Дракон в кануто!

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
A.C.
новобранец
новобранец

Re: Дракон в кануто!

Мнение от A.C. »

Не мога да разбера как може да се пишат такива глупости. В толкова кратка статия да се допускат три груби грешки.
1.Дракони можеш да хванеш и пролетта и лятото и това не е изключение.
2.Драконите живеят над 10м дълбочина . На брега няма дракони , които да настъпиш , когато влизаш или излизаш от водата. /пълни глупости/
3. Отровните шипове на драконите се намира на гърба -троен и на хрилете по един , а не на плавниците.
Изобщо някой редактира ли такива статии?
Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

Абсолютно си правa A.C.
Последно промяна от milen kordov на Сря Ное 12, 2008 8:39 am, променено общо 1 път.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

A.C. написа:Изобщо някой редактира ли такива статии?
Права си и те подкрепям..според мен това е превод от чуждестранен материал,от страна,в която има такива подобни риби.Аз имам една енциклопедия,в която има подобен материал за тези риби,които се заравят в пясъка и им стърчат само шиповете на гърба,и доколкото си спомням пишеше,че обождането може да причини и смърт при по-малки деца ако не се вземат мерки навреме.При нас такива риби няма мисля,че ставаше въпрос за Адриатическо море,но не съм сигурен.
Зарганолог
A.C.
новобранец
новобранец

Мнение от A.C. »

Като примерно не оспорвам дължината, но аз лично съм виждала над 40см дракун. Казвам над защото не съм го мерила точно и това не е един изолиран случай.
И ако някой който не р еибар прочете тази стати ще остане с впечатлението, че плажуващите влизат в водата под опасноста да се набодат на дракони.
Това не само са глупости , но е и лоша реклама.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

За това "Don't belive anything you read" или не вярвай на всичко,което четеш.На тази тема да речем сме малко по-компетентни и не можем да се залъжем толкова лесно,ами представи си за колко неща,в които не сме компетентни като прочетем нещо и си изграждаме погрешно мнение.И след като черпим информация от къде ли не ставаме "компетентни" за това се получават спорове и т.н.Специално за рибите съм изчел сума глупости.
Зарганолог
A.C.
новобранец
новобранец

Мнение от A.C. »

Абсолютно си прав Mi7chell . като си представя колко не вярна инфорнация изчитаме направо ми става страшно.I never believe all that I read but where is the truth? Къде е истината и къде са фактите?
И защо няма закон за неверна информация?
Спирам стана много сериозно.
Успех на всички
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

Не съм съгласен с твърдението че драконите живеят на дълбочина над 10м.Тая година си налових доста :D :D на дълбочиня 2-3м.Верно тая пролет доста се бяха "разщъкали" ама все пак....
Не се заяждам,просто трябва да се опитваме да сме точни , щото утре някой като лови попчета на плитко и .......
Аватар
milen kordov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen kordov »

В книгите пише ОБИКНОВЕННО СЕ СРЕЩА на дълбочина над 10м.При тая завишена популация смятам е нормално да я има и под 10м.Това не е от голямо значение,до там че да се спори.Важното е друго.Просто трябва да се внимава,щото мнооооого боли.Това е.
A.C.
новобранец
новобранец

Мнение от A.C. »

Освен ,че обичам да ловя риба обичам и да се гмуркам . Не съм професионалист , правя го за удоволствие . Нямам бутилки и се гмуркам на не повече от 5 метра. До тази дълбочина съм виждала кая, чучурини , кучета, кефали, и друрги, но никога не съм виждала дракон. Освен това на Fishfinder-a се вижда дълбочината и винаги засичам на колко фута сме имали улов и като казах 10м , не искам да се заяждам , но имам преки наблюдения. Освен това много , ама наистина много искам да ни покажете дракон на брега. Аз мисля , че при голям късмет можете да видите някои попче и нищо друго, но съм истински убедена, че няма как да се набодете на дракон , като влизате в морето от брега. Според мен единствения начин да се набодете е ако сте го хванали с друга риба , да кажем сафрид , не се те обърнали внимание и го хванете с гола ръка.
Съвсем междо дгугото, старите рибари казват , че там където има дракони водата е чиста. Драконите не живеели в замърсена вода.
Успех на всички.
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

A.C. написа:Освен това много , ама наистина много искам да ни покажете дракон на брега.
Самия факт,че го хващат предимно от лодки говори,че рибата си търси дълбоко.Аз примерно за цяло лято и есен около 50 излета на дъно и бомбард не съм хванал нито един от буните и вълнолома,а и не съм видял около мен да вадят..предполагам,че ще се вдигне шум ако някой изкара дракон...както когато някой закачи чайка,гларус или корморан :wink:
Зарганолог
kuku
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kuku »

До Бяла има един плаж (Бялата река),там е доста плитко.Тая пролет направо бъкаше от дракони,,че и доста едри.Не зная може или не да се набоде плажуващ.твърдението че се заравят в пясъка ми е малко странно щото оставам с впечатлението че си хойкат заедно със сафридът.На Траката например 2 години подред нямаше ни един.Тая година като се завъртя сафридът - стой та гледай!Като замина сафридът и те изчезнаха.Имам спомен за един кошмарен ден пред Калиакра - 15 куки на чепарето - 16 дракона.2-3 пъти така и айде въз да търсим сафридът,тъкмо го нацелим - няколко пълни чепарета и ..... пак дракони.И тая процедура цял ден!!!Ако тогава знаех че се консумират още щях да имам чируз от дракони :D .Това беше преди 20тина г.
Сега се сещам обаче че май имаше такава гадост във Аквариумът и там май наистина бяха набучени в пясъка.
Абе красива рибка ама и хич да не я видя вече - няма да страдам особено.
A.C.
новобранец
новобранец

Мнение от A.C. »

Дънна риба е, но гони чипарето.
Все пак ако искате да избягвате честите срещи с него , когато има сафрид , не пускайте до дъно.
Аз лично много го харесвам и имам 2-3 драконови места около Врана, където ходим да ловим дракони, е когато няма нищо пасажно разбира се.
Успех на всички.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Лелееее,имам нет.
Та за тоя красавец.
Вярно,че тази година има някакъв пик на дракона.Но за дълбочината споря малко.
Излизало ми е и горе,и на дъно.
И едно време / 1982-1985/ е имало случаи,редки все пак,на мостовете на Златните,нощно време да удря по някое парче.Там дълбочините не бяха повече от 3-4м.
Но тоя де ги е писал,сигурно живее в Ливърпул,та не му се сърдете.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
A.C.
новобранец
новобранец

Мнение от A.C. »

Всяко правило си има изключения.Аз примерно съм виждала, делфин в канала, морска котка на 2-3м дълбочина , че какво остава за дракони на 3-4м дълбочина/не че съм виждала/. Но наистина не мисля , че това е нормалната дълбочина на която живеят драконите.Същност търсете ги на каквато искате дълбочина .
Успех на всички.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

A.C. написа:Всяко правило си има изключения.Аз примерно съм виждала, делфин в канала, морска котка на 2-3м дълбочина , че какво остава за дракони на 3-4м дълбочина/не че съм виждала/. Но наистина не мисля , че това е нормалната дълбочина на която живеят драконите.Същност търсете ги на каквато искате дълбочина .
Успех на всички.
В интерес на истината,също съм виждал делфини в пристанището и езерото,и имам клип,който може би ще кача някъде и още по интересно съм виждал морски дявол,ако ви говори нещо на железния мост до Родопа,също змарид,който предоставих замразен :oops: в Аквариума,абе уникални срещи всеки може да има :wink:
А сега де? :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”