Що за урод е това?

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

петър василев

Re: Що за урод е това?

Мнение от петър василев »

МНОГО СА ВКУСНИ ВАРЕНИ!!
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

звездоброеца е много вкусен , особено на чируз , има шипове и боде с тях , но не е отровен
петър василев

stoistoi написа:Звездоброец е. Правих няколко разходки на "апнея", има ги наистина необичайно много тази година.
Изображение ТОВА Е ЗВЕЗДОБРОЕЦ.ИЛИ НА ГРЪЦКИ ЛИХНОС.
hvdragon
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hvdragon »

колеги, това тук ми прилича на скорпит, но не съм много сигурен. хванат в ялта, там му казват морски таралеж. дължина 30см. вашето мнение какво е?
Изображение
Изображение
Изображение
Teodor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Teodor »

Да май е скорпид. :wink:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна. ;)

Изображение
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

Оригинал Скорпид !Изключително вкусен , но убождането боли повече от на дракона :shock: , пробива ръцавици сякакви :!: , на въдица по-рядко се фаща отколкото дракона , под водата е много ербап - докоснеш ли го с ножа се наежва целия и не бяга ....и аз натискам рязко ... и след малко е в лодката.....преди години със Скорпи( сега е на плаване ) , една пролет на гмуркане напълнихме една малка гуменарка до козирката със скорпиди южно от Емине , беше някаква аномалия - дъното беше почерняло от тях и бяха некакви такива замаени , имаше и доста умрели , цяла година после ядохме чируз от тях :drinkers:
hvdragon
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hvdragon »

на буните във варна съм хващал такива, но малки. максимум 10см. колко големи стават тези скорпиди?
Аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Булти »

по големи от 25 см не съм виждал
A.C.
новобранец
новобранец

Мнение от A.C. »

Толкова големи 25-30см. На гърба има отровни шипиве. Дере се и става много хубава чорба от него. Все по-рядко се хваща. От снимките , които са изпратени и аз мисля , че е Скорпид
Аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FiSheRMaN_ »

Булти като каза че пробива ракавици сякакви ...преди 3,4 години ,есенно време вече времето по хладничко и с бащами отиваме за риба с лодката и сме обули шушони,демек вълнени дебели чорапи-за които незнае ,и с гумени дебели ботуши,и както и да е хващаме попчета пред пещерата на Маслен нос и баща ми по едно време вади един скорпид и нали понеже е с ботуши и е корназ вика глеаи кав шут ши му набиа,подхварля си го ,рита го ...и изрева :shock: ,викам ко стана е ... вика б*х мааму и изруд обучи ма през ботуша и деиствително като си свали ботуша и шушона имаше кръв на крака и си личеше дупчивата от жилото :D.Ама иначе не сам съгласен с теб че боли повече от драгона макар че незнам при вас но при мен секи път когато те обучи дракон боли различно,някои път като ме е бучил ме боли 15 мин и после ми минава ...елеее един път като ме обучи един брехх озовах се в Ада.Баща ми и чичо Стамат мачкат един едар сафрид ,не дава да пуснеш(деиствието се развива пак на Маслен нос на старите медарници-белите) а аз хем ми се хваща хем имам чувството че ще умра чак ми се повръщаше,бащами се притесни вика даваи да излизаме А аз малак малак ама крастав ,гледам вадят пълни чипарета сафрид ,викам каде ше излизаме еи ся ше ми мине,и ми мина ама се помъчих бая време и както винаги тамън се осеферих и рибата спря :axe: :wink:
hvdragon
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hvdragon »

ха ха ха, голям си майтапчия.
значи за да има пълни чепарета трябва първо да гепиш някой дракон на голо. :)))))
babushka
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от babushka »

Здравейте момчета! Това на снимките е скорпида. Лихнуса е вид попче, не е отровен и е много вкусен. Прилича на огромно попче, но е с по-светла окраска, по-дълъг и с огромна глава. Често си го улавям във водите около Несебър, хващам си го спокойно с ръка и досега не съм се разболяла от него.Съжалявам, че нямам снимка на лихнус, но ако хвана тези дни ще го видите в галерията ми. Ако ви се случи да хванете скорпида, по внимателно с нея. По-добре я хванете с някакъв парцал, за да измъкнете куката. Преди консумация, трябва да я одерете/кожата/, след това се пържи и казват/колегите/, че месото й е много вкусно.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
A.C.
новобранец
новобранец

Мнение от A.C. »

Ако решите да ядете скорпид , освен че се дере , махнете и главата и без това няма нищо в нея.
петър василев

babushka написа:Здравейте момчета! Това на снимките е скорпида. Лихнуса е вид попче, не е отровен и е много вкусен. Прилича на огромно попче, но е с по-светла окраска, по-дълъг и с огромна глава. Често си го улавям във водите около Несебър, хващам си го спокойно с ръка и досега не съм се разболяла от него.Съжалявам, че нямам снимка на лихнус, но ако хвана тези дни ще го видите в галерията ми. Ако ви се случи да хванете скорпида, по внимателно с нея. По-добре я хванете с някакъв парцал, за да измъкнете куката. Преди консумация, трябва да я одерете/кожата/, след това се пържи и казват/колегите/, че месото й е много вкусно.
Заповядайте,малко ако се върнете нагоре на страницата щяхте да видете снимката ИзображениеТова е лихнус :wink:
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Колега Василев, това дето го показваш е гаден грозен отвратилен звездоброец, с който имах случай лично да се срещна на Ной това лято. Нямам никакво време напоследък, но специално за теб ще се опитам да хвана лихнус и да ти го покажа. Тук, в България, лихнус е прието да се казва на съвсем друго нещо.
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”