Разходка по р.Осъм

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
paceto67
разбира нещата
разбира нещата

Разходка по р.Осъм

Мнение от paceto67 »

Вчера реших да се поразходя по реката на около 20-25км.от Ловеч надолу по течението.Първата ми спирка
беше до с.Чавдарци,навремето имаше баластерна до реката точно под нея има огромен праг,не бях ходил от
доста години по тези места и видях,че от прага са останали само отделни късове камъни.

Изображение

Изображение

Във вира под прага навремето ловяхме доста скобар,хубави клене,шаран,от време на време и някое сомче излизаше,но
сегашното му състояние ме разочарова.Вира беше доста променен сякаш реката беше отнесла хубавите места,
и всичко е обрасло и непрестъпно.Но все пак бях тръгнал за риба,стръфта ми бяха жабета и дребни рибки от рачилото.
След няколко хвърляния не закъсня и първото кленче,но цялото беше в петна и понеже беше около педя си замина от
където е дошло.Точно по същото време забелязах,че реката променя цвета си и става по мътна,в последствие разбрах,
че съседното село /Александрово/има баластерна която я мъти.Реших да се кача над селото на прага на /ГАЗТА/

Изображение

Изображение

Изображение

времето беше ветровито,а слънцето се чудеше дали да надникне над облаците.
С първото хвърляне нещо отнесе жабето от раз даже не можах да засека,и така се започна слагам жабе клян,
слагам рибе костур е имаше и пропуски,но без това не може.Около 13часа слънцето напече яко и рибите като че ли
заспаха,равносметка една приятна разходка по старите бойни полета,11костура и 20 добри кленчета.

Изображение

Изображение

Надявам се следващата разходка по реката да е ново място и също да е успешна. :wink:
Не карай като пиеш Изображение

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Разходка по р.Осъм

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво маисторе,много красиви риби :lol: Хваштал си на начин които много обичам :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
valat
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от valat »

колега завиждам ти за успешният излет и за хубавите риби аз откакто съм в ловеч ъм ходил поне двайсетина пъти за риба по осъма самоче в обратна на твоята посоко в района на село лешница и сама дребни кленчета и кротушки мечтая си за нещо едричко.поздрави за успешният :prayer: :prayer: :smt023 :smt023
мразим гадните и шибани мангали АЗ СЪМ БЪЛГАРИНИзображение
sexy_klo6ar
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sexy_klo6ar »

Р.Осъм ми е любимата река ама рибното и богатство не е както преди 6-7 год :cry: иначе браво за излета хубави риби си хванал.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

Браво направил си си кефа хубави кефали
Аватар
cani
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от cani »

:partyman: :smt038 :smt038
s_v_e
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от s_v_e »

valat написа:колега завиждам ти за успешният излет и за хубавите риби аз откакто съм в ловеч ъм ходил поне двайсетина пъти за риба по осъма самоче в обратна на твоята посоко в района на село лешница и сама дребни кленчета и кротушки мечтая си за нещо едричко.поздрави за успешният :prayer: :prayer: :smt023 :smt023
колега следващият път като решиш да идваш по лешница драсни едно лично да те заведа аз по тези райони да хванеш не само дребни, :axe:
Team Filstar-Bobi Fisher
Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Vaneto_99 »

добър излет :smt038 другият път повечко и по-едрички :wink:
Наслука Колеги!!!
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

Евала за споделеният излет.
ganst
новобранец
новобранец

Мнение от ganst »

колега евала за рибите. Ас ходя по осъма от доста време но само наоре по течението.На анджийте ако го знаеш.Там ловя само уклей,чалуна и понякога кортази има и едри клене ама много трябва да си играееш.Инач без риба не съм се връщал от тази река.На доло не съм ходил никога.Успех за напред.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”