яз. Мещица (Пернишко)

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Lyusi
новобранец
новобранец

яз. Мещица (Пернишко)

Мнение от Lyusi »

Как да стигна до яз. Мещица (Пернишко)? Имам идея да го посетя утре 28.09, ако може някой колега да ми помогне с маршрута през гр. Перник? Също така кои са добрите места за риболов там?

Благодаря предварително!
Последно промяна от Lyusi на Вто Сеп 30, 2008 10:46 am, променено общо 1 път.
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Re: Как да стигна до яз. Мещица (Пернишко)?

Мнение от Николай Неделков »

Гледам , че си от София. Значи караш си по магистралата за Перник , подминаваш с.Драгичево , подминаваш отбивката за Дупница , подминаваш отбивката за кв.Изток , караш си само направо . Като минеш по моста ( там дето има много влакови линии ) след около 2 км има отбивка ЦЕНТЪР. Завиваш там. След това си на ДЯСНО под моста. Караш си само направо. Имаш свтофар - пак си направо и от там само направо , ако немошеж да се ориентираш следиш табелите за Брезник ( това като вече си влязъл в Перник ) и по тях. След около 10-12 км влизаш в село Мещица. Точно в центъра на селото има мостче по , което минаваш и веднага след него си в дясно. От там само направо и стигаш до язовира. Пътят към язовира е черен , няма асфалт , отвратителен е , караш по стената на язовира , има големи дупки , камъни и пропасти , и ако не си с джип с тая кал в момемента ще стигнеш само ако си прекален оптимист :lol: Но все пак отидеш ли на язовира лови или на стената или в ръкавите :wink: Нещо неясно :lol: :lol: :lol:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Lyusi
новобранец
новобранец

Мнение от Lyusi »

Супер колега, мерси за точното описание - ще се ориентирам!!! Аз съм чел твои репортажи за там и мисля да се пробвам целенасочено за уклей. Все пак ме интересува има ли смисъл да пробвам на изкуствени примамки за хищници?
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Имаше и предполагам , че още има много клен , ама аз не съм хващал. Иначе уклея там си заслужава :wink:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
dragonaz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dragonaz »

Имаше много клен местен.
Арендатора омрежи всичко що може да влезе в мрежа и го заряза.
Имаше и местна мряна.
Предполагам клена няма как да е успял да измрежи всичкия,
но още преди години беше толкова труден за целенасочен риболов,
че сега едва ли ще е различно.
Уклея пък беше изключително дребен за сметка на това пък не оставяше да метнеш.
Предполагам и сега ще е така.
Иначе язовирчето е красиво и много приятно за излет.
Изображение
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Пробвах ги кленчоците на изкуствени примамки преди месец, нямах и сторване. Иначе на царевичка даваше прилично.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Lyusi
новобранец
новобранец

Мнение от Lyusi »

Мерси много, колеги ще ги пробвам хищниците утре и живот и здраве утре и дано да пиша в успешни !!!
Lyusi
новобранец
новобранец

Мнение от Lyusi »

Здравейте колеги, за да не отварям нова тема (то няма и защо), ще опиша положението тук. Значи с двама приятели отидохме в неделя на Мещица (благодаря на колегата nikejo за точното описание), имаше силен вятър и не беше много приятно. Хванахме си прилично уклей, който си беше с много добри размери. Бяхме пуснали и две дънни на царевичка, като имаше само един здрав удар, но уви колегата не можа да го извади та да видим какво е. Иначе язовирчето е много приятно и водата е супер бистра и чиста. Лошото е, че много е спаднало нивото - ама много !!! Мерси на всички колеги за информацията - мисля пак да се пробвам там в някой от следващите уикенди.

Поздрави и наслука !
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”