Зарган и илария

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Зарган и илария

Мнение от чуруликпенчо »

между другото ловили сме на вълннолома няколко пъти един до друг ;)
Ами ,обади се следващия път.Ще ми е приятно да се запознаем . Сигурно има и други колеги от форума,дето сме ловили един до друг без да се познаваме. Добра работа вършат снимките на аватара в такива моменти.

Днес риболова беше много зле- 3+1 заргана и 2 талибанеца. Кофти вълна /дето вдигна още вчера/ и южен вятър. По-лошо време от това за северните райони май няма. Рано-рано бихме камшика към къщи.Като се пооправи времето пак сме на линия.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

И аз намерих кога да намокря червея.Сега следобед на пясъка и новия канал нищо.Един познат дойде от Звездица и там капо.Мислех да прескоча до вълнолома ама я в къщи на топло.
А сега де? :roll:
expose
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от expose »

И аз на Ной за пореден път ги разбих :smt072 за 2-3 часа преди обяд захлебих една писалка.
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

Инфо за южното черноморие от Варвара до черноморец 6 хубави заргана и една добра илария от 6.30 сутринта до 16.00 слдобят :!: :!: :!: :!: :!: макарче на фона на колегите които срешнах маи моя излет е бил сполучлив.А забравих и 15тина чернокопчета но дребни едро няма :D остана разходката малко ядове с месините и т.н.

Изображение

Изображение
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от А.Христов »

kuku написа:Колегата до мен също залови един.
:lol:
При следваща среща....., може би трябва да се запознаем :D
simbat
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от simbat »

Сутринта тръгнахме в 8(Неделя е все пак :D ),кафе,покупка на червеи и към 9 бяхме пред Ной,отвън на тетраподите-много зле,изядохме си баничките за закуска и айде на канала в кв.Аспарухово,но дори не топнахме бомбардите-колегите казаха че няма удар от 6:30.Помятахме малко за спорта на буната в Аспарухово и към 11.30. си тръхнахме капо.Помятах и една клатушка Алба без успех.
Направи ми впечатление,че на плажа в Аспарухово имаше невиждано стълпотворение от риболовци.Дори репортери имаше да ги снимат.Нека ако някой е наясно за какво е била цялата работа,да сподели.
Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kiril_bulgaria »

Колеги, ходих за гъби с жената и на връщане се разходих около скалите след завода в Царево. Имаше един, с кола от Велико Търново. Беше хванал над 10 заргана, сложени в една кофа с капак. Но какво ми направи впечатление. Четете внимателно! Използваше за стръв пипалца от калмари! За първи път видях такова нещо, пък и никъде не съм го чел! А улова беше добър. Ха сега де?
Изображение
sarmata69
новобранец
новобранец

Мнение от sarmata69 »

simbat написа:Сутринта тръгнахме в 8(Неделя е все пак :D ),кафе,покупка на червеи и към 9 бяхме пред Ной,отвън на тетраподите-много зле,изядохме си баничките за закуска и айде на канала в кв.Аспарухово,но дори не топнахме бомбардите-колегите казаха че няма удар от 6:30.Помятахме малко за спорта на буната в Аспарухово и към 11.30. си тръхнахме капо.Помятах и една клатушка Алба без успех.
Направи ми впечатление,че на плажа в Аспарухово имаше невиждано стълпотворение от риболовци.Дори репортери имаше да ги снимат.Нека ако някой е наясно за какво е била цялата работа,да сподели.

еми имаше много риба след дъжда хванахме по 30 риби на бомбарда от вълнолома от страната на плажа затова имаше толкова хора
strijok
учете се от него
учете се от него

Мнение от strijok »

По добре късно отколкото никога - събота, мястото Царево завода за лодки
Изображение
без много напън и на почивки 8) .
Като за първи риболов на зизита - доволно, бяхме с Колю Сървайвъра и Митко негов колега и те с почти толкова риба. И на к-г "Оазис" са взели доволно, но никой от хората, които бяха там не пише, сякаш ако споделят някой ще им излови рибата :twisted:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

simbat написа: Направи ми впечатление,че на плажа в Аспарухово имаше невиждано стълпотворение от риболовци.Дори репортери имаше да ги снимат.Нека ако някой е наясно за какво е била цялата работа,да сподели.
Най вероятно,от това е.
runner написа:Колеги, споделям нещо тук, защото повече хора се интересуват от този риболов и ще го видят повечето от вас...., пред очите ми се случва следното. Първо виждам височко облак от гларуси и чайки. Изведнъж се събраха. Въртят се и мълчат. След малко се спуснаха с крясъци към водата и взеха да лапат някаква риба, но не мога да я определя каква. Бинокъл и тн - ПОЛОВИНКИ иларии, които малко по рано са били около 20 см. Какво ще кажете - май-май на рибетата не им е сега до нашите бомбарди.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

sarmata69 написа:еми имаше много риба след дъжда хванахме по 30 риби на бомбарда от вълнолома от страната на плажа затова имаше толкова хора
Е ти ми разказа играта колега,сутринта към 9 отидох на вълнолома мятах бомбардата 1 час без успех,след това отидох на 1-ва буна мятах 2 часа без успех с изключение на 1 зарган,наваля ме дъжда,а сутринта на 1-ва буна е дало хората бяха с по 30 заргана.Останах да мятам и след дъжда, но нищо не хванах.Оказва се,че където и да отида рибата тъкмо се е пръснала,голям карък днес как да не го е яд човек :x
Зарганолог
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Не е това. :idea: :idea: :idea: Минах на една "лека " инспекция през "Карантината" и плажа към 10,00 часа.. Ловяха илария на дъно,но нямаше впечатляващи резултати. Както вече споменах ,рибата минава "на скорост" през залива и продължава на юг. Ако е все така,този сезон ще го причисля към сравнително слабите. Лефера също се ослушва, а си му е време.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Лефера на Кранево на мрежа,1 брой + 1 паламуд.По около 600-800гр.Ама все е надежда,че се показва.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
bendji_men
новобранец
новобранец

Мнение от bendji_men »

Айде малко и от мене.Днеска сутринта на Китен много вятър и нито един удар от 8 до 9.30ч.бяхме четири човека и само едно зизи :( .Другата седмица пак проба :D дано да е за успешни тогава.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

От петък до неделя бях в Синеморец и зарганите от ден на ден намаляха прогресивно. Петък-около 30 бр. Събота се брояха на пръстите на едната ръка. Днес-капо. Добре, че бяха няколкото дракона и чернокопчета на чепарето.
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”