Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Що за урод е това?
Модератор: emo vasilev
Re: Що за урод е това?
звездоброеца е много вкусен , особено на чируз , има шипове и боде с тях , но не е отровен
stoistoi написа:Звездоброец е. Правих няколко разходки на "апнея", има ги наистина необичайно много тази година.
-
- научил се да хвърля
колеги, това тук ми прилича на скорпит, но не съм много сигурен. хванат в ялта, там му казват морски таралеж. дължина 30см. вашето мнение какво е?

-
- научил се да хвърля
Да май е скорпид. 

Оригинал Скорпид !Изключително вкусен , но убождането боли повече от на дракона
, пробива ръцавици сякакви
, на въдица по-рядко се фаща отколкото дракона , под водата е много ербап - докоснеш ли го с ножа се наежва целия и не бяга ....и аз натискам рязко ... и след малко е в лодката.....преди години със Скорпи( сега е на плаване ) , една пролет на гмуркане напълнихме една малка гуменарка до козирката със скорпиди южно от Емине , беше някаква аномалия - дъното беше почерняло от тях и бяха некакви такива замаени , имаше и доста умрели , цяла година после ядохме чируз от тях 

-
- научил се да хвърля
на буните във варна съм хващал такива, но малки. максимум 10см. колко големи стават тези скорпиди?
по големи от 25 см не съм виждал
Толкова големи 25-30см. На гърба има отровни шипиве. Дере се и става много хубава чорба от него. Все по-рядко се хваща. От снимките , които са изпратени и аз мисля , че е Скорпид
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Булти като каза че пробива ракавици сякакви ...преди 3,4 години ,есенно време вече времето по хладничко и с бащами отиваме за риба с лодката и сме обули шушони,демек вълнени дебели чорапи-за които незнае ,и с гумени дебели ботуши,и както и да е хващаме попчета пред пещерата на Маслен нос и баща ми по едно време вади един скорпид и нали понеже е с ботуши и е корназ вика глеаи кав шут ши му набиа,подхварля си го ,рита го ...и изрева
,викам ко стана е ... вика б*х мааму и изруд обучи ма през ботуша и деиствително като си свали ботуша и шушона имаше кръв на крака и си личеше дупчивата от жилото
.Ама иначе не сам съгласен с теб че боли повече от драгона макар че незнам при вас но при мен секи път когато те обучи дракон боли различно,някои път като ме е бучил ме боли 15 мин и после ми минава ...елеее един път като ме обучи един брехх озовах се в Ада.Баща ми и чичо Стамат мачкат един едар сафрид ,не дава да пуснеш(деиствието се развива пак на Маслен нос на старите медарници-белите) а аз хем ми се хваща хем имам чувството че ще умра чак ми се повръщаше,бащами се притесни вика даваи да излизаме А аз малак малак ама крастав ,гледам вадят пълни чипарета сафрид ,викам каде ше излизаме еи ся ше ми мине,и ми мина ама се помъчих бая време и както винаги тамън се осеферих и рибата спря

-
- научил се да хвърля
ха ха ха, голям си майтапчия.
значи за да има пълни чепарета трябва първо да гепиш някой дракон на голо.
))))
значи за да има пълни чепарета трябва първо да гепиш някой дракон на голо.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравейте момчета! Това на снимките е скорпида. Лихнуса е вид попче, не е отровен и е много вкусен. Прилича на огромно попче, но е с по-светла окраска, по-дълъг и с огромна глава. Често си го улавям във водите около Несебър, хващам си го спокойно с ръка и досега не съм се разболяла от него.Съжалявам, че нямам снимка на лихнус, но ако хвана тези дни ще го видите в галерията ми. Ако ви се случи да хванете скорпида, по внимателно с нея. По-добре я хванете с някакъв парцал, за да измъкнете куката. Преди консумация, трябва да я одерете/кожата/, след това се пържи и казват/колегите/, че месото й е много вкусно.
Най-добрият начин да запазиш своите приятели е да не ги предаваш!
/Мизнер/
/Мизнер/
Ако решите да ядете скорпид , освен че се дере , махнете и главата и без това няма нищо в нея.
Заповядайте,малко ако се върнете нагоре на страницата щяхте да видете снимкатаbabushka написа:Здравейте момчета! Това на снимките е скорпида. Лихнуса е вид попче, не е отровен и е много вкусен. Прилича на огромно попче, но е с по-светла окраска, по-дълъг и с огромна глава. Често си го улавям във водите около Несебър, хващам си го спокойно с ръка и досега не съм се разболяла от него.Съжалявам, че нямам снимка на лихнус, но ако хвана тези дни ще го видите в галерията ми. Ако ви се случи да хванете скорпида, по внимателно с нея. По-добре я хванете с някакъв парцал, за да измъкнете куката. Преди консумация, трябва да я одерете/кожата/, след това се пържи и казват/колегите/, че месото й е много вкусно.

Колега Василев, това дето го показваш е гаден грозен отвратилен звездоброец, с който имах случай лично да се срещна на Ной това лято. Нямам никакво време напоследък, но специално за теб ще се опитам да хвана лихнус и да ти го покажа. Тук, в България, лихнус е прието да се казва на съвсем друго нещо.