Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com
Форум
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
Разходка по р.Осъм
Разходка по р.Осъм
Вчера реших да се поразходя по реката на около 20-25км.от Ловеч надолу по течението.Първата ми спирка
беше до с.Чавдарци,навремето имаше баластерна до реката точно под нея има огромен праг,не бях ходил от
доста години по тези места и видях,че от прага са останали само отделни късове камъни.

Във вира под прага навремето ловяхме доста скобар,хубави клене,шаран,от време на време и някое сомче излизаше,но
сегашното му състояние ме разочарова.Вира беше доста променен сякаш реката беше отнесла хубавите места,
и всичко е обрасло и непрестъпно.Но все пак бях тръгнал за риба,стръфта ми бяха жабета и дребни рибки от рачилото.
След няколко хвърляния не закъсня и първото кленче,но цялото беше в петна и понеже беше около педя си замина от
където е дошло.Точно по същото време забелязах,че реката променя цвета си и става по мътна,в последствие разбрах,
че съседното село /Александрово/има баластерна която я мъти.Реших да се кача над селото на прага на /ГАЗТА/

времето беше ветровито,а слънцето се чудеше дали да надникне над облаците.
С първото хвърляне нещо отнесе жабето от раз даже не можах да засека,и така се започна слагам жабе клян,
слагам рибе костур е имаше и пропуски,но без това не може.Около 13часа слънцето напече яко и рибите като че ли
заспаха,равносметка една приятна разходка по старите бойни полета,11костура и 20 добри кленчета.

Надявам се следващата разходка по реката да е ново място и също да е успешна.
беше до с.Чавдарци,навремето имаше баластерна до реката точно под нея има огромен праг,не бях ходил от
доста години по тези места и видях,че от прага са останали само отделни късове камъни.

Във вира под прага навремето ловяхме доста скобар,хубави клене,шаран,от време на време и някое сомче излизаше,но
сегашното му състояние ме разочарова.Вира беше доста променен сякаш реката беше отнесла хубавите места,
и всичко е обрасло и непрестъпно.Но все пак бях тръгнал за риба,стръфта ми бяха жабета и дребни рибки от рачилото.
След няколко хвърляния не закъсня и първото кленче,но цялото беше в петна и понеже беше около педя си замина от
където е дошло.Точно по същото време забелязах,че реката променя цвета си и става по мътна,в последствие разбрах,
че съседното село /Александрово/има баластерна която я мъти.Реших да се кача над селото на прага на /ГАЗТА/

времето беше ветровито,а слънцето се чудеше дали да надникне над облаците.
С първото хвърляне нещо отнесе жабето от раз даже не можах да засека,и така се започна слагам жабе клян,
слагам рибе костур е имаше и пропуски,но без това не може.Около 13часа слънцето напече яко и рибите като че ли
заспаха,равносметка една приятна разходка по старите бойни полета,11костура и 20 добри кленчета.

Надявам се следващата разходка по реката да е ново място и също да е успешна.
Не карай като пиеш
/който пие бира не умира,ама трудно става/
/който пие бира не умира,ама трудно става/
-
Nikola Polizovski
- кандидат преподавател

- Обратна връзка:
Re: Разходка по р.Осъм
Браво маисторе,много красиви риби
Хваштал си на начин които много обичам 
Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
-
valat
- вече хвърля и на тежко

колега завиждам ти за успешният излет и за хубавите риби аз откакто съм в ловеч ъм ходил поне двайсетина пъти за риба по осъма самоче в обратна на твоята посоко в района на село лешница и сама дребни кленчета и кротушки мечтая си за нещо едричко.поздрави за успешният

-
sexy_klo6ar
- вече хвърля и на тежко

Р.Осъм ми е любимата река ама рибното и богатство не е както преди 6-7 год
иначе браво за излета хубави риби си хванал.
Браво направил си си кефа хубави кефали
колега следващият път като решиш да идваш по лешница драсни едно лично да те заведа аз по тези райони да хванеш не само дребни,valat написа:колега завиждам ти за успешният излет и за хубавите риби аз откакто съм в ловеч ъм ходил поне двайсетина пъти за риба по осъма самоче в обратна на твоята посоко в района на село лешница и сама дребни кленчета и кротушки мечтая си за нещо едричко.поздрави за успешният![]()
![]()
![]()
Team Filstar-Bobi Fisher
-
venci72
- сериозен играч

Евала за споделеният излет.
колега евала за рибите. Ас ходя по осъма от доста време но само наоре по течението.На анджийте ако го знаеш.Там ловя само уклей,чалуна и понякога кортази има и едри клене ама много трябва да си играееш.Инач без риба не съм се връщал от тази река.На доло не съм ходил никога.Успех за напред.