Щука на изкуственно мишле

Модератор: sapuna

popay
новобранец
новобранец

Щука на изкуственно мишле

Мнение от popay »

Чистеики поредната щука ,жена ми изпищя зверски.Помислих си какво ли не, докато установя причината .Едната от щуките ,около2кг. беще обядвала мишле.Това ме наведе на мисълта ,че мишлетата също влизат в менюто на този хищник.Далеч съм от мисълта да опитвам живо или мъртво мишле за стръв,но си спомних ,че веднъж в някакво рибарско предаване,колеги от странство замятаха с мухарки имитация на мишка.Срещал съм подобни имитации в по-квалитетни рибарски магазини ,но не съм си купувал,защото не съм получавал адекватна информация.Някои има ли опит с този тип примамка.Ще съм благодарен на споделен опит.А също така, дали сте срещали и спинингова имитация на мишле.Благодаря предварително и НАСЛУКА!
Тате,БРАКОНЕРИТЕ май не ги е страх от никое ЖИВОТНО,особенно от ПОЛИЦАЙ. /мисъл на малкият ми син/
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Щука на изкуственно мишле

Мнение от Тедо »

не само за мухарка - има мишки и за спининг...
по Охота и Рыбалка гледах да се пробват и за таймен на такива мишлета...

ПС: Колега, ти си открил комунизма, щом жена ти чисти рибата! Няма ли сестра? :D
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Това изрових от моя куфар!

Изображение
sapuna написа:Въпросът,какво оприличава този воблер е спорен!Най вярното според мен обяснение е мишка!На места,където има щука,определено мишката е включена в нейното меню.Всеки от нас е виждал как мишлето вместо да пробяга определен участък предпочита да го преплува на 30-40см от брега.В такъв момент то е обект на атака.Може би тук се крие разковничето при риболов с пропбейти-с каква скорост плува мишока,каква е реакцията му при неуспешно нападение и кои са най честите му траектории при движение.Ако е необезпокояван и се чувства недосегаем то плуването му е праволинейно и бавно.Ако обаче усети заплахата то ускоравя скороста и мени посоката.От подобни наблюдения би следвало да се вадят изводи за начин на водене и избор на водоем!
Цитата е от темата ВОБЛЕРИ->мението PROBAIT-воблерите с турбинки!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Много хубав куфар бе деааа .. Искам и аз .. :)

Иначе ако не се лъжа оня щурак Запален 92 беше пускал тема за такива спиниг мишки лятото ... :) Потърси я в търсачката :)
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Някой има ли успехи с тия мишлета или само опити? :roll:
TICA FAN
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Имам една щука, към две кила на мишок на СПРО. И няколко атаки на големи бък тейлове от Марабу на Мепс. Достатъчно са тежки, имам ги в черно , червено и жълто. Степенчата проводка.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Виждал съм ги аз по-рибарските магазини,но не съм бил настроен положително към тях.Може и да взема едно да пробвам.
TICA FAN
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Малко направи си сам ......дерзай :wink:

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=17722
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
popay
новобранец
новобранец

Мнение от popay »

Колеги, благодаря ви за отговоритв.Човек май с нишо не може да ви изненада!Можеби ше си закупя подобен мишок и ще го окъпя в скоро време.Ако има емоции,ще разберете първи.Моля за последна информация-къде в Пловдив освен при Кърфиците мога да намеря тази играчка.При тях мисля ,че мишлето беше за мухарка,а моята е малък клас и предпочитам да опитам на спининг.Благодаря за инфото!
Тате,БРАКОНЕРИТЕ май не ги е страх от никое ЖИВОТНО,особенно от ПОЛИЦАЙ. /мисъл на малкият ми син/
vene mitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vene mitov »

Колега,щуката си пада по рибките,а мишките ги остави на котките :D .
popay
новобранец
новобранец

Мнение от popay »

Ами като неще на рибки кво да правим.Да седим при жените ли? Ще опитам и на мишка ,може и с котка да се върна.Ориз ,добре загрята фурна и .... :drinkers: ...много песни.Че аз на въдица и птичка съм хващал :D
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Лъжеш се колега, имам моменти, когато щуката би атакувала и чорап заметнат с тройки. Мноого се лъжете, тези примамки са направени за щука, хаберлии, не е за нищо друго освен щука. Друго, да не мислите, че повечето изкуствени примамки приличат на нещо реално? Не, ами щуката има страхотно зрение и асоциативна памет за посока на атака. Така, че ще имате да вземате, ама съслите си ловя и аз си правя някои играчки точно плъхове с еди кво си и еди що си. Докато не спрете да се заблуждавате, че само това и това лови , ще си останете заблудени. Но казвам, за всяка примамка си има момент и място. :drinkers: :mrgreen:
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

popay написа:къде в Пловдив освен при Кърфиците мога да намеря тази играчка.
В Риболовен сват има.
При Кърфиците не съм ги виждал колко са големи, може да са същите.
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
popay
новобранец
новобранец

Мнение от popay »

Bai Ves написа:Лъжеш се колега, имам моменти, когато щуката би атакувала и чорап заметнат с тройки. Мноого се лъжете, тези примамки са направени за щука, хаберлии, не е за нищо друго освен щука. Друго, да не мислите, че повечето изкуствени примамки приличат на нещо реално? Не, ами щуката има страхотно зрение и асоциативна памет за посока на атака. Така, че ще имате да вземате, ама съслите си ловя и аз си правя някои играчки точно плъхове с еди кво си и еди що си. Докато не спрете да се заблуждавате, че само това и това лови , ще си останете заблудени. Но казвам, за всяка примамка си има момент и място. :drinkers: :mrgreen:
Постоянно трябва да се опитват нови неща.Колеги ,не се ли заглеждате по чуждо? :D
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Привет..

Знам една притча за боба и за пържолите,но нямам време да я разказвам,затова само ще покажа:

http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... 00_100-5-3

Много палав мишок,мога да потвърдя.. Върви непосредствено под повърхността с широка амплитуда и създава вълна като атомна подводница.. :lol: Подходящ е за сравнително плитки,обрасли водоеми и по-топло време..

Поздрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”