Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Поводи на дъно при долна тежест
Модератор: sapuna
-
- и господ не е толокова добър
Re: Поводи на дъно при долна тежест
Използвайте силиконов прозрачен шлаух а не черен термосвиваем.За монтажа на Митака съм го обяснил в темата ;нов монтаж"
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
Това и на мен ми се случва откак си накупих олова от магазина , преди имах едни плочи оловни и си режех от тях и никога не се получаваще така, най много да се сложи някоя плочка, пак ще я фучиш надалече
късмет работа . .
-
- разбира нещата

Този шлаух няма ли да плаши рибата?!
Според мен за да не се оплитат поводите, трябва да са с по-дебело влакно/над 0.25/ и да не са по дълги от 20 см.
Според мен за да не се оплитат поводите, трябва да са с по-дебело влакно/над 0.25/ и да не са по дълги от 20 см.
-
- научил се да хвърля
Монтажа работи перфектно и е много удобен, изпробван вчера и благодарение на възможността за променяне на дълбочината увеличаване на улова
Мерси!

- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Sapune, смятам да пробвам твоя монтаж ,само че за щукарски риболов.Сега съм измислил едни поводи за щука плетени, с усилени вирбели мое производство, ама проблема е , че като се изкарат една ,две щуки и повода се насуква и трябва да се сменя постоянно, защото в противен случай се намотава рибката около осн. влакно и това води до много нерви и изпуснати риби.....Мисля си да сложа един шлаух върху повода,който да опира почти вирбел във вирбел(от страната на куката имам монтиран също вирбел) и по този начин каквото и да се случи в последствие с повода линията ми да се запазва изпъната.
Та въпроса ми е от къде да се снабдя с такъв шлаух - сещам се за такъв от медецинска система, ама той е с много голям диаметър, а аз искам все пак да мяса,максимум 0,5мм да е вътрешния диаметър на шлауха.
Ако някой има идея от къде да си набавя такъв шлаух да свирка, защото поне аз не се сещам къде се продава такова чудо в магазините.
Та въпроса ми е от къде да се снабдя с такъв шлаух - сещам се за такъв от медецинска система, ама той е с много голям диаметър, а аз искам все пак да мяса,максимум 0,5мм да е вътрешния диаметър на шлауха.
Ако някой има идея от къде да си набавя такъв шлаух да свирка, защото поне аз не се сещам къде се продава такова чудо в магазините.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- новобранец
Добро утро, а някой не е ли опитвал с Т-образен вирбел.Ефекта е същия както с мъниста и силиконови стопери си мисля аз
Единствено , че няма как да регулираш положението на повода по основното влакно