р.Искър между с. Староселци и с. Ставерци

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

р.Искър между с. Староселци и с. Ставерци

Мнение от sandy »

Вчера, 11.10.2008 в 07.20 ч. бях на Искъра при Староселци с жената и един колега.
В началото беше мрачно и ръсеше лек дъждец.
Аз се заех първоначално да приготвям захранката и да хвърля една дънна въдица със стръв дебел земен червей.
Нямаше и 5мин. и жената записа една бяла мренка към 25-27 см. на директния си телескоп хвърлен на влашка плувка.
Захраних и започнах да ловя с 5м. болонезе. Рибата взимаше много добре. Ловяха се предимно дребни морунашчета по педя, като на 4-5 хванати такива излизаше и по-едър. На дънната въдица записах един морунаш към 600 гр.
Захранвах с хляб омесен с "Ванилия тъмна" и 200 гр. кокален червей и ловях на същия.
Имах около 4-5 откачени доста едри морунаши, което го отделям на малките и много тънки куки......Оунер номер 14..модела го забравих.
Като резултат ние двамата с жената хванахме към 5,5кг. риба от които имаше 5 едри морунаша и един много добър клен.
Колегата също измъкна 4-5 хубави морунаша и доста дребни такива.
Ловеше се и едър уклей.
Снимки няма, защото не мислех, че ще пиша в успешни.
Реката беше перфекна за риболов, леко замънета към избистряне.

Забравих да спомена рибата вземаше по към брега, горе-долу към 6-7 метра навътре!
lekiq_ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: р.Искър между с. Староселци и с. Ставерци

Мнение от lekiq_ribar »

Браво :drinkers: :supz: :smt023
Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

Изображение
crosser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от crosser »

Накратко с 3 думи : добър речен риболов! :wink:
Аватар
nikidilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikidilov »

Браво комшу !
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:smt023 :smt023 :smt023 :smt023

Абе разбираш я ти тази река и тва е! Морунажа си върви добре за който си може, но кофти, че ги няма мрените. Време има, дано се завъртят. И друго ми прави впечатление, миналата година по това време беше бъкано с таранки, а тази за последните ми два излета не съм хванал нито една (което много ме радва)!
Аватар
petro_op
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от petro_op »

sandy написа:Вчера, 11.10.2008 в 07.20 ч. бях на Искъра при Староселци с жената и един колега.
В началото беше мрачно и ръсеше лек дъждец.
Аз се заех първоначално да приготвям захранката и да хвърля една дънна въдица със стръв дебел земен червей.
Нямаше и 5мин. и жената записа една бяла мренка към 25-27 см. на директния си телескоп хвърлен на влашка плувка.
Захраних и започнах да ловя с 5м. болонезе. Рибата взимаше много добре. Ловяха се предимно дребни морунашчета по педя, като на 4-5 хванати такива излизаше и по-едър. На дънната въдица записах един морунаш към 600 гр.
Захранвах с хляб омесен с "Ванилия тъмна" и 200 гр. кокален червей и ловях на същия.
Имах около 4-5 откачени доста едри морунаши, което го отделям на малките и много тънки куки......Оунер номер 14..модела го забравих.
Като резултат ние двамата с жената хванахме към 5,5кг. риба от които имаше 5 едри морунаша и един много добър клен.
Колегата също измъкна 4-5 хубави морунаша и доста дребни такива.
Ловеше се и едър уклей.
Снимки няма, защото не мислех, че ще пиша в успешни.
Реката беше перфекна за риболов, леко замънета към избистряне.

Забравих да спомена рибата вземаше по към брега, горе-долу към 6-7 метра навътре!
Еийй Санди ако знаеш за колко малко сме се разминали.......бях на щукоуллов в района-малко по-нагоре, после и до Роман ходих че Тони тази мряна не може да му писне (на фидер). Имаме идеи за този уикенд - ще се чуем.
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Ами ще чакам да се чуем. Кажи какво стана с хищника по реката?
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Поздравления за добрия риболов, Санди :)
Искам да попитам по тамошните места какво е положението със спининговия риболов? Очертава ми се някакво ходене следващия уикенд към Ставерци и ми се ще ако намеря време да хвърля някоя блесна :roll:

Още веднъж браво за успешния излет ;)
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Stefko, за съжаление немога да ти дам инфо по простата причина, че тогава когато бях спининг не съм ползвал.
На отсрещния бряг дойде един човек помята на някакъв воблер но нямаше и 5мин. се отказа.
Принципно гонеше нещо, което според мен беше щука.............на отсрещния бряг, но по-пълно инфо не мога да ти кажа. :roll:
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

sandy написа:Принципно гонеше нещо, което според мен беше щука...
:!: :!: :!: :!:

Щучки са, но са доста дребни. Има и добри кленове, но май по-лесно се ловят на плувка.
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Сега се прибирам от там,моста след Староселци надоло положението не е добре ;> 1 кленче и 1 морунажче.Отсреща 1 деди хвана 1 клен може би към 500 грама и докато го дигне и се закачи в храсталаците и се откачи :mrgreen:
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Аватар
sandy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от sandy »

Alucard написа:Сега се прибирам от там,моста след Староселци надоло положението не е добре ;> 1 кленче и 1 морунажче.Отсреща 1 деди хвана 1 клен може би към 500 грама и докато го дигне и се закачи в храсталаците и се откачи :mrgreen:
Колега кажи с каква въдица я лови рибата......колко на вътре я търсеше и на каква стръв? Захранка използва ли и каква?
Рибата е до брега не е на вътре!!! 5-6 метра са достатъчни!!! Такъма трябва да е лек и много да се храни!
Кажи как е било при теб?
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Бахме с 2 дънни с спирала и 2 директни с бащата,еми захранихме,и след това подавахме по някоя топка,друг път спиралите са давали добри резултати ;> и отсреща имаше застанали местни абуригени,но и те нищо.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”