След НС4 22.09.2008

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

След НС4 22.09.2008

Мнение от каридата »

Прибирайки се от срещата си мислех каде да отпраша през празничния ден.Тази година не бях посещавал язовир ясна поляна и така и стана.Станах сутринта и въпреки падналия дъжд през миналия ден(а пътищата до язовира са черни) отпраших натам.Когато стигнах видях че пътя не много зле и реших да сляза до язовира.А там ме посрещна ето това:
Изображение
Изображение
невероятната гледка ме погълна и забравих за подготовката по риболова.Забърках си захранката настаних се удобно и зачаках.Бях тръгнал целенасочено за дребна риба като уклей,каракуда,морунаж и т.н.Мина доста време без удар и започнах да се яудя какво става тъй като на този язовир дребната риба направо е напаст но клванета нямаше.Минаха около 2 часа и не издържах,извадих спининга и започнах да търся костур на блесни,шадове,туистери но пак нъцки.Направо бях потресен.След още 1 час не издържах и потеглих към други дестинации с малко въртене на гуми по леко разкаляния терен.Върнах се до бургас и започнах да обикалям яз.мандра и всички по дашни места.На разлятото между Димчево и Твърдица не се случи нищо интересно,повъртях малко с мисъл за костур но пак греда.От там през Меден Рудник и право на новоселци,там много ора риба не видях да се вади,от там на дебелт на канала и като видях тарапаната(можеби заради наскоро появилата се щука в този район) и изобщо не си направих труда да слизам от колата.Каде каде , направо към Раков дол.Ейййййййй как не се сетих по рано,след дъйда реката се беше замътила и беша идеална за риболов въпреки че е пресъхнала и е само на големи вирове.Гледката и тишината там са невероятни.Абе щом чувах как белите червей щъкаха из кутийката правете си сметка.Етои малко пейзажи от ряката.
Изображение
Изображение
Изображение
Разпънах болото,сложих му една плувка от един грам,а куката беше някакъв камасан 14 номер :D (аванта от Локала от НС4),забърках не много рана на Джаксън река и започнах да чакам.Стръвта е обичайната бял и торен червей.Имах някакви опасения за ниска активност тъй като след дъжда който се изля предния ден водата е доста изтинала и рибите ще са по мудни но се опповергаха още в зародиш.След няма и десет минутно чакане плувката тръгна леко в страни и започна да потъва полека,засякох и започна ваденето на първия морунаж.Часа беше около 15.00 и имах само няколко часа за риболов.Ситуацията обаче стана гол след гол,нямах време дори да снимам.Направи ми впечатление че рибите взимаха доста предпазливо макар и водата де беше доста замътена и ги нямаше до болка познатите ни каракудки който са голяма напаст.Хванах им цаката как кълвът и започна скубане,дохранвах с малки стиски през 20 минути.Излязоха предимно морунажи(които по река Факииска не се с впечатляващи размери но за сметка на това са доста борбени),някой друг уклей,две три каракуди и 2 кленчета.За четири часа моно доволно,направо не ми се тръгваше ама няма как.
Изображение
Така завърши почивния ми ден след НС4,отпочинал и зареден за следващата сива седмица.Поздрави на всички колеги.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Re: След НС4 22.09.2008

Мнение от asini »

Поздрави и на теб за хубавия излет и улова :wink:
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво колега за хубавиа излет :D иавно не ти е стигнала НС4 та си продалжил почивните дни :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Какво да кажем? Голем си майна! :wink:
TICA FAN
seefeel
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от seefeel »

Екстра излет Карида,някоя мренка не се ли закачи? :smt023 :smt023 :smt023 За костур пробвай на помпената станция в меден рудник.За 2 дена обиколих цяла мандра но там го набарах и съм доста доволен-днес следобяд към .....8 кг.,мепсче номер 1,2 и туистери като се дръпне на вътре,на воблери най слабо.
пп рибата е в плиткото
Проба му е майката!
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Мренка нема.Много се е бреебала реката.А за инфото мерси,щеги пробвам тез костури.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Поздравления за репортажа!
И още веднъж благодарско за спасения спинър. Малко колеги биха постъпили джентълменски в ситуация "абендън шип", като в случая не цената е от значение, а жеста. :idea:
Всъщност ЦЯЛАТА бургаска група сте БЕТОН!!! :prayer:
Аватар
nikidilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikidilov »

Хубаво и за рибата и за природата,при нас ги няма и двете!
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

И още веднъж благодарско за спасения спинър
За такива работи,няма проблем.И аз се радвам че се запознахме. :D
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Koleff »

Браво за излета :smt023 . Добър завършек, след това упорито обикаляне. :D
sestrata написа:Всъщност ЦЯЛАТА бургаска група сте БЕТОН!!! :prayer:
И аз се радвам че се запознахме. :D Жалко само дето не можахме да дръпнем някоя риба на фидерите в неделя ... ама тогава беше деня на Каридата :prayer:
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Бравос и за НС-то и за Раков дол, пък аз се занимавах с едни къдъни в Стамбул града, за съжаление нашти :twisted:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Vaneto_99 »

браво :smt023 страхотен излет
Наслука Колеги!!!
Аватар
zarganski
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от zarganski »

Браво бе, струвало си е обикалянето.
Само капото на Ясна поляна ме озадачи :!: :?: чукни на лични , че нещо не ми 'аресва местото където си застанал, та другия път да няма капота :wink: :lol:
if there is no fishing in paradise, i am not going!!
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

Браво, браво, интересни рибки са това морунажите :wink:
Клавиатура риба не лови!!!
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Браво намерил си я накрая ,че и самичък спокойствие и кеф,пък на Ясна поляна що така даже и белевица да няма ама чудна работа, лятото там една сутрин гледахме толостолобите ,бяха излезли на плиткото едни грамадни като хипопотами
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”