Тема за надхвърляне

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
sashosofia
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Съвет за шаранджийски прът

Мнение от sashosofia »

Абе нещо не ми е ясно?За метри ли става дума или за инчове???Или колегата хвърля някъде от лодка???
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колега Marкoiny, пръчките на англичанина са Грейс Платиниум , макарите са Шимано -биг пит , линията му е основно влакно за 3.600 кг ( отговаря на около 0.18) и плетен лидер. За тежестите не си спомням точно , но мисля че бяха 5оz(около 140гр) :D 8)
Цената на пръчките е около 200евро парчето . 8)
Изображение
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

IDA написа:Колега Marкoiny, пръчките на англичанина са Грейс Платиниум , макарите са Шимано -биг пит , линията му е основно влакно за 3.600 кг ( отговаря на около 0.18) и плетен лидер. За тежестите не си спомням точно , но мисля че бяха 5оz(около 140гр) :D 8)
Цената на пръчките е около 200евро парчето . 8)

със сигурност не хвърля с 018мм влакно Мич Смит :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

slavi253 написа:

със сигурност не хвърля с 018мм влакно Мич Смит :lol:
С какво влакно мислиш че хвърля 270метра , щото толкова мисля че беше рекорда :roll: :shock: Аз даже си мисля че на 3.600кг , от качествените влакна отговаря 0.16 ; във всички случаи не хвърля с плетено ( освен лидера) :idea: Същата работа е и с ракетата , негова разработка- тънка , дълга и без дупки , 220-230м. :shock:
Аз съм се пробвал с тази техника на хвърляне , но не с необходимото оборудване и линии- мога да кажа че дистанцията се увеличава чувствително .... но точноста никак не мога да я докарам , ама и не съм се опитвал много, щото не съм отявлен шаранджия :D
Изображение
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

да рекорда е там некъде
а на качествено влакно примерно 030мм му дават не повече от 5кг
а на тия влакна дето са 010мм и му дават 2 кг :lol: не раэчитаи :lol:
а да хвърлиш 120-140гр с 018мм влакно дори и със шок лидер е доста тегаво да не каэвам невъэможно пробвал съм да си эахранвам с ракета с 025мм влакно и шок лидер реэултата е 3 скъсани ракети и верно с еднат от тях хвърлих много ама :lol: :lol: :lol: не можах да я иэвада
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Слави , аз знам само параметъра 3.600 кг ( и то в либри) , ако качественото 0.30 е за 5.00кг , това означава че юнака е маал с 0.22/0.23 горе-долу , което и на мен по ми се връзва като диаметър за такива екшъни :idea: :D
Изображение
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

нема эначение важното е че тоя пичага дето мета 195м ако го направи пред мене че си счупим сички такъми и че си ударим главътъ у бордюара :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

slavi253 написа:нема эначение важното е че тоя пичага дето мета 195м ако го направи пред мене че си счупим сички такъми и че си ударим главътъ у бордюара :lol:
Бе , бива да изкъртиш някой и друг бордюр , ама чак пък да трошиш и такъмите....... 8) :D :D :D
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Бачо Илия,послушай го Слави бре! :wink:
Примери..../не слушкате патило :wink: /
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Момчета, не ми е ясно само що се бъзикате с колегата. Аз ловя с пръчки 3.90м/3.5lb. С влакно 0.35 и 100гр. олово правя дистанция около 120-130м.(когато издържи кордата :wink: ) С по качествени такъми и по фина корда няма изобщо да се учудя ако се достигне дистанция от 200м.

http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=1741
Това си мисля че може и да представлява интерес. Ако има къде да го погледне колегата на живо, а и да напрай едно пробно замятане.
Последно промяна от ceno cenov на Вто Ное 11, 2008 9:03 am, променено общо 1 път.
Maverick
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Maverick »

Няма значение колко ти е качествена кордата.... без шоклидер с 0.30 и 100 гр. ако хвърлиш над 100 метра ... аз че си строша всичкия такъм или ще го подаря на Хайванко :rolleyes: 8)
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Няма значение колко ти е качествена кордата.... без шоклидер с 0.30 и 100 гр. ако хвърлиш над 100 метра ... аз че си строша всичкия такъм или ще го подаря на Хайванко
Абе и други викаха така, ама после не искат да си чупят въдиците..... :lol: :lol: :lol:
slavi253
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от slavi253 »

120-140м да постигат се с подходящ такъм ама 200м вече са доста сериоэно постижение
и имаи предвид че Мич Смит е бивш гюлетласкач или нещо такова :D
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

slavi253 написа:120-140м да постигат се с подходящ такъм ама 200м вече са доста сериоэно постижение
и имаи предвид че Мич Смит е бивш гюлетласкач или нещо такова :D
Гюлетласкач , дискохвъргач и щангист :D Не мога да изровя снимка , но е с огромни габарити. На него и съотборника му принадлежи абсолютния световен рекорд за най-много килограми шарани хванати на официално състезание :
378.500кг , 2002г. езеро Фишабал, Англия.
Известно време е тренирал руския национален отбор , точно по техника за големи дистанции , но не съм чул някой от руснаците да е подобрил рекорда :D

п.п. аз си мисля че без шок-лидер и линия 0.20/0.22 е излишно да се коментират 200-та метра :idea: :idea: :idea:
Изображение
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

За 120-140м да, ама за тая дистанция дето я е писал не вярвам нека събере свидетели и да покаже пред тях :wink:
Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”