С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от EU_BG_akademika »

Днес, на Калиакра като за последно, си взех и малко чернокоп, сафридец също даде, беркет версин :prayer: , ама много вълна, и северен, върнах се вир вода.

Изображение

Изображение

Изображение

А Чипи е прав, за флурокарбоновото чепаре, днес видях трима колеги, бяха напълнил;и каса от 12 до 18 часа с такива чепарета, ИЗЯСННИ МИ СЕ ЗАЩО В ЕДИН И СЪЩ РАЙОН ЕДНИ ВЗИМАТ НА ВСЯКО ПУСКАНЕ, А АЗ ПРЕЗ 4-5 :(
Ама за догодина, живот и здраве, аз ще си направя чепарета с флурокарбонова плетена месина. Та като загубя, да благославям барем 30 мин. То сега какво е? Загубиш, вържеш ново и меткай :D
Ами това беше колеги от Варна, с голямо съжаление набивам пътя за гадната София.
Ще чета репортажите Ви с голямо удоволствие и тук там ще се вмъквам с някой коментар.
Ако е рекъл Господ, догодина за пролетнию.............пак ще се дотъркалям
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

EU_,чернокопа ти е много добър,поне ще зарадваш приятелите си.
Не се притеснявай, уцели точното време.Не се знае колко още ще продължи,но мисля не повече от 15-20 дена,след това зазимяване на инвентара.Е ако даде време,още най-много месец ще има кая,но паднат ли температурите на водата под 8-10градуса,почваме лакърдиите. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Вий ни съ спряхте с лакърдиите,ми кой ще ходи за калкани бе,Кире? :lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
чечо71
новобранец
новобранец

Мнение от чечо71 »

Е,,,до година пак ще мятаме живот и здраве,може и за калкан да пробваме. :smt023 А излиза ли чернокоп от брега на блесна,знам,че Камбата прави проби редовно?
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Камбата написа:,ми кой ще ходи за калкани бе,Кире? :lol:
Мераклиите,аз сега тръгвам за сафрид и чернокоп.Довечера ще се разбере дали го има.Тъкмо ще пробвам и сонара.
Изображение

Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Пробвах и пак нещо като капото.В неделя като бяхме в морето вълна и вятър,вчера морето тепсия,никакъв вятър,ама аз пък на работа,днес аз пак в морето,пак вятър и вълна.По-малко от неделя,ама си биеше гадно.Една гоооляма обиколка из варненския залив,и малко пред Галата,общо взето сонара показва те туй.
Изображение

Осмели се един път да покаже няколко чертички,които веднага засякох,и 3 сафрида наведнъж.Ама до там бяхме.
Един меджит,няколко попчета,барбуни и толкова.
Това е от неделята
Изображение

Това от днес
Изображение

И адаша изкара един едър сафрид,ама вече не помня от къде.Е да де,от морето е,ама кои координати.....
Изображение

Лихнусите и каята ги вадех доста навътре,там и сафрида излезе,но се смени вятъра от изток,дигна вълна,котвата подаде и загубихме мястото.После пробвах на всичките места които ги знам за кая,от Галата до срещу 3 - та буна,никъде не пипна.Накрая като излизахме,за малко сряхме пред вълнолома.Там сонара отчете по-големи риби,и доката казвах на адаша,той вече водеше нещо тежко,ама не го видяхме,само дето куката я нямаше.
Пробите продължават. :D
Изображение

петър василев

Мнение от петър василев »

Здравей Киро! Искам да ти задам 2 въпроса;Нямам много познания за рибите в Черно море,защото в БЪЛГАРИЯ ловях само сладководна риба.Барбунито до колко голямо става,тук съм ловил барбун-800 гр и на кое викате лихнос,защото не видях :shock: на снимките.Да не би да викате на някоя друга риба лихнос :?:Тук на тази казват лихносИзображение
Последно промяна от петър василев на Вто Окт 21, 2008 8:16 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

КИРО написа:вчера морето тепсия,никакъв вятър,ама аз пък на работа
Кире съчувствам ти,при мен положението е същото само дето не съм с лодка.В събота и неделя като по закон вече си знаеме какво е времето през седмицата се оправя и в петък пак се разваля.Да мина към цитата,за да не те е яд за вчера морето не беше баш тепсия,имаше силен югозапад до 14:00 и след това обърна силен североизток и вдигна стабилна вълна,но и при югозападния пак си имаше вълна така че споко,аз се измъкнах от работа и отидох да мъча заргана,но се оказа че той измъчи мене от 10:00 до 19:00 3 броя :mrgreen:
Зарганолог
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Еххх моретоооо :D
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
sponsora
новобранец
новобранец

Мнение от sponsora »

И аз вчера кат муха без глава цял ден пред галата и НИШТУ
ОЩЕ СЕ КЛАТЯ :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ами това е лихнуса.Този е малък де,но на това прилича.Абе Петьо,големи два въпроса зададе.Не знам колко големи могат да станат.Най големия който съм ловил е 32см.Но имам данни за доста по-големи.
Изображение

Както и за барбуна.Ако знаех,че ще ме затапят с такъв въпрос,щях да им направя спец снимки.
Тези в " лондата " са малки в сравнение с тези които видях в неделя на паркинга на ККЗ-то.Там имаше поне 3-4 истински лонди с барбуна,ама барбунище направо.Де да знам,че ще отвори приказка,да снима дядото,сега да не се черви пред младежта. :D
Изображение
Изображение

Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Спонсор,аз не се клатя,ама на стола кат че ли му са меки краката.
Аааааа,чаааак в неделя на море.
Изображение

петър василев

Мнение от петър василев »

Незнам бе :( ,Киро така като ги гледам повече на попчета ми мясат,може би са по други в черно море! :wink:
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Василев, докато се гмурках на халкидики мярнах едно нашенско попче с впечатляващи размери. Мисля че на снимката ти е попче. Видях и нещо като писия. Как стои въпроса с плоскодънните риби в Гърция и ловят ли се с въдица ?
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Петьо,пак са попчета,ама с големите глави , затуй му викаме лихнус.Абе те са с много заглавия,защото има към 15 вида попчета в Черно море.Но си има тема за рибите,прочети там.

Някой да е излизал пред Галата или варненския залив? Интересува ме как е морето,и после има ли нещо ?
Изображение

Публикувай отговор

Обратно към “Риболов от лодка”