Поводи на дъно при долна тежест

Модератор: sapuna

snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Поводи на дъно при долна тежест

Мнение от snegk »

Използвайте силиконов прозрачен шлаух а не черен термосвиваем.За монтажа на Митака съм го обяснил в темата ;нов монтаж"
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
angel81
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel81 »

Това и на мен ми се случва откак си накупих олова от магазина , преди имах едни плочи оловни и си режех от тях и никога не се получаваще така, най много да се сложи някоя плочка, пак ще я фучиш надалече
късмет работа . .
chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

Изображение.колега увеличи снимката(галерията) и погледни повода над оловото.най-обикновен клуп на основното и повода(не по-дълъг от 15см),като клупа на основното е изпънат,така че възела слиза до повода,по този начин възела натиска повода да стои под някъв ъгъл спрямо основното.без вирбели,възли и т.н...за остатъка от монтажа,оловото е подвижно,като за стопер малка съчма,долен повод 20-30см.едната кука лежи на дъното другата малко над него.много чист и прост монтаж без никви оплитания :wink:големината на олово куки,дебелината на влакното,според очакваните риби разбира се :D
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
kolev
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kolev »

Този шлаух няма ли да плаши рибата?!
Според мен за да не се оплитат поводите, трябва да са с по-дебело влакно/над 0.25/ и да не са по дълги от 20 см.
moholovka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от moholovka »

Монтажа работи перфектно и е много удобен, изпробван вчера и благодарение на възможността за променяне на дълбочината увеличаване на улова :D Мерси!
Аватар
katri
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от katri »

Sapune, смятам да пробвам твоя монтаж ,само че за щукарски риболов.Сега съм измислил едни поводи за щука плетени, с усилени вирбели мое производство, ама проблема е , че като се изкарат една ,две щуки и повода се насуква и трябва да се сменя постоянно, защото в противен случай се намотава рибката около осн. влакно и това води до много нерви и изпуснати риби.....Мисля си да сложа един шлаух върху повода,който да опира почти вирбел във вирбел(от страната на куката имам монтиран също вирбел) и по този начин каквото и да се случи в последствие с повода линията ми да се запазва изпъната.
Та въпроса ми е от къде да се снабдя с такъв шлаух - сещам се за такъв от медецинска система, ама той е с много голям диаметър, а аз искам все пак да мяса,максимум 0,5мм да е вътрешния диаметър на шлауха.
Ако някой има идея от къде да си набавя такъв шлаух да свирка, защото поне аз не се сещам къде се продава такова чудо в магазините.
Риболовец,а не рибар съм аз!!
Iblis
новобранец
новобранец

Мнение от Iblis »

Добро утро, а някой не е ли опитвал с Т-образен вирбел.Ефекта е същия както с мъниста и силиконови стопери си мисля аз :) Единствено , че няма как да регулираш положението на повода по основното влакно :?
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”