Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

р.Искър между с. Староселци и с. Ставерци
- sandy
- ще става разбирач
р.Искър между с. Староселци и с. Ставерци
Вчера, 11.10.2008 в 07.20 ч. бях на Искъра при Староселци с жената и един колега.
В началото беше мрачно и ръсеше лек дъждец.
Аз се заех първоначално да приготвям захранката и да хвърля една дънна въдица със стръв дебел земен червей.
Нямаше и 5мин. и жената записа една бяла мренка към 25-27 см. на директния си телескоп хвърлен на влашка плувка.
Захраних и започнах да ловя с 5м. болонезе. Рибата взимаше много добре. Ловяха се предимно дребни морунашчета по педя, като на 4-5 хванати такива излизаше и по-едър. На дънната въдица записах един морунаш към 600 гр.
Захранвах с хляб омесен с "Ванилия тъмна" и 200 гр. кокален червей и ловях на същия.
Имах около 4-5 откачени доста едри морунаши, което го отделям на малките и много тънки куки......Оунер номер 14..модела го забравих.
Като резултат ние двамата с жената хванахме към 5,5кг. риба от които имаше 5 едри морунаша и един много добър клен.
Колегата също измъкна 4-5 хубави морунаша и доста дребни такива.
Ловеше се и едър уклей.
Снимки няма, защото не мислех, че ще пиша в успешни.
Реката беше перфекна за риболов, леко замънета към избистряне.
Забравих да спомена рибата вземаше по към брега, горе-долу към 6-7 метра навътре!
Аз се заех първоначално да приготвям захранката и да хвърля една дънна въдица със стръв дебел земен червей.
Нямаше и 5мин. и жената записа една бяла мренка към 25-27 см. на директния си телескоп хвърлен на влашка плувка.
Захраних и започнах да ловя с 5м. болонезе. Рибата взимаше много добре. Ловяха се предимно дребни морунашчета по педя, като на 4-5 хванати такива излизаше и по-едър. На дънната въдица записах един морунаш към 600 гр.
Захранвах с хляб омесен с "Ванилия тъмна" и 200 гр. кокален червей и ловях на същия.
Имах около 4-5 откачени доста едри морунаши, което го отделям на малките и много тънки куки......Оунер номер 14..модела го забравих.
Като резултат ние двамата с жената хванахме към 5,5кг. риба от които имаше 5 едри морунаша и един много добър клен.
Ловеше се и едър уклей.
Забравих да спомена рибата вземаше по към брега, горе-долу към 6-7 метра навътре!
-
- ще става разбирач
Re: р.Искър между с. Староселци и с. Ставерци
Браво

Удоволствието на риболова е хванатата риба,не изпържената\!

Накратко с 3 думи : добър речен риболов! 

- nikidilov
- ще става разбирач
Браво комшу !

Абе разбираш я ти тази река и тва е! Морунажа си върви добре за който си може, но кофти, че ги няма мрените. Време има, дано се завъртят. И друго ми прави впечатление, миналата година по това време беше бъкано с таранки, а тази за последните ми два излета не съм хванал нито една (което много ме радва)!
- petro_op
- ще става разбирач
Еийй Санди ако знаеш за колко малко сме се разминали.......бях на щукоуллов в района-малко по-нагоре, после и до Роман ходих че Тони тази мряна не може да му писне (на фидер). Имаме идеи за този уикенд - ще се чуем.sandy написа:Вчера, 11.10.2008 в 07.20 ч. бях на Искъра при Староселци с жената и един колега.
Ловеше се и едър уклей.
- sandy
- ще става разбирач
Ами ще чакам да се чуем. Кажи какво стана с хищника по реката?
Ъ-ъ-ъ кой каза, че кълве?
Поздравления за добрия риболов, Санди 
Искам да попитам по тамошните места какво е положението със спининговия риболов? Очертава ми се някакво ходене следващия уикенд към Ставерци и ми се ще ако намеря време да хвърля някоя блесна
Още веднъж браво за успешния излет

Искам да попитам по тамошните места какво е положението със спининговия риболов? Очертава ми се някакво ходене следващия уикенд към Ставерци и ми се ще ако намеря време да хвърля някоя блесна

Още веднъж браво за успешния излет

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
- sandy
- ще става разбирач
Stefko, за съжаление немога да ти дам инфо по простата причина, че тогава когато бях спининг не съм ползвал.
На отсрещния бряг дойде един човек помята на някакъв воблер но нямаше и 5мин. се отказа.
Принципно гонеше нещо, което според мен беше щука.............на отсрещния бряг, но по-пълно инфо не мога да ти кажа.
На отсрещния бряг дойде един човек помята на някакъв воблер но нямаше и 5мин. се отказа.
Принципно гонеше нещо, което според мен беше щука.............на отсрещния бряг, но по-пълно инфо не мога да ти кажа.

sandy написа:Принципно гонеше нещо, което според мен беше щука...

Щучки са, но са доста дребни. Има и добри кленове, но май по-лесно се ловят на плувка.
Сега се прибирам от там,моста след Староселци надоло положението не е добре ;> 1 кленче и 1 морунажче.Отсреща 1 деди хвана 1 клен може би към 500 грама и докато го дигне и се закачи в храсталаците и се откачи 

Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.
- sandy
- ще става разбирач
Колега кажи с каква въдица я лови рибата......колко на вътре я търсеше и на каква стръв? Захранка използва ли и каква?Alucard написа:Сега се прибирам от там,моста след Староселци надоло положението не е добре ;> 1 кленче и 1 морунажче.Отсреща 1 деди хвана 1 клен може би към 500 грама и докато го дигне и се закачи в храсталаците и се откачи
Рибата е до брега не е на вътре!!! 5-6 метра са достатъчни!!! Такъма трябва да е лек и много да се храни!
Кажи как е било при теб?
Бахме с 2 дънни с спирала и 2 директни с бащата,еми захранихме,и след това подавахме по някоя топка,друг път спиралите са давали добри резултати ;> и отсреща имаше застанали местни абуригени,но и те нищо.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
Неще,неще па спре.