Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

След НС4 22.09.2008
- каридата
- учете се от него
След НС4 22.09.2008
Прибирайки се от срещата си мислех каде да отпраша през празничния ден.Тази година не бях посещавал язовир ясна поляна и така и стана.Станах сутринта и въпреки падналия дъжд през миналия ден(а пътищата до язовира са черни) отпраших натам.Когато стигнах видях че пътя не много зле и реших да сляза до язовира.А там ме посрещна ето това:

невероятната гледка ме погълна и забравих за подготовката по риболова.Забърках си захранката настаних се удобно и зачаках.Бях тръгнал целенасочено за дребна риба като уклей,каракуда,морунаж и т.н.Мина доста време без удар и започнах да се яудя какво става тъй като на този язовир дребната риба направо е напаст но клванета нямаше.Минаха около 2 часа и не издържах,извадих спининга и започнах да търся костур на блесни,шадове,туистери но пак нъцки.Направо бях потресен.След още 1 час не издържах и потеглих към други дестинации с малко въртене на гуми по леко разкаляния терен.Върнах се до бургас и започнах да обикалям яз.мандра и всички по дашни места.На разлятото между Димчево и Твърдица не се случи нищо интересно,повъртях малко с мисъл за костур но пак греда.От там през Меден Рудник и право на новоселци,там много ора риба не видях да се вади,от там на дебелт на канала и като видях тарапаната(можеби заради наскоро появилата се щука в този район) и изобщо не си направих труда да слизам от колата.Каде каде , направо към Раков дол.Ейййййййй как не се сетих по рано,след дъйда реката се беше замътила и беша идеална за риболов въпреки че е пресъхнала и е само на големи вирове.Гледката и тишината там са невероятни.Абе щом чувах как белите червей щъкаха из кутийката правете си сметка.Етои малко пейзажи от ряката.

Разпънах болото,сложих му една плувка от един грам,а куката беше някакъв камасан 14 номер
(аванта от Локала от НС4),забърках не много рана на Джаксън река и започнах да чакам.Стръвта е обичайната бял и торен червей.Имах някакви опасения за ниска активност тъй като след дъжда който се изля предния ден водата е доста изтинала и рибите ще са по мудни но се опповергаха още в зародиш.След няма и десет минутно чакане плувката тръгна леко в страни и започна да потъва полека,засякох и започна ваденето на първия морунаж.Часа беше около 15.00 и имах само няколко часа за риболов.Ситуацията обаче стана гол след гол,нямах време дори да снимам.Направи ми впечатление че рибите взимаха доста предпазливо макар и водата де беше доста замътена и ги нямаше до болка познатите ни каракудки който са голяма напаст.Хванах им цаката как кълвът и започна скубане,дохранвах с малки стиски през 20 минути.Излязоха предимно морунажи(които по река Факииска не се с впечатляващи размери но за сметка на това са доста борбени),някой друг уклей,две три каракуди и 2 кленчета.За четири часа моно доволно,направо не ми се тръгваше ама няма как.

Така завърши почивния ми ден след НС4,отпочинал и зареден за следващата сива седмица.Поздрави на всички колеги.

невероятната гледка ме погълна и забравих за подготовката по риболова.Забърках си захранката настаних се удобно и зачаках.Бях тръгнал целенасочено за дребна риба като уклей,каракуда,морунаж и т.н.Мина доста време без удар и започнах да се яудя какво става тъй като на този язовир дребната риба направо е напаст но клванета нямаше.Минаха около 2 часа и не издържах,извадих спининга и започнах да търся костур на блесни,шадове,туистери но пак нъцки.Направо бях потресен.След още 1 час не издържах и потеглих към други дестинации с малко въртене на гуми по леко разкаляния терен.Върнах се до бургас и започнах да обикалям яз.мандра и всички по дашни места.На разлятото между Димчево и Твърдица не се случи нищо интересно,повъртях малко с мисъл за костур но пак греда.От там през Меден Рудник и право на новоселци,там много ора риба не видях да се вади,от там на дебелт на канала и като видях тарапаната(можеби заради наскоро появилата се щука в този район) и изобщо не си направих труда да слизам от колата.Каде каде , направо към Раков дол.Ейййййййй как не се сетих по рано,след дъйда реката се беше замътила и беша идеална за риболов въпреки че е пресъхнала и е само на големи вирове.Гледката и тишината там са невероятни.Абе щом чувах как белите червей щъкаха из кутийката правете си сметка.Етои малко пейзажи от ряката.

Разпънах болото,сложих му една плувка от един грам,а куката беше някакъв камасан 14 номер

Така завърши почивния ми ден след НС4,отпочинал и зареден за следващата сива седмица.Поздрави на всички колеги.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

Re: След НС4 22.09.2008
Поздрави и на теб за хубавия излет и улова 

Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Браво колега за хубавиа излет
иавно не ти е стигнала НС4 та си продалжил почивните дни 

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!

Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

-
- разбира нещата
Екстра излет Карида,някоя мренка не се ли закачи?
За костур пробвай на помпената станция в меден рудник.За 2 дена обиколих цяла мандра но там го набарах и съм доста доволен-днес следобяд към .....8 кг.,мепсче номер 1,2 и туистери като се дръпне на вътре,на воблери най слабо.
пп рибата е в плиткото

пп рибата е в плиткото
Проба му е майката!
- каридата
- учете се от него
Мренка нема.Много се е бреебала реката.А за инфото мерси,щеги пробвам тез костури.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

Поздравления за репортажа!
И още веднъж благодарско за спасения спинър. Малко колеги биха постъпили джентълменски в ситуация "абендън шип", като в случая не цената е от значение, а жеста.
Всъщност ЦЯЛАТА бургаска група сте БЕТОН!!!
И още веднъж благодарско за спасения спинър. Малко колеги биха постъпили джентълменски в ситуация "абендън шип", като в случая не цената е от значение, а жеста.

Всъщност ЦЯЛАТА бургаска група сте БЕТОН!!!

- nikidilov
- ще става разбирач
Хубаво и за рибата и за природата,при нас ги няма и двете!
- каридата
- учете се от него
За такива работи,няма проблем.И аз се радвам че се запознахме.И още веднъж благодарско за спасения спинър

Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

Браво за излета
. Добър завършек, след това упорито обикаляне.
Жалко само дето не можахме да дръпнем някоя риба на фидерите в неделя ... ама тогава беше деня на Каридата 

И аз се радвам че се запознахме.sestrata написа:Всъщност ЦЯЛАТА бургаска група сте БЕТОН!!!

„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Умберто Еко
-
- учете се от него
Бравос и за НС-то и за Раков дол, пък аз се занимавах с едни къдъни в Стамбул града, за съжаление нашти 

Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- zarganski
- ще става разбирач
Браво бе, струвало си е обикалянето.
Само капото на Ясна поляна ме озадачи
чукни на лични , че нещо не ми 'аресва местото където си застанал, та другия път да няма капота

Само капото на Ясна поляна ме озадачи

if there is no fishing in paradise, i am not going!!
Браво намерил си я накрая ,че и самичък спокойствие и кеф,пък на Ясна поляна що така даже и белевица да няма ама чудна работа, лятото там една сутрин гледахме толостолобите ,бяха излезли на плиткото едни грамадни като хипопотами