Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- EU_BG_akademika
- ще става разбирач
Re: С ЛОДКА В МОРЕТО
Днес, на Калиакра като за последно, си взех и малко чернокоп, сафридец също даде, беркет версин
, ама много вълна, и северен, върнах се вир вода.

А Чипи е прав, за флурокарбоновото чепаре, днес видях трима колеги, бяха напълнил;и каса от 12 до 18 часа с такива чепарета, ИЗЯСННИ МИ СЕ ЗАЩО В ЕДИН И СЪЩ РАЙОН ЕДНИ ВЗИМАТ НА ВСЯКО ПУСКАНЕ, А АЗ ПРЕЗ 4-5
Ама за догодина, живот и здраве, аз ще си направя чепарета с флурокарбонова плетена месина. Та като загубя, да благославям барем 30 мин. То сега какво е? Загубиш, вържеш ново и меткай
Ами това беше колеги от Варна, с голямо съжаление набивам пътя за гадната София.
Ще чета репортажите Ви с голямо удоволствие и тук там ще се вмъквам с някой коментар.
Ако е рекъл Господ, догодина за пролетнию.............пак ще се дотъркалям

А Чипи е прав, за флурокарбоновото чепаре, днес видях трима колеги, бяха напълнил;и каса от 12 до 18 часа с такива чепарета, ИЗЯСННИ МИ СЕ ЗАЩО В ЕДИН И СЪЩ РАЙОН ЕДНИ ВЗИМАТ НА ВСЯКО ПУСКАНЕ, А АЗ ПРЕЗ 4-5

Ама за догодина, живот и здраве, аз ще си направя чепарета с флурокарбонова плетена месина. Та като загубя, да благославям барем 30 мин. То сега какво е? Загубиш, вържеш ново и меткай

Ами това беше колеги от Варна, с голямо съжаление набивам пътя за гадната София.
Ще чета репортажите Ви с голямо удоволствие и тук там ще се вмъквам с някой коментар.
Ако е рекъл Господ, догодина за пролетнию.............пак ще се дотъркалям
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
/китайска мъдрост/
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
EU_,чернокопа ти е много добър,поне ще зарадваш приятелите си.
Не се притеснявай, уцели точното време.Не се знае колко още ще продължи,но мисля не повече от 15-20 дена,след това зазимяване на инвентара.Е ако даде време,още най-много месец ще има кая,но паднат ли температурите на водата под 8-10градуса,почваме лакърдиите.
Не се притеснявай, уцели точното време.Не се знае колко още ще продължи,но мисля не повече от 15-20 дена,след това зазимяване на инвентара.Е ако даде време,още най-много месец ще има кая,но паднат ли температурите на водата под 8-10градуса,почваме лакърдиите.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вий ни съ спряхте с лакърдиите,ми кой ще ходи за калкани бе,Кире? 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Е,,,до година пак ще мятаме живот и здраве,може и за калкан да пробваме.
А излиза ли чернокоп от брега на блесна,знам,че Камбата прави проби редовно?

- КИРО
- Обратна връзка:
Мераклиите,аз сега тръгвам за сафрид и чернокоп.Довечера ще се разбере дали го има.Тъкмо ще пробвам и сонара.Камбата написа:,ми кой ще ходи за калкани бе,Кире?
- КИРО
- Обратна връзка:
Пробвах и пак нещо като капото.В неделя като бяхме в морето вълна и вятър,вчера морето тепсия,никакъв вятър,ама аз пък на работа,днес аз пак в морето,пак вятър и вълна.По-малко от неделя,ама си биеше гадно.Една гоооляма обиколка из варненския залив,и малко пред Галата,общо взето сонара показва те туй.

Осмели се един път да покаже няколко чертички,които веднага засякох,и 3 сафрида наведнъж.Ама до там бяхме.
Един меджит,няколко попчета,барбуни и толкова.
Това е от неделята

Това от днес

И адаша изкара един едър сафрид,ама вече не помня от къде.Е да де,от морето е,ама кои координати.....

Лихнусите и каята ги вадех доста навътре,там и сафрида излезе,но се смени вятъра от изток,дигна вълна,котвата подаде и загубихме мястото.После пробвах на всичките места които ги знам за кая,от Галата до срещу 3 - та буна,никъде не пипна.Накрая като излизахме,за малко сряхме пред вълнолома.Там сонара отчете по-големи риби,и доката казвах на адаша,той вече водеше нещо тежко,ама не го видяхме,само дето куката я нямаше.
Пробите продължават.

Осмели се един път да покаже няколко чертички,които веднага засякох,и 3 сафрида наведнъж.Ама до там бяхме.
Един меджит,няколко попчета,барбуни и толкова.
Това е от неделята

Това от днес

И адаша изкара един едър сафрид,ама вече не помня от къде.Е да де,от морето е,ама кои координати.....

Лихнусите и каята ги вадех доста навътре,там и сафрида излезе,но се смени вятъра от изток,дигна вълна,котвата подаде и загубихме мястото.После пробвах на всичките места които ги знам за кая,от Галата до срещу 3 - та буна,никъде не пипна.Накрая като излизахме,за малко сряхме пред вълнолома.Там сонара отчете по-големи риби,и доката казвах на адаша,той вече водеше нещо тежко,ама не го видяхме,само дето куката я нямаше.
Пробите продължават.

Здравей Киро! Искам да ти задам 2 въпроса;Нямам много познания за рибите в Черно море,защото в БЪЛГАРИЯ ловях само сладководна риба.Барбунито до колко голямо става,тук съм ловил барбун-800 гр и на кое викате лихнос,защото не видях
на снимките.Да не би да викате на някоя друга риба лихнос
Тук на тази казват лихнос

Последно промяна от петър василев на Вто Окт 21, 2008 8:16 pm, променено общо 1 път.
Кире съчувствам ти,при мен положението е същото само дето не съм с лодка.В събота и неделя като по закон вече си знаеме какво е времето през седмицата се оправя и в петък пак се разваля.Да мина към цитата,за да не те е яд за вчера морето не беше баш тепсия,имаше силен югозапад до 14:00 и след това обърна силен североизток и вдигна стабилна вълна,но и при югозападния пак си имаше вълна така че споко,аз се измъкнах от работа и отидох да мъча заргана,но се оказа че той измъчи мене от 10:00 до 19:00 3 брояКИРО написа:вчера морето тепсия,никакъв вятър,ама аз пък на работа

Зарганолог
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Еххх моретоооо 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
И аз вчера кат муха без глава цял ден пред галата и НИШТУ
ОЩЕ СЕ КЛАТЯ

ОЩЕ СЕ КЛАТЯ

- КИРО
- Обратна връзка:
Ами това е лихнуса.Този е малък де,но на това прилича.Абе Петьо,големи два въпроса зададе.Не знам колко големи могат да станат.Най големия който съм ловил е 32см.Но имам данни за доста по-големи.

Както и за барбуна.Ако знаех,че ще ме затапят с такъв въпрос,щях да им направя спец снимки.
Тези в " лондата " са малки в сравнение с тези които видях в неделя на паркинга на ККЗ-то.Там имаше поне 3-4 истински лонди с барбуна,ама барбунище направо.Де да знам,че ще отвори приказка,да снима дядото,сега да не се черви пред младежта.

Както и за барбуна.Ако знаех,че ще ме затапят с такъв въпрос,щях да им направя спец снимки.
Тези в " лондата " са малки в сравнение с тези които видях в неделя на паркинга на ККЗ-то.Там имаше поне 3-4 истински лонди с барбуна,ама барбунище направо.Де да знам,че ще отвори приказка,да снима дядото,сега да не се черви пред младежта.

- КИРО
- Обратна връзка:
Спонсор,аз не се клатя,ама на стола кат че ли му са меки краката.
Аааааа,чаааак в неделя на море.
Аааааа,чаааак в неделя на море.
Незнам бе
,Киро така като ги гледам повече на попчета ми мясат,може би са по други в черно море! 

Василев, докато се гмурках на халкидики мярнах едно нашенско попче с впечатляващи размери. Мисля че на снимката ти е попче. Видях и нещо като писия. Как стои въпроса с плоскодънните риби в Гърция и ловят ли се с въдица ?
- КИРО
- Обратна връзка:
Петьо,пак са попчета,ама с големите глави , затуй му викаме лихнус.Абе те са с много заглавия,защото има към 15 вида попчета в Черно море.Но си има тема за рибите,прочети там.
Някой да е излизал пред Галата или варненския залив? Интересува ме как е морето,и после има ли нещо ?
Някой да е излизал пред Галата или варненския залив? Интересува ме как е морето,и после има ли нещо ?