Таранка 7 кг!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Re: Таранка 7 кг!

Мнение от natrii »

Аз пък никога не съм хващал и виждал златиста каракуда :shock: Колко от вас са хващали? :roll:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Proinov
фен клуб-скобар

Мнение от Proinov »

Аз миналата събота изкарах златиста около 50-80 гр. беше много красива,но за съжаление неможах да я снимам.Естествено беше върната да си живурка и расте. :)
Последно промяна от Proinov на Вто Сеп 23, 2008 3:20 pm, променено общо 1 път.
"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you." :D :D :D
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

Колеги миналия септември хванах 4 Златисти каракуди по 1.700-1.800кг! Няма да се учудя ако съществува толкова голяма каракуда
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
Аватар
melvinantani
новобранец
новобранец

Мнение от melvinantani »

Боже това наистина си е Big Fish :rolleyes: Хващал съм каракуди по 1-1.2кг. но такова добиче не сам си представял че може да стане :smt118
''Отново на реката !!!"
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Интересно дали са я излапали или са я пуснали :roll: Аз например , в никакъв случай няма да пусна такава каракуда обратно- директно си влиза в тигана на шайби и толкова по въпроса с нея 8) Снимките са достатъчни за да се впише в историята 8) Предполагам че дзвера е имал такъв логичен и нормален край :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Изображение
петър василев

Мнение от петър василев »

Вярвам ти колега,защото 1989г бях хванал на Гълъбово 5 кг каракуда,даже я мислехме за шаран докато я изкараме на светло.Светло казвам ,защото ни удари към 4,30 сутринта и беше още тъмно.Бях разпънал на 300м за сом на букет от червей.
futa
новобранец
новобранец

Re:

Мнение от futa »

Smokey написа:някой хора дори не различават каракуда от шаран/сигурно защото не са виждали на живо/, а ние ще продължаваме да си обсъждаме по форумите улова на европееца със "Ооо" и "Уаауу"... но никога няма да имаме такива и причината ще си е все във нас...
Ми аз не съм виждал шаран с толкова малка глава,само по тва се разбира!
А ако е истина сигурно тая каракуда е избегала от некой чернобилски канал! :roll:
Dio perdona-Io No!
Изображение
spenk
новобранец
новобранец

Мнение от spenk »

Абе вие хубаво коментирате "златистата" каракуда ама сигурни ли сте че е такава....щото на мене ми се види като да е сребриста....и другото много е стара защото е почерняла.....така става и с платиката. А снимката си е истинска , не е правена /уголемявана/! Аз не съм хващал по-голяма от 700-800 гр. ама си е възможно да станат токова големи...много рядко ама се пак става...то и за това тоя пич го обсъждаме...ако всички хващаха такива нямаше да си приказваме така! пожелавам на всички поне по 1 такава !
galin_atina
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от galin_atina »

Що се касае до мен,аз невярвам и каквото и да става.Абе колеги я се замислете малко защо е само един такъв случай???Казвате,че от мрежари неможе да стигне такива размери у нас,ама как тогава ги стига шарана,вярно че много по бързо разте от каракудата ама се съгласете,че не навсякъде се пускат мрежи и дори и да е така,те ще могат ли да изловят всичката каракуда,и тя да неможе да достигне тези размери и да се хващат поне веднъж годишно по 2-3 случая.

п.п. Око да види ръка да пипне.
vanesok
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanesok »

Колеги,като видях надписа под снимката си спомних разговор с възрастен човек.Разказваше ми,как преди петдесетина години,преди да построят дигите и да пресушат блатата край Дунав,са ловили в тези блата риба,която наричаше "караш" и обясняваше,че била нещо средно между шаран и таранка.Говореше за тегло 3-5кг.
петър василев

vanesok написа:Колеги,като видях надписа под снимката си спомних разговор с възрастен човек.Разказваше ми,как преди петдесетина години,преди да построят дигите и да пресушат блатата край Дунав,са ловили в тези блата риба,която наричаше "караш" и обясняваше,че била нещо средно между шаран и таранка.Говореше за тегло 3-5кг.
ЕЙ това е Карас(ш) Изображение http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... %B1%D0%B0)
vanesok
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanesok »

Колега vasilev, сега обърнах внимание,че латинското име на таранките е "карас".Мислех си ,че името "караш" иде от румънския език,понеже тук,покрай Дунава повечето възрастни хора говорят влашки/румънски/.И рибите си имат местни имена,някои от които много приличат на латинските.Например големият шаран наричат "крап".А това което ми показа,според мен си е обикновена таранка.
петър василев

vanesok написа:Колега vasilev, сега обърнах внимание,че латинското име на таранките е "карас".Мислех си ,че името "караш" иде от румънския език,понеже тук,покрай Дунава повечето възрастни хора говорят влашки/румънски/.И рибите си имат местни имена,някои от които много приличат на латинските.Например големият шаран наричат "крап".А това което ми показа,според мен си е обикновена таранка.
Каракудите (Carassius) са род сладководни риби от семейство шаранови. В нашата страна обитават два вида — Сребриста каракуда и Златиста каракуда. Срещат се в застояли или не много бързи води. Тялото е сравнително по-високо от това на шарана, но за разлика от него нямат мустачки и размерите са по-малки. Каракудите са вегетариаци или всеядни. Издържат много ниско съдържание на разтворен кислород във водата. Златните рибки са подвид селекционирани каракуди.

Обичаен обект на спортния риболов. Счита се, че не притежава високи вкусови качества.
Това прочете ли го?
vanesok
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanesok »

Да.Но това не обяснява седемте килограма.
петър василев

vanesok написа:Да.Но това не обяснява седемте килограма.
Аз съм хващал 5 килограмова,защо пък да няма и 7 :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”