Екстрйм що е то.... Темата извадка от Дуга тема

Модератор: sapuna

Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Re: Екстрйм що е то.... Темата извадка от Дуга тема

Мнение от lorda »

Снимчицата си беше лепната още от първия път, може би нещо не е била излезнала навреме.

Тва с изказванията на светилата световни не го схванах.
Никой от тях явно не се е съветвал с мен преди да плямпа глупости :lol:

Макарата ми била тежка :lol:
Тя една пръчка ако си има баланс го има и с по-лекинко макаре :wink:
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

lorda написа:...Никой от тях явно не се е съветвал с мен преди да плямпа глупости :lol:...
Мммммммм , тъй де :lol: Сдухали се непременно да търсят точката "Г" начи :lol: :lol: :lol:
lorda написа:...Тя една пръчка ако си има баланс го има и с по-лекинко макаре :wink:
Тъй де ! То за туй Джапандзетките гегички фор спин са маниакално настроени на тема баланс ( тука пак да подчертая - Шимано като Японска спин гега не се упоменава ама в никъф случай ! ) . То и за тва техният тест ( акция по нашенски ) не се образува на база фърля от толко до толко грама и тва е а примерно :

3/16-1/2oz Minnow, Topwater lure, Shad, Crankbait
1/4-3/8oz Spinnerbait, Buzzbait
1/8-1/4oz Texas rig, Down shot rig
3/16-3/8oz C.C. Round football jig etc…
( това са показателите на една въдица увнаместо тест 7 - 14гр. :idea: примерно )

Демек ще рече дадена гега си работи идеално с дадените примамки в този грамаж :D
То и за тва уметнах най-доброто на цени народни ( между 340 и 1000лв. без "специалните" модели ) а именно Дайко и Треню . Верно че има гегички кат УФМ , Дайва , Мегабас , Евъргрийн къдет базовата им цена се връти около 1000 - 2000лв. на моделите серийно производство а не "специалните" ама тех не ги споменевам извъобще :wink: Инак увпомеждудругото най-доброто съотношение цена / качество ( като основно застъпваме на цената ) от Японките си остава Мейджър Крафт при който за около 300 лв. франко Япония си зимаш перфектна гегичка ! Кофтито в случая че повечето народ в БГ порад туй че до ся кредитната карта редко срещано явление и зер да му я не източат га си пазарува онлайн предпочита да даде тука за нещо не особенно читаво около 700 - 1500 кинта докато може да си вземе доста по-качественно такова директно от ТАМ за 300 - 500 кинта с доставката ама ко да праиш :roll:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Павка,стига си говорил глупости.Изобщо не се заяждам,просто всеки на който вземе да му реди макарата на конус,да знай че си е купил макара откраднала патента на Дайва за редене под конус :lol: :lol: :lol: Айде моляте вземи се стегни.Май твойта е единственно направена по този патент или самия модел е пробен :shock: :shock: :shock: Толкова дайви съм разглеждал и няколко счупил,та се чудя що не навиват така.Просто на другите са забравили да си сложат патента и те си редят правилно :lol: :lol: :lol: Сега,искаше ми се да ти докажа правотата си и да ти поразкъртя макарето но:
1. Ходи на Тунджа
2.Дойде НС4 /аз я получих предния ден/
3.След Жребчево,взе да вали и водата се застуди и вдигна нивото /сома когато водата сменя нивото и го задържи,веднага се мести и търси нови места,тъй като реката променя и коритото и за да започне да дава,водата трябва да стои на едно ниво поне седмица/
4.Имаше само три-четири хубави дни,но надоло по Марица нивото е все още високо и това е проблем.
5.Мога да ловя и да мятам като алтав и на язовира но там няма тръпка и ако ще пробвам въдица,поне да е така че да имам шанс и риба да извадя за да се провери как се държи макарата и когато вади голяма риба - над 10кг а не 5-600 грамови кефалчета :shock:
6.Дойде щукарския сезон и трябва да си ти я върна,защото няма да има 30 дни от които поне 15 топли за да и видя сметката.Е,какво да се прави,просто такъв е живота и сега ме е яд че така стана и ти си имаш козове че ти я връщам както я взех.Е нормално е да говориш че търся под вола теле,но аз за такъв патент нищо незнам и като видя макара да навива нагорен или долен конус,просто си е испяла песента.Шимано,понеже знаят че след определен периот от време,макарите износват дадени части,са предвидили и дават допълнителни шайби,за да подлага ловек там където е нужно за да редят макарите правилно влакното - факт.Ако е добре да реди под конус влакното всяка макара,защо ще дават шйби,ами направо да не си остане макарето така и да се възползуват хората и да се радват че имат Шимано със патента на Дайва/Ааааа,страх ги е Дайбите да не ги съдят че им крадат патента/ - криво редене,егати и патента,този дето го е измислил ако има такъв патент,трябва да го изгонят от конструкторското бюро на фирмата и да го заточат в СИБИР при Белите мечки :lol: :lol: :lol: Страшен патент,криво редене,направо съм втрещен ако са патентовали това което почти всички макари рано или късно започват да го правят от самосебеси,поради износване на втулки,щифтове и зъбчатки / ами,те изобщо защо им е да правят макарета като могат само да осъждат другите фирми да им плащат за кражба на патент :o :shock: :roll: :lol: /.Не е за вярване,направо никога да не видя дайва в живота си повече :twisted: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Коле виде ли че Любо има внапредвид точно обратният конус :wink:
Любе , ще ме извиняваш ама поста ти е един пример че наистина не си ловил с Дайви или си ловил само с някоя доста стара ниско бюджетна такава :wink:

Павел Иванов
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Мнение от Митев »

Ку, ку май ще требва да кръстим темичката Дайба против Шибано :lol: :lol: :lol:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

imitev72 написа:Ку, ку май ще требва да кръстим темичката Дайба против Шибано :lol: :lol: :lol:

Митефф,кво ти стана бе ,дан фана на Делефф болестта бе :?: :lol: :wink: Взе да си слагаш подред на номерата все чужди аватари нещо Изображение онзи ден беше Деди,сега си Сапунчето утри кой шаси,незнам :shock: :shock: :shock: Нещо ми намирисва работата на доктор :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
debeloto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от debeloto »

Тъй като темата ми е мегаинтересна и я следя със скрит интерес си позволявам да постна от един друг форум съпоставка между два от топмоделите на двете фирми - там са обяснени, за съжаление не на български, накратко някои детайли относно намотаването на сиджимката на шпулите. Има и снимки та всеки да си направи съответните изводи.
Пускам го с уточнението, че не съм фен нито на Шимано, нито на Дайва.

http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... ?p=4937552
yzyna
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от yzyna »

Я вие двамата покажете ся тука в темата кой кви ЮБИЛЕЙНИ модели има :lol: да ги зборим..... Знам, че имате та нe крийте покажете на народа да им се порадва :smt103 :smt107 :smt112[/quote]
С огромен интерес аз бих следил една такава тема!Както всички знаем и DAIWA и SHIMANO имат култови модели утвърдили се във времето, които вече за жалост не се произвеждат,та не е лошо да се представят моделите(по възможност със снимков материал)и отдолу тяхните слаби и силни черти!
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

debeloto написа:Тъй като темата ми е мегаинтересна и я следя със скрит интерес си позволявам да постна от един друг форум съпоставка между два от топмоделите на двете фирми ...

http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... ?p=4937552

Тука май ни аз ни Любо ще можеме да помогнем . За сърфкаст макарите би трябвало да се уключи някой от състезателите шаранджии еле па морски с опит с тез макарета . От мен евентуално да се поразрова из такива чуждоезични форуми като този и да пусна други съпоставки ама май не това се търси в темата :wink:

пп - има един образ Валката Хинков къде по негови думи ( то май само по негови де :lol: :lol: :lol: ) тия 158 ярда най-добър каст си ги прави с доста по-обикновенни макарета и не кастови геги :lol:

пп2 - Узуне лично аз не съм колекционер на Дайва та не мога да ти помогна в случаят с култовите модели от едно време . Както не веднъж съм споменавал даже преди години бях един от най-изявлените противници на марката ( Любо пасти да яде в случая :lol: ) но впоследствие нещата си дойдоха на мястото :wink: Също тъй не веднъж съм споменавал че ако започна Любовият риболов няма да наблегна нито на Дайва нито на Шимано а на други марки ама кой ти чете .

Павел Иванов
Аватар
debeloto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от debeloto »

Павле, аз не за сърфта го имах предвид, а просто за различията при нареждането на влакнестата структура. То, те както витиевато са го написали, може да се погледне от различни ъгли и да си изкарат кое си щат, че е нумеро уно, но друг ми беше целът. Както и да е, леко отклонение се получи.
За последното ти изречение те подкрепям с две ръце n-то кратно :D :D :D
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”