Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Зарган и илария
Днес, ама стигнах само до половината път. Бордюрите са поставени, в момента насипват чакъл. Единия от работниците ми каза, че до седмица трябва да завършат, но .....!!!kuku написа: Някой ходил ли е на Траката скоро,дали са оправили пътят вече?
След това прескочих за около час на "Ной", резултата - 5 заргана, имах работа и си тръгнах. Един колега, на дъно от плажа, имаше изкарана една от кефаловите - около килограм.
и най-умния си е малко прост
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Mi7chell,питах те защото на вълнолома не видях да вадят,после бяхме пред втора,ама на 2-3км навътре,и не видях какво правят там.Слаби ми са вече очите.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Моряка
- кандидат преподавател
В езерото се въртят кефалови.Интересно,че най добре дава след 16.00.Също много барбун и като вадих червеи в краката ми бягаха малки калканчета 4 санта големи
Вече ми се оправи май проблема Киро.

Вече ми се оправи май проблема Киро.

А сега де? 

Да и аз в сряда бях на вълнолома и след слабия излет реших да сменя мястото за риболов и така,инъче знам,че не си падаш по зарганския риболов и въобще доколото виждам само с лодката ти е тръпка,казвам го за колегите,които искат да знаят накъде отива рибата,а именно по буните.КИРО написа:Mi7chell,питах те защото на вълнолома не видях да вадят,после бяхме пред втора,ама на 2-3км навътре,и не видях какво правят там.Слаби ми са вече очите.
Не разбрах защо само чурулик каза,че рибата заминава с бързи темпове на юг,по какво се разбира това ??
Зарганолог
Тия малки калканчета вероятно са били малки писии.Ако си вадил червей между двете бази(черно море и бившата ОСО) това е сигурно.moriak1 написа:, в краката ми бягаха малки калканчета 4 санта големи![]()
Интересно е наличието на барбун в езерото.Големи ли са рибетата?
професорMi7chell написа: Не разбрах защо само чурулик каза,че рибата заминава с бързи темпове на юг,по какво се разбира това ??
знай и къщата а и мисли като зарган.

- Моряка
- кандидат преподавател
Не вадя там червеи ,а и писията има по издължено тяло нали.kuku написа:Тия малки калканчета вероятно са били малки писии.Ако си вадил червей между двете бази(черно море и бившата ОСО) това е сигурно.moriak1 написа:, в краката ми бягаха малки калканчета 4 санта големи![]()
Интересно е наличието на барбун в езерото.Големи ли са рибетата?
А сега де? 

- чуруликпенчо
- сериозен играч
Водата изстива прекалено рязко,а течението /север-юг/ става по-силно.Това кара рибата да тръгне на юг,което всъщност е естествения и маршрут.Фактът ,че по южното краибрежие се хваща все повече риба означава,че тя слиза натам и дори не се задържа в заливите по нашите брегове поради честите силни вълнения и неблагоприятни метеорологични условия. Това е една хронология,повтаряща се от години,а по-горе са някои от факторите,които влияят за големината на периода на задържане по нашето крайбрежие. За тази година ми се струва,че ще е доста кратък.Не разбрах защо само чурулик каза,че рибата заминава с бързи темпове на юг,по какво се разбира това ??
Ако някой има друга теория или данни,ще ми бъде приятно и интересно да ги науча.
П.П. Може и да се лъжа,но напоследък ми се струва,че водата в Черно море става по-солена. Все повече сол се трупа по макарите и кордата. Ако някой е забелязал същото или противното,нека да сподели.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
По принцип да ама като са малки май доста си приличат.Все пак е възможно и да си прав, щото ми разправяха за хванати калкани с мрежа в гйола ама аз нещо съм скептик.А че е пълно със малки писии е сигурно,интересно че големи нещо няма.Преди на "пясакът" се хващаха много добри екземпляри а миналата година какво ли не пробвах по най подходящите места и нито една не залових.moriak1 написа: Не вадя там червеи ,а и писията има по издължено тяло нали.
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Разликата дори и като са малки рибетата е видима.Писията седи издължена,а калканчето по-светло на цвят и кръгло.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- учете се от него
Някой Бургазлия или други колеги посетили нашия район няма ли да се похвали с нещо, че утре ще излитаме, но не сме решили колко на юг да ходим.
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
За сега съм забелязал само,че от доста време / 2-3 месеца /нивото е спаднало поне с 20-30см,съдя по лодкостоянката,в началото / май-юни /част от скарата ми бе под вода,а после остана във въздуха,което ми затруднява и ваденето.чуруликпенчо написа: Водата изстива прекалено рязко,а течението /север-юг/ става по-силно.Това кара рибата да тръгне на юг,което всъщност е естествения и маршрут.Фактът ,че по южното краибрежие се хваща все повече риба означава,че тя слиза натам и дори не се задържа в заливите по нашите брегове поради честите силни вълнения и неблагоприятни метеорологични условия. Това е една хронология,повтаряща се от години,а по-горе са някои от факторите,които влияят за големината на периода на задържане по нашето крайбрежие. За тази година ми се струва,че ще е доста кратък.
Ако някой има друга теория или данни,ще ми бъде приятно и интересно да ги науча.
П.П. Може и да се лъжа,но напоследък ми се струва,че водата в Черно море става по-солена. Все повече сол се трупа по макарите и кордата. Ако някой е забелязал същото или противното,нека да сподели.
За течение поне вчера нямаше такова,но е имало случаи да го има в тази посока,и то наистина силно.Мисля че както почват сега валежите,и течението ще се усили.А за солеността,наистина интересно.Ще го наблюдавам занапред,защото това ще промени много и самия риболов.Като изключим сафрида през пролетта,самото лято бе бедно на риба.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- разбира нещата
Водата изстива прекалено рязко,а течението /север-юг/ става по-силно.Това кара рибата да тръгне на юг,което всъщност е естествения и маршрут.Фактът ,че по южното краибрежие се хваща все повече риба означава,че тя слиза натам и дори не се задържа в заливите по нашите брегове поради честите силни вълнения и неблагоприятни метеорологични условия.
Ми ти мноо хуууу,ма нии не толкова на юг,не сме на това мнение
От 10 дена морето изсъхна
ни на дъно ни на бомба,никъде нищо,мамка му,ще сменям хобито
За в Поморие иде реч
Ми ти мноо хуууу,ма нии не толкова на юг,не сме на това мнение

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
-
- разбира нещата
До към Резово,според някоиstrijok написа:Някой Бургазлия или други колеги посетили нашия район няма ли да се похвали с нещо, че утре ще излитаме, но не сме решили колко на юг да ходим.

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
Така айде и един отчет от мен за днес ,ставане в 5:30 ,цел зарган на Веселие ,бях хвърлил по изгрев слънце ,но вървеше много слабо и то дребосък мотах се там до 9 часа и реших да отида на друго място да си направя кефа на платерините поне.Мястото е това почти всеки бургазлия го знае ,народ колкото щеш

намерих си място в навалицата и в 12 часа резултата беше това

доволно снимките са кофти защото са от телефона ,да не забравя всичко е на бомбарда

намерих си място в навалицата и в 12 часа резултата беше това

доволно снимките са кофти защото са от телефона ,да не забравя всичко е на бомбарда