Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Таранка 7 кг!
Модератор: dantho.mihov
-
- разбира нещата
Re: Таранка 7 кг!
Аз пък никога не съм хващал и виждал златиста каракуда
Колко от вас са хващали? 

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

-
- фен клуб-скобар
Аз миналата събота изкарах златиста около 50-80 гр. беше много красива,но за съжаление неможах да я снимам.Естествено беше върната да си живурка и расте. 

Последно промяна от Proinov на Вто Сеп 23, 2008 3:20 pm, променено общо 1 път.
"Remember what happens in Vegas, stays in Vegas. Except for herpes. That shit''ll come back with you."

Колеги миналия септември хванах 4 Златисти каракуди по 1.700-1.800кг! Няма да се учудя ако съществува толкова голяма каракуда
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
- melvinantani
- новобранец
Боже това наистина си е Big Fish
Хващал съм каракуди по 1-1.2кг. но такова добиче не сам си представял че може да стане 

''Отново на реката !!!"
-
- учете се от него
Интересно дали са я излапали или са я пуснали
Аз например , в никакъв случай няма да пусна такава каракуда обратно- директно си влиза в тигана на шайби и толкова по въпроса с нея
Снимките са достатъчни за да се впише в историята
Предполагам че дзвера е имал такъв логичен и нормален край

Вярвам ти колега,защото 1989г бях хванал на Гълъбово 5 кг каракуда,даже я мислехме за шаран докато я изкараме на светло.Светло казвам ,защото ни удари към 4,30 сутринта и беше още тъмно.Бях разпънал на 300м за сом на букет от червей.
Re:
Ми аз не съм виждал шаран с толкова малка глава,само по тва се разбира!Smokey написа:някой хора дори не различават каракуда от шаран/сигурно защото не са виждали на живо/, а ние ще продължаваме да си обсъждаме по форумите улова на европееца със "Ооо" и "Уаауу"... но никога няма да имаме такива и причината ще си е все във нас...
А ако е истина сигурно тая каракуда е избегала от некой чернобилски канал!

Dio perdona-Io No!

Абе вие хубаво коментирате "златистата" каракуда ама сигурни ли сте че е такава....щото на мене ми се види като да е сребриста....и другото много е стара защото е почерняла.....така става и с платиката. А снимката си е истинска , не е правена /уголемявана/! Аз не съм хващал по-голяма от 700-800 гр. ама си е възможно да станат токова големи...много рядко ама се пак става...то и за това тоя пич го обсъждаме...ако всички хващаха такива нямаше да си приказваме така! пожелавам на всички поне по 1 такава !
-
- научил се да хвърля
Що се касае до мен,аз невярвам и каквото и да става.Абе колеги я се замислете малко защо е само един такъв случай???Казвате,че от мрежари неможе да стигне такива размери у нас,ама как тогава ги стига шарана,вярно че много по бързо разте от каракудата ама се съгласете,че не навсякъде се пускат мрежи и дори и да е така,те ще могат ли да изловят всичката каракуда,и тя да неможе да достигне тези размери и да се хващат поне веднъж годишно по 2-3 случая.
п.п. Око да види ръка да пипне.
п.п. Око да види ръка да пипне.
-
- вече хвърля и на тежко
Колеги,като видях надписа под снимката си спомних разговор с възрастен човек.Разказваше ми,как преди петдесетина години,преди да построят дигите и да пресушат блатата край Дунав,са ловили в тези блата риба,която наричаше "караш" и обясняваше,че била нещо средно между шаран и таранка.Говореше за тегло 3-5кг.
ЕЙ това е Карас(ш)vanesok написа:Колеги,като видях надписа под снимката си спомних разговор с възрастен човек.Разказваше ми,как преди петдесетина години,преди да построят дигите и да пресушат блатата край Дунав,са ловили в тези блата риба,която наричаше "караш" и обясняваше,че била нещо средно между шаран и таранка.Говореше за тегло 3-5кг.

-
- вече хвърля и на тежко
Колега vasilev, сега обърнах внимание,че латинското име на таранките е "карас".Мислех си ,че името "караш" иде от румънския език,понеже тук,покрай Дунава повечето възрастни хора говорят влашки/румънски/.И рибите си имат местни имена,някои от които много приличат на латинските.Например големият шаран наричат "крап".А това което ми показа,според мен си е обикновена таранка.
Каракудите (Carassius) са род сладководни риби от семейство шаранови. В нашата страна обитават два вида — Сребриста каракуда и Златиста каракуда. Срещат се в застояли или не много бързи води. Тялото е сравнително по-високо от това на шарана, но за разлика от него нямат мустачки и размерите са по-малки. Каракудите са вегетариаци или всеядни. Издържат много ниско съдържание на разтворен кислород във водата. Златните рибки са подвид селекционирани каракуди.vanesok написа:Колега vasilev, сега обърнах внимание,че латинското име на таранките е "карас".Мислех си ,че името "караш" иде от румънския език,понеже тук,покрай Дунава повечето възрастни хора говорят влашки/румънски/.И рибите си имат местни имена,някои от които много приличат на латинските.Например големият шаран наричат "крап".А това което ми показа,според мен си е обикновена таранка.
Обичаен обект на спортния риболов. Счита се, че не притежава високи вкусови качества. Това прочете ли го?
-
- вече хвърля и на тежко
Да.Но това не обяснява седемте килограма.
Аз съм хващал 5 килограмова,защо пък да няма и 7vanesok написа:Да.Но това не обяснява седемте килограма.