Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Тема за надхвърляне
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Съвет за шаранджийски прът
Абе нещо не ми е ясно?За метри ли става дума или за инчове???Или колегата хвърля някъде от лодка???
-
- учете се от него
Колега Marкoiny, пръчките на англичанина са Грейс Платиниум , макарите са Шимано -биг пит , линията му е основно влакно за 3.600 кг ( отговаря на около 0.18) и плетен лидер. За тежестите не си спомням точно , но мисля че бяха 5оz(около 140гр)
Цената на пръчките е около 200евро парчето .

IDA написа:Колега Marкoiny, пръчките на англичанина са Грейс Платиниум , макарите са Шимано -биг пит , линията му е основно влакно за 3.600 кг ( отговаря на около 0.18) и плетен лидер. За тежестите не си спомням точно , но мисля че бяха 5оz(около 140гр)![]()
![]()
със сигурност не хвърля с 018мм влакно Мич Смит

-
- учете се от него
С какво влакно мислиш че хвърля 270метра , щото толкова мисля че беше рекордаslavi253 написа:
със сигурност не хвърля с 018мм влакно Мич Смит

Аз съм се пробвал с тази техника на хвърляне , но не с необходимото оборудване и линии- мога да кажа че дистанцията се увеличава чувствително .... но точноста никак не мога да я докарам , ама и не съм се опитвал много, щото не съм отявлен шаранджия

да рекорда е там некъде
а на качествено влакно примерно 030мм му дават не повече от 5кг
а на тия влакна дето са 010мм и му дават 2 кг
не раэчитаи
а да хвърлиш 120-140гр с 018мм влакно дори и със шок лидер е доста тегаво да не каэвам невъэможно пробвал съм да си эахранвам с ракета с 025мм влакно и шок лидер реэултата е 3 скъсани ракети и верно с еднат от тях хвърлих много ама
не можах да я иэвада
а на качествено влакно примерно 030мм му дават не повече от 5кг
а на тия влакна дето са 010мм и му дават 2 кг

а да хвърлиш 120-140гр с 018мм влакно дори и със шок лидер е доста тегаво да не каэвам невъэможно пробвал съм да си эахранвам с ракета с 025мм влакно и шок лидер реэултата е 3 скъсани ракети и верно с еднат от тях хвърлих много ама

-
- учете се от него
Слави , аз знам само параметъра 3.600 кг ( и то в либри) , ако качественото 0.30 е за 5.00кг , това означава че юнака е маал с 0.22/0.23 горе-долу , което и на мен по ми се връзва като диаметър за такива екшъни

нема эначение важното е че тоя пичага дето мета 195м ако го направи пред мене че си счупим сички такъми и че си ударим главътъ у бордюара 

-
- учете се от него
Бе , бива да изкъртиш някой и друг бордюр , ама чак пък да трошиш и такъмите.......slavi253 написа:нема эначение важното е че тоя пичага дето мета 195м ако го направи пред мене че си счупим сички такъми и че си ударим главътъ у бордюара

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Бачо Илия,послушай го Слави бре!
Примери..../не слушкате патило
/

Примери..../не слушкате патило

- ceno cenov
- разбира нещата
Момчета, не ми е ясно само що се бъзикате с колегата. Аз ловя с пръчки 3.90м/3.5lb. С влакно 0.35 и 100гр. олово правя дистанция около 120-130м.(когато издържи кордата
) С по качествени такъми и по фина корда няма изобщо да се учудя ако се достигне дистанция от 200м.
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1741
Това си мисля че може и да представлява интерес. Ако има къде да го погледне колегата на живо, а и да напрай едно пробно замятане.

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1741
Това си мисля че може и да представлява интерес. Ако има къде да го погледне колегата на живо, а и да напрай едно пробно замятане.
Последно промяна от ceno cenov на Вто Ное 11, 2008 9:03 am, променено общо 1 път.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Няма значение колко ти е качествена кордата.... без шоклидер с 0.30 и 100 гр. ако хвърлиш над 100 метра ... аз че си строша всичкия такъм или ще го подаря на Хайванко

Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
- ceno cenov
- разбира нещата
Абе и други викаха така, ама после не искат да си чупят въдиците.....Няма значение колко ти е качествена кордата.... без шоклидер с 0.30 и 100 гр. ако хвърлиш над 100 метра ... аз че си строша всичкия такъм или ще го подаря на Хайванко

120-140м да постигат се с подходящ такъм ама 200м вече са доста сериоэно постижение
и имаи предвид че Мич Смит е бивш гюлетласкач или нещо такова

-
- учете се от него
Гюлетласкач , дискохвъргач и щангистslavi253 написа:120-140м да постигат се с подходящ такъм ама 200м вече са доста сериоэно постижение

378.500кг , 2002г. езеро Фишабал, Англия.
Известно време е тренирал руския национален отбор , точно по техника за големи дистанции , но не съм чул някой от руснаците да е подобрил рекорда

п.п. аз си мисля че без шок-лидер и линия 0.20/0.22 е излишно да се коментират 200-та метра

- Skorpi
- сериозен играч
За 120-140м да, ама за тая дистанция дето я е писал не вярвам нека събере свидетели и да покаже пред тях 

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти