Щедрата Струма, 31.10.2008 г. !

Модератори: bobopeli, sapuna

MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Щедрата Струма, 31.10.2008 г. !

Мнение от MapuaH »

Четох насам натам из форумите, че нещо нещата на баражите били замрели. Хм...., викам си трябва да се провери ! Не бях ходил цяла седмица за риба и ме сърбеха много силно ръцете при мисълта как скобарите "изтришат прашището на ластико" :)

Ето ме днес сутринта на баражите. Супер топло време, няма вятър, абе супер работа. Рибките скачаха във водата - още по-добър знак. Викам си ей сега ги утрепах :) Да, ама не беше толкова лесно. Сутринта тръгнаха само мренки на бял, а на хляб нямаше никой. Скобарите ги нямаше !!!

Ето така изглеждаше установката :

Изображение

Изображение

Захранката е ясна, няма какво да се спирам ня нея. Линията също. Стръвта се състоеше ето от тия хубавинки :

Изображение

Като цяло риболова беше много резултатен, но мноооооооооооого труден ! Визирам капризен ! А като към това добавим и ураганния вятър, който излезе към 11.00ч. и картината става пълна. Рибата взимаше много добре, но беше много трудно да се задържа, а пък какво ли остава да се държи щеката над водата. Целия топ сет беше във водата :) Иначе нямаше как. Трябваше или да събирам и да приключвам или да остана. Нали съм упорито магаре и останах :)

Ето това е резултата за днешния риболов - 41 скобара и около 30 мрени:

Изображение

За мое много голямо щастие излезе една черна мряна, каквато досега през дългогодишния си риболов на Струма не съм хващал :

Изображение

Изображение

Изображение

Имаше и още няколко хубавици, но нямаше как да ги снимам всичките :

Изображение

Общо хубавите мрени бяха около 10 - 12 бр.

Изображение

И т.к от мнооооого време не съм взимал риба след риболов днес реших да го направя, хем да пийна една бира с десетина мренки, хем че бях любопитен колко е дълга тая хубавица на горните снимки. Ами ето го резултата - личен рекорд за черна мряна - почти 28 см :

Изображение

Това е от мен приятели. Който казва, че баражите се спрели просто се лъже :) Риба има и то много. Просто трябва да се настоява и да се подбере правилната тактика. Тогава успеха е в кърпа вързан :)
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Re: Щедрата Струма, 31.10.2008 г. !

Мнение от Николай Неделков »

Браво градски :D
То , че има риба там - има , ама с Иво нали сме магарета и я търсиме в бързите участъци , не сме по "каналите" :mrgreen:
И аз днес хванах една подобна мряна , не са рядкост , даже има и по-големи :wink:
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
lud_007
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lud_007 »

браво колега се така даги ложиш :drinkers:
Аватар
paceto67
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от paceto67 »

Толкова скобар и мряна скоро не съм виждал,ама то май няма и къде
по нашия край.Страхотен риболов Изображение
Не карай като пиеш Изображение

/който пие бира не умира,ама трудно става/
Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Vaneto_99 »

браво :smt038 супер излет си направил :prayer:
Наслука Колеги!!!
veva721
новобранец
новобранец

Мнение от veva721 »

Тук се пише само на кирилица!
Dedy
toni9417
новобранец
новобранец

Мнение от toni9417 »

Страхотен излет
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

Браво Мариане :wink: Поздравлениа за хубаво прекараниа ден :P
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

:smt023 браво
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Браво Мариане. Даде им почивка малко и пак ги почна.
И аз ги търсих с Ники, ама не ги намерих. Хванахме по малко де, не сме капо. Най -важното е, че Ники направи севтето на скобар, улови няколко на фидер. Бях се заканил да ги дърпам яко с болото, ама си останах само с заканата. Рибата не можах да я дръпна пред мен даже и с яката захранка + яко леб. Успях да дръпна няколко на финала. Е фанахме и некоя мренка на фидера, ама се бяхме наточили за скоби...
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
MapuaH
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от MapuaH »

indalo написа:Браво Мариане. Даде им почивка малко и пак ги почна.
И аз ги търсих с Ники, ама не ги намерих. Хванахме по малко де, не сме капо. Най -важното е, че Ники направи севтето на скобар, улови няколко на фидер. Бях се заканил да ги дърпам яко с болото, ама си останах само с заканата. Рибата не можах да я дръпна пред мен даже и с яката захранка + яко леб. Успях да дръпна няколко на финала. Е фанахме и некоя мренка на фидера, ама се бяхме наточили за скоби...

Много труден става риболова с всеки изминал ден бате. Топлото време ли що ли... ?! И аз не знам. Вчера бях пак на баражите с двама френдове и си хванахме доволно. Тримата хванахме към 80 скобара общо. Кълването беше отвратително. Представи си, че сме ползвали плувки 0.8 г. , макс. 1 гр. :) За куките няма да казвам, че най-голямата беше 16 :)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”