Дракон в кануто!
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Дракон в кануто!
Не мога да разбера как може да се пишат такива глупости. В толкова кратка статия да се допускат три груби грешки.
1.Дракони можеш да хванеш и пролетта и лятото и това не е изключение.
2.Драконите живеят над 10м дълбочина . На брега няма дракони , които да настъпиш , когато влизаш или излизаш от водата. /пълни глупости/
3. Отровните шипове на драконите се намира на гърба -троен и на хрилете по един , а не на плавниците.
Изобщо някой редактира ли такива статии?
1.Дракони можеш да хванеш и пролетта и лятото и това не е изключение.
2.Драконите живеят над 10м дълбочина . На брега няма дракони , които да настъпиш , когато влизаш или излизаш от водата. /пълни глупости/
3. Отровните шипове на драконите се намира на гърба -троен и на хрилете по един , а не на плавниците.
Изобщо някой редактира ли такива статии?
- milen kordov
- научил се да хвърля
Абсолютно си правa A.C.
Последно промяна от milen kordov на Сря Ное 12, 2008 8:39 am, променено общо 1 път.
Права си и те подкрепям..според мен това е превод от чуждестранен материал,от страна,в която има такива подобни риби.Аз имам една енциклопедия,в която има подобен материал за тези риби,които се заравят в пясъка и им стърчат само шиповете на гърба,и доколкото си спомням пишеше,че обождането може да причини и смърт при по-малки деца ако не се вземат мерки навреме.При нас такива риби няма мисля,че ставаше въпрос за Адриатическо море,но не съм сигурен.A.C. написа:Изобщо някой редактира ли такива статии?
Зарганолог
Като примерно не оспорвам дължината, но аз лично съм виждала над 40см дракун. Казвам над защото не съм го мерила точно и това не е един изолиран случай.
И ако някой който не р еибар прочете тази стати ще остане с впечатлението, че плажуващите влизат в водата под опасноста да се набодат на дракони.
Това не само са глупости , но е и лоша реклама.
И ако някой който не р еибар прочете тази стати ще остане с впечатлението, че плажуващите влизат в водата под опасноста да се набодат на дракони.
Това не само са глупости , но е и лоша реклама.
За това "Don't belive anything you read" или не вярвай на всичко,което четеш.На тази тема да речем сме малко по-компетентни и не можем да се залъжем толкова лесно,ами представи си за колко неща,в които не сме компетентни като прочетем нещо и си изграждаме погрешно мнение.И след като черпим информация от къде ли не ставаме "компетентни" за това се получават спорове и т.н.Специално за рибите съм изчел сума глупости.
Зарганолог
Абсолютно си прав Mi7chell . като си представя колко не вярна инфорнация изчитаме направо ми става страшно.I never believe all that I read but where is the truth? Къде е истината и къде са фактите?
И защо няма закон за неверна информация?
Спирам стана много сериозно.
Успех на всички
И защо няма закон за неверна информация?
Спирам стана много сериозно.
Успех на всички
Не съм съгласен с твърдението че драконите живеят на дълбочина над 10м.Тая година си налових доста
на дълбочиня 2-3м.Верно тая пролет доста се бяха "разщъкали" ама все пак....
Не се заяждам,просто трябва да се опитваме да сме точни , щото утре някой като лови попчета на плитко и .......

Не се заяждам,просто трябва да се опитваме да сме точни , щото утре някой като лови попчета на плитко и .......
- milen kordov
- научил се да хвърля
В книгите пише ОБИКНОВЕННО СЕ СРЕЩА на дълбочина над 10м.При тая завишена популация смятам е нормално да я има и под 10м.Това не е от голямо значение,до там че да се спори.Важното е друго.Просто трябва да се внимава,щото мнооооого боли.Това е.
Освен ,че обичам да ловя риба обичам и да се гмуркам . Не съм професионалист , правя го за удоволствие . Нямам бутилки и се гмуркам на не повече от 5 метра. До тази дълбочина съм виждала кая, чучурини , кучета, кефали, и друрги, но никога не съм виждала дракон. Освен това на Fishfinder-a се вижда дълбочината и винаги засичам на колко фута сме имали улов и като казах 10м , не искам да се заяждам , но имам преки наблюдения. Освен това много , ама наистина много искам да ни покажете дракон на брега. Аз мисля , че при голям късмет можете да видите някои попче и нищо друго, но съм истински убедена, че няма как да се набодете на дракон , като влизате в морето от брега. Според мен единствения начин да се набодете е ако сте го хванали с друга риба , да кажем сафрид , не се те обърнали внимание и го хванете с гола ръка.
Съвсем междо дгугото, старите рибари казват , че там където има дракони водата е чиста. Драконите не живеели в замърсена вода.
Успех на всички.
Съвсем междо дгугото, старите рибари казват , че там където има дракони водата е чиста. Драконите не живеели в замърсена вода.
Успех на всички.
Самия факт,че го хващат предимно от лодки говори,че рибата си търси дълбоко.Аз примерно за цяло лято и есен около 50 излета на дъно и бомбард не съм хванал нито един от буните и вълнолома,а и не съм видял около мен да вадят..предполагам,че ще се вдигне шум ако някой изкара дракон...както когато някой закачи чайка,гларус или корморанA.C. написа:Освен това много , ама наистина много искам да ни покажете дракон на брега.

Зарганолог
До Бяла има един плаж (Бялата река),там е доста плитко.Тая пролет направо бъкаше от дракони,,че и доста едри.Не зная може или не да се набоде плажуващ.твърдението че се заравят в пясъка ми е малко странно щото оставам с впечатлението че си хойкат заедно със сафридът.На Траката например 2 години подред нямаше ни един.Тая година като се завъртя сафридът - стой та гледай!Като замина сафридът и те изчезнаха.Имам спомен за един кошмарен ден пред Калиакра - 15 куки на чепарето - 16 дракона.2-3 пъти така и айде въз да търсим сафридът,тъкмо го нацелим - няколко пълни чепарета и ..... пак дракони.И тая процедура цял ден!!!Ако тогава знаех че се консумират още щях да имам чируз от дракони
.Това беше преди 20тина г.
Сега се сещам обаче че май имаше такава гадост във Аквариумът и там май наистина бяха набучени в пясъка.
Абе красива рибка ама и хич да не я видя вече - няма да страдам особено.

Сега се сещам обаче че май имаше такава гадост във Аквариумът и там май наистина бяха набучени в пясъка.
Абе красива рибка ама и хич да не я видя вече - няма да страдам особено.
Дънна риба е, но гони чипарето.
Все пак ако искате да избягвате честите срещи с него , когато има сафрид , не пускайте до дъно.
Аз лично много го харесвам и имам 2-3 драконови места около Врана, където ходим да ловим дракони, е когато няма нищо пасажно разбира се.
Успех на всички.
Все пак ако искате да избягвате честите срещи с него , когато има сафрид , не пускайте до дъно.
Аз лично много го харесвам и имам 2-3 драконови места около Врана, където ходим да ловим дракони, е когато няма нищо пасажно разбира се.
Успех на всички.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Лелееее,имам нет.
Та за тоя красавец.
Вярно,че тази година има някакъв пик на дракона.Но за дълбочината споря малко.
Излизало ми е и горе,и на дъно.
И едно време / 1982-1985/ е имало случаи,редки все пак,на мостовете на Златните,нощно време да удря по някое парче.Там дълбочините не бяха повече от 3-4м.
Но тоя де ги е писал,сигурно живее в Ливърпул,та не му се сърдете.
Та за тоя красавец.
Вярно,че тази година има някакъв пик на дракона.Но за дълбочината споря малко.
Излизало ми е и горе,и на дъно.
И едно време / 1982-1985/ е имало случаи,редки все пак,на мостовете на Златните,нощно време да удря по някое парче.Там дълбочините не бяха повече от 3-4м.
Но тоя де ги е писал,сигурно живее в Ливърпул,та не му се сърдете.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Всяко правило си има изключения.Аз примерно съм виждала, делфин в канала, морска котка на 2-3м дълбочина , че какво остава за дракони на 3-4м дълбочина/не че съм виждала/. Но наистина не мисля , че това е нормалната дълбочина на която живеят драконите.Същност търсете ги на каквато искате дълбочина .
Успех на всички.
Успех на всички.
- Моряка
- кандидат преподавател
В интерес на истината,също съм виждал делфини в пристанището и езерото,и имам клип,който може би ще кача някъде и още по интересно съм виждал морски дявол,ако ви говори нещо на железния мост до Родопа,също змарид,който предоставих замразенA.C. написа:Всяко правило си има изключения.Аз примерно съм виждала, делфин в канала, морска котка на 2-3м дълбочина , че какво остава за дракони на 3-4м дълбочина/не че съм виждала/. Но наистина не мисля , че това е нормалната дълбочина на която живеят драконите.Същност търсете ги на каквато искате дълбочина .
Успех на всички.

А сега де?