забранен?Защо та нали иманно чакаха да мине състезанието та да го пуснат да се лови свободно ? или аз нещо сам много в грешка? Пълна анархия брат говорят едно правят съвсем друго...
- ExTaZzY
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Дано тая година поне гребния канал да пуснат за риболов микрото така и така го източиха и изловиха поне да има смисъл да си вадя билет от ловното..

Без риболов няма любов !