Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Щука на изкуственно мишле
Модератор: sapuna
Щука на изкуственно мишле
Чистеики поредната щука ,жена ми изпищя зверски.Помислих си какво ли не, докато установя причината .Едната от щуките ,около2кг. беще обядвала мишле.Това ме наведе на мисълта ,че мишлетата също влизат в менюто на този хищник.Далеч съм от мисълта да опитвам живо или мъртво мишле за стръв,но си спомних ,че веднъж в някакво рибарско предаване,колеги от странство замятаха с мухарки имитация на мишка.Срещал съм подобни имитации в по-квалитетни рибарски магазини ,но не съм си купувал,защото не съм получавал адекватна информация.Някои има ли опит с този тип примамка.Ще съм благодарен на споделен опит.А също така, дали сте срещали и спинингова имитация на мишле.Благодаря предварително и НАСЛУКА!
Тате,БРАКОНЕРИТЕ май не ги е страх от никое ЖИВОТНО,особенно от ПОЛИЦАЙ. /мисъл на малкият ми син/
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Щука на изкуственно мишле
не само за мухарка - има мишки и за спининг...
по Охота и Рыбалка гледах да се пробват и за таймен на такива мишлета...
ПС: Колега, ти си открил комунизма, щом жена ти чисти рибата! Няма ли сестра?
по Охота и Рыбалка гледах да се пробват и за таймен на такива мишлета...
ПС: Колега, ти си открил комунизма, щом жена ти чисти рибата! Няма ли сестра?

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Това изрових от моя куфар!

Цитата е от темата ВОБЛЕРИ->мението PROBAIT-воблерите с турбинки!sapuna написа:Въпросът,какво оприличава този воблер е спорен!Най вярното според мен обяснение е мишка!На места,където има щука,определено мишката е включена в нейното меню.Всеки от нас е виждал как мишлето вместо да пробяга определен участък предпочита да го преплува на 30-40см от брега.В такъв момент то е обект на атака.Може би тук се крие разковничето при риболов с пропбейти-с каква скорост плува мишока,каква е реакцията му при неуспешно нападение и кои са най честите му траектории при движение.Ако е необезпокояван и се чувства недосегаем то плуването му е праволинейно и бавно.Ако обаче усети заплахата то ускоравя скороста и мени посоката.От подобни наблюдения би следвало да се вадят изводи за начин на водене и избор на водоем!
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много хубав куфар бе деааа .. Искам и аз ..
Иначе ако не се лъжа оня щурак Запален 92 беше пускал тема за такива спиниг мишки лятото ...
Потърси я в търсачката 

Иначе ако не се лъжа оня щурак Запален 92 беше пускал тема за такива спиниг мишки лятото ...

-
- вече хвърля и на тежко
Имам една щука, към две кила на мишок на СПРО. И няколко атаки на големи бък тейлове от Марабу на Мепс. Достатъчно са тежки, имам ги в черно , червено и жълто. Степенчата проводка.
Виждал съм ги аз по-рибарските магазини,но не съм бил настроен положително към тях.Може и да взема едно да пробвам.
TICA FAN
-
- разбира нещата
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Колеги, благодаря ви за отговоритв.Човек май с нишо не може да ви изненада!Можеби ше си закупя подобен мишок и ще го окъпя в скоро време.Ако има емоции,ще разберете първи.Моля за последна информация-къде в Пловдив освен при Кърфиците мога да намеря тази играчка.При тях мисля ,че мишлето беше за мухарка,а моята е малък клас и предпочитам да опитам на спининг.Благодаря за инфото!
Тате,БРАКОНЕРИТЕ май не ги е страх от никое ЖИВОТНО,особенно от ПОЛИЦАЙ. /мисъл на малкият ми син/
-
- ще става разбирач
Колега,щуката си пада по рибките,а мишките ги остави на котките
.

Ами като неще на рибки кво да правим.Да седим при жените ли? Ще опитам и на мишка ,може и с котка да се върна.Ориз ,добре загрята фурна и ....
...много песни.Че аз на въдица и птичка съм хващал 

-
- вече хвърля и на тежко
Лъжеш се колега, имам моменти, когато щуката би атакувала и чорап заметнат с тройки. Мноого се лъжете, тези примамки са направени за щука, хаберлии, не е за нищо друго освен щука. Друго, да не мислите, че повечето изкуствени примамки приличат на нещо реално? Не, ами щуката има страхотно зрение и асоциативна памет за посока на атака. Така, че ще имате да вземате, ама съслите си ловя и аз си правя някои играчки точно плъхове с еди кво си и еди що си. Докато не спрете да се заблуждавате, че само това и това лови , ще си останете заблудени. Но казвам, за всяка примамка си има момент и място.

В Риболовен сват има.popay написа:къде в Пловдив освен при Кърфиците мога да намеря тази играчка.
При Кърфиците не съм ги виждал колко са големи, може да са същите.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Постоянно трябва да се опитват нови неща.Колеги ,не се ли заглеждате по чуждо?Bai Ves написа:Лъжеш се колега, имам моменти, когато щуката би атакувала и чорап заметнат с тройки. Мноого се лъжете, тези примамки са направени за щука, хаберлии, не е за нищо друго освен щука. Друго, да не мислите, че повечето изкуствени примамки приличат на нещо реално? Не, ами щуката има страхотно зрение и асоциативна памет за посока на атака. Така, че ще имате да вземате, ама съслите си ловя и аз си правя някои играчки точно плъхове с еди кво си и еди що си. Докато не спрете да се заблуждавате, че само това и това лови , ще си останете заблудени. Но казвам, за всяка примамка си има момент и място.![]()

-
- ще става разбирач
Привет..
Знам една притча за боба и за пържолите,но нямам време да я разказвам,затова само ще покажа:
http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... 00_100-5-3
Много палав мишок,мога да потвърдя.. Върви непосредствено под повърхността с широка амплитуда и създава вълна като атомна подводница..
Подходящ е за сравнително плитки,обрасли водоеми и по-топло време..
Поздрави!
Знам една притча за боба и за пържолите,но нямам време да я разказвам,затова само ще покажа:
http://www.basspro.com/webapp/wcs/store ... 00_100-5-3
Много палав мишок,мога да потвърдя.. Върви непосредствено под повърхността с широка амплитуда и създава вълна като атомна подводница..

Поздрави!