Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. Мещица (Пернишко)
Модератор: sapuna
яз. Мещица (Пернишко)
Как да стигна до яз. Мещица (Пернишко)? Имам идея да го посетя утре 28.09, ако може някой колега да ми помогне с маршрута през гр. Перник? Също така кои са добрите места за риболов там?
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Последно промяна от Lyusi на Вто Сеп 30, 2008 10:46 am, променено общо 1 път.
- Николай Неделков
- учете се от него
Re: Как да стигна до яз. Мещица (Пернишко)?
Гледам , че си от София. Значи караш си по магистралата за Перник , подминаваш с.Драгичево , подминаваш отбивката за Дупница , подминаваш отбивката за кв.Изток , караш си само направо . Като минеш по моста ( там дето има много влакови линии ) след около 2 км има отбивка ЦЕНТЪР. Завиваш там. След това си на ДЯСНО под моста. Караш си само направо. Имаш свтофар - пак си направо и от там само направо , ако немошеж да се ориентираш следиш табелите за Брезник ( това като вече си влязъл в Перник ) и по тях. След около 10-12 км влизаш в село Мещица. Точно в центъра на селото има мостче по , което минаваш и веднага след него си в дясно. От там само направо и стигаш до язовира. Пътят към язовира е черен , няма асфалт , отвратителен е , караш по стената на язовира , има големи дупки , камъни и пропасти , и ако не си с джип с тая кал в момемента ще стигнеш само ако си прекален оптимист
Но все пак отидеш ли на язовира лови или на стената или в ръкавите
Нещо неясно

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Супер колега, мерси за точното описание - ще се ориентирам!!! Аз съм чел твои репортажи за там и мисля да се пробвам целенасочено за уклей. Все пак ме интересува има ли смисъл да пробвам на изкуствени примамки за хищници?
- Николай Неделков
- учете се от него
Имаше и предполагам , че още има много клен , ама аз не съм хващал. Иначе уклея там си заслужава 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- dragonaz
- научил се да хвърля
Имаше много клен местен.
Арендатора омрежи всичко що може да влезе в мрежа и го заряза.
Имаше и местна мряна.
Предполагам клена няма как да е успял да измрежи всичкия,
но още преди години беше толкова труден за целенасочен риболов,
че сега едва ли ще е различно.
Уклея пък беше изключително дребен за сметка на това пък не оставяше да метнеш.
Предполагам и сега ще е така.
Иначе язовирчето е красиво и много приятно за излет.
Арендатора омрежи всичко що може да влезе в мрежа и го заряза.
Имаше и местна мряна.
Предполагам клена няма как да е успял да измрежи всичкия,
но още преди години беше толкова труден за целенасочен риболов,
че сега едва ли ще е различно.
Уклея пък беше изключително дребен за сметка на това пък не оставяше да метнеш.
Предполагам и сега ще е така.
Иначе язовирчето е красиво и много приятно за излет.

- indalo
- фен клуб-скобар
Пробвах ги кленчоците на изкуствени примамки преди месец, нямах и сторване. Иначе на царевичка даваше прилично.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Мерси много, колеги ще ги пробвам хищниците утре и живот и здраве утре и дано да пиша в успешни !!!
Здравейте колеги, за да не отварям нова тема (то няма и защо), ще опиша положението тук. Значи с двама приятели отидохме в неделя на Мещица (благодаря на колегата nikejo за точното описание), имаше силен вятър и не беше много приятно. Хванахме си прилично уклей, който си беше с много добри размери. Бяхме пуснали и две дънни на царевичка, като имаше само един здрав удар, но уви колегата не можа да го извади та да видим какво е. Иначе язовирчето е много приятно и водата е супер бистра и чиста. Лошото е, че много е спаднало нивото - ама много !!! Мерси на всички колеги за информацията - мисля пак да се пробвам там в някой от следващите уикенди.
Поздрави и наслука !
Поздрави и наслука !