Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
stoistoi
новобранец
новобранец

Re: Зарган и илария

Мнение от stoistoi »

kuku написа: Някой ходил ли е на Траката скоро,дали са оправили пътят вече?
Днес, ама стигнах само до половината път. Бордюрите са поставени, в момента насипват чакъл. Единия от работниците ми каза, че до седмица трябва да завършат, но .....!!!

След това прескочих за около час на "Ной", резултата - 5 заргана, имах работа и си тръгнах. Един колега, на дъно от плажа, имаше изкарана една от кефаловите - около килограм.
и най-умния си е малко прост
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Mi7chell,питах те защото на вълнолома не видях да вадят,после бяхме пред втора,ама на 2-3км навътре,и не видях какво правят там.Слаби ми са вече очите.Изображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

В езерото се въртят кефалови.Интересно,че най добре дава след 16.00.Също много барбун и като вадих червеи в краката ми бягаха малки калканчета 4 санта големи :lol:

Вече ми се оправи май проблема Киро. :smt023
А сега де? :roll:
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

КИРО написа:Mi7chell,питах те защото на вълнолома не видях да вадят,после бяхме пред втора,ама на 2-3км навътре,и не видях какво правят там.Слаби ми са вече очите.Изображение
Да и аз в сряда бях на вълнолома и след слабия излет реших да сменя мястото за риболов и така,инъче знам,че не си падаш по зарганския риболов и въобще доколото виждам само с лодката ти е тръпка,казвам го за колегите,които искат да знаят накъде отива рибата,а именно по буните.
Не разбрах защо само чурулик каза,че рибата заминава с бързи темпове на юг,по какво се разбира това ??
Зарганолог
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

moriak1 написа:, в краката ми бягаха малки калканчета 4 санта големи :lol:
Тия малки калканчета вероятно са били малки писии.Ако си вадил червей между двете бази(черно море и бившата ОСО) това е сигурно.
Интересно е наличието на барбун в езерото.Големи ли са рибетата?
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Mi7chell написа: Не разбрах защо само чурулик каза,че рибата заминава с бързи темпове на юг,по какво се разбира това ??
професор
знай и къщата а и мисли като зарган.
:D :D :D
Изображение
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

kuku написа:
moriak1 написа:, в краката ми бягаха малки калканчета 4 санта големи :lol:
Тия малки калканчета вероятно са били малки писии.Ако си вадил червей между двете бази(черно море и бившата ОСО) това е сигурно.
Интересно е наличието на барбун в езерото.Големи ли са рибетата?
Не вадя там червеи ,а и писията има по издължено тяло нали.
А сега де? :roll:
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Не разбрах защо само чурулик каза,че рибата заминава с бързи темпове на юг,по какво се разбира това ??
Водата изстива прекалено рязко,а течението /север-юг/ става по-силно.Това кара рибата да тръгне на юг,което всъщност е естествения и маршрут.Фактът ,че по южното краибрежие се хваща все повече риба означава,че тя слиза натам и дори не се задържа в заливите по нашите брегове поради честите силни вълнения и неблагоприятни метеорологични условия. Това е една хронология,повтаряща се от години,а по-горе са някои от факторите,които влияят за големината на периода на задържане по нашето крайбрежие. За тази година ми се струва,че ще е доста кратък.
Ако някой има друга теория или данни,ще ми бъде приятно и интересно да ги науча.
П.П. Може и да се лъжа,но напоследък ми се струва,че водата в Черно море става по-солена. Все повече сол се трупа по макарите и кордата. Ако някой е забелязал същото или противното,нека да сподели.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

moriak1 написа: Не вадя там червеи ,а и писията има по издължено тяло нали.
По принцип да ама като са малки май доста си приличат.Все пак е възможно и да си прав, щото ми разправяха за хванати калкани с мрежа в гйола ама аз нещо съм скептик.А че е пълно със малки писии е сигурно,интересно че големи нещо няма.Преди на "пясакът" се хващаха много добри екземпляри а миналата година какво ли не пробвах по най подходящите места и нито една не залових.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Разликата дори и като са малки рибетата е видима.Писията седи издължена,а калканчето по-светло на цвят и кръгло.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

Някой Бургазлия или други колеги посетили нашия район няма ли да се похвали с нещо, че утре ще излитаме, но не сме решили колко на юг да ходим.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

чуруликпенчо написа: Водата изстива прекалено рязко,а течението /север-юг/ става по-силно.Това кара рибата да тръгне на юг,което всъщност е естествения и маршрут.Фактът ,че по южното краибрежие се хваща все повече риба означава,че тя слиза натам и дори не се задържа в заливите по нашите брегове поради честите силни вълнения и неблагоприятни метеорологични условия. Това е една хронология,повтаряща се от години,а по-горе са някои от факторите,които влияят за големината на периода на задържане по нашето крайбрежие. За тази година ми се струва,че ще е доста кратък.
Ако някой има друга теория или данни,ще ми бъде приятно и интересно да ги науча.
П.П. Може и да се лъжа,но напоследък ми се струва,че водата в Черно море става по-солена. Все повече сол се трупа по макарите и кордата. Ако някой е забелязал същото или противното,нека да сподели.
За сега съм забелязал само,че от доста време / 2-3 месеца /нивото е спаднало поне с 20-30см,съдя по лодкостоянката,в началото / май-юни /част от скарата ми бе под вода,а после остана във въздуха,което ми затруднява и ваденето.
За течение поне вчера нямаше такова,но е имало случаи да го има в тази посока,и то наистина силно.Мисля че както почват сега валежите,и течението ще се усили.А за солеността,наистина интересно.Ще го наблюдавам занапред,защото това ще промени много и самия риболов.Като изключим сафрида през пролетта,самото лято бе бедно на риба.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Водата изстива прекалено рязко,а течението /север-юг/ става по-силно.Това кара рибата да тръгне на юг,което всъщност е естествения и маршрут.Фактът ,че по южното краибрежие се хваща все повече риба означава,че тя слиза натам и дори не се задържа в заливите по нашите брегове поради честите силни вълнения и неблагоприятни метеорологични условия.
Ми ти мноо хуууу,ма нии не толкова на юг,не сме на това мнение :shock: :?: От 10 дена морето изсъхна :?: ни на дъно ни на бомба,никъде нищо,мамка му,ще сменям хобито :cry:За в Поморие иде реч
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

strijok написа:Някой Бургазлия или други колеги посетили нашия район няма ли да се похвали с нещо, че утре ще излитаме, но не сме решили колко на юг да ходим.
До към Резово,според някои :D
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Така айде и един отчет от мен за днес ,ставане в 5:30 ,цел зарган на Веселие ,бях хвърлил по изгрев слънце ,но вървеше много слабо и то дребосък мотах се там до 9 часа и реших да отида на друго място да си направя кефа на платерините поне.Мястото е това почти всеки бургазлия го знае ,народ колкото щеш
Изображение
намерих си място в навалицата и в 12 часа резултата беше това
Изображение
Изображение
доволно снимките са кофти защото са от телефона ,да не забравя всичко е на бомбарда
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”