Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

КРАТКИ РАЗКАЗИ ЗА ЖИВОТА
Модератор: dantho.mihov
-
- новобранец
Re: КРАТКИ РАЗКАЗИ ЗА ЖИВОТА
Чета и се чудя кво толкова съм пил снощи
, нещо което ме е увредило трайно и за винаги
Жалко за пропиления ти живот колега, едва ли медицината би помогнала, моли се господ да се смели над душата ти!

Жалко за пропиления ти живот колега, едва ли медицината би помогнала, моли се господ да се смели над душата ти!

the peasant написа:Чета и се чудя кво толкова съм пил снощи ...

Колега, изкуството не си поставя за цел пресъздаване на реалния свят. Значи, вземаме една житейска ситуация и я пресъздаваме. Чудесно. При това, вземаме я от нашия собствен опит. Доколко е реален обаче нашия опит? Мислим си, че една ситуация изглежда и на другия така, както на нас самите. Погрешна мисъл! Изкуството не е отражение, както са мислели Платон, Аристотел, Чернишевски. То не е познание, както са смятали Шопенхауер и Хегел. И накрая, то няма само възпитателни или идеологически функции, както са твърдели Дидро и Маркс. Дори и да има една цяла и хомогенна действителност, то изкуството не би трябвало да я копира. Но аз въобще не допускам, че има такава действителност. Остава въпросът: смятам ли, че фактите са различни от оценките за тях? Някои казват: да, ето ги фактите- те са едни и същи, а оценките за тях вече са различни. Фактите? Те са резултат, следствие на наши допускания. Ние ги конструираме. Факт сам по себе си няма. Логика сама по себе си няма.
-
- и господ не е толокова добър
Дедко ма изкефи,толкова много талан.Деди и преди те уважавах ама сега дваж пъти повече

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- камен
- разбира нещата
- Обратна връзка:
До към 5кила-Брат да не си в дупка?Че мен тогава ме избиват житейски премъдрости.А когато ги няма ще кажеш, че по ми е леко.
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
камен написа:До към 5кила-Брат да не си в дупка?Че мен тогава ме избиват житейски премъдрости.А когато ги няма ще кажеш, че по ми е леко.

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
през 1990г се стои и се играят карти зад блока.комунизма си е отишьл.демокрацията навлиза в живота с всичките си негативни последствия.всички се разбират и уважават и твьрдения от сорта на "да ти еба майката нещастна" са строго запазени само за особеностите на играта.консумира се алкохол и се пушат доста цигари.понякога даже парите не стигат,но какво предстои от това ще се спрем малко по натам.вечерта е лятна,доста приятна-из вьздуха се носи незнайно откьде натрапчив мирис на печени чушки,агнешко с пресен лук и по някой отзвук от преминал семеен скандал.по някое счупено стькло на балкон,по някоя псувня,отправена незнайно кьм кой,по някое празно стьклено шише рьзбило се с тряськ пред входа на девет етажен блок с панелна конструкция.идиля в краен софийски квартал.уик енд е все пак.хората си почиват.хората разказват за отвратителната си седмица в непоносима компания от колеги и шефче-мрьсник.хората ЗНАЯТ!!!те имат два дена за да се напият,за да се скарат сьс семейството,за да изтупат килима,за да поровят под капака на смотаната си стара кола,докато част от гьза им се подава над ластика на военния ,червен анцуг,каше от казармата.из целия вход пьрхат м/у етажите домакини по пеньоари и обменят захар за сол,капчки за буркани-за самите буркани и злобни клюки за местната хубавица в блока.времето е спряло за сега.а отзад-на двете пейки(едната изтрьгната и счупена насила,че да мое да е перпендикулярна на другата) се маа белот и се злоупотребява с признати от закона наркотични вещества.на смрачаване минава млад циганин с млада циганка,издокарана с кожена пола,леопардов дизайн.те са явно влюбени.вьпреки дясната насоченост на някои от играещите карти на пейката,никой не подхвьрля нищо обидно-ЛЯТО е мамка му!!!!всичко е прекрасно-нека и ТЕ се обичат.позитивизма е обладал този смотан свят.позитивизьм струи даже от вонящата на мьрша река,която тече зад блока и до преди десетина години дьржеше даже кротушки и кефал.в нея сега плуват единствено мьртви малки прасета,изхвьрлени от по горе прилежащия свинарник,поразени от някаква незнайна инфекция.риба вече там няма.има само пиявици и използвана тоалетна хартия от Бистрица.е,поне пиявиците за нещо стават-когато обьрнеш наопаки един отвратителен,мазен и кален найлон,останал от строежа на близкия блок и изхвьрлен в реката от поредния зидаро/мазач от турски произход,дошьл по големия град да си тьрси кьсмета,защото с тютюна по смолянско не вьрвят нещо нещата,може доста сносна стрьв за кефал и сом да сьбереш.има даже и тубифекс-в случай,че гледаш аквариумни рибки
циганина и циганката подминават злокобната пейка...изведньж,циганина се спира на около двайсе метра след пейката,дрьпва се някак си невярващо от пантеровата пола,втренчва невярващ поглед в младата циганка и казва " да ЛИЖЕЕЕМ?аааа,нема д астане!аз моем САМО да шибам"с мощен пляськ я светва по гьза и продьлжават надолу-някои щастливи,други-не толкова.пада мрак.славеите изчезват.изчезват и повечето от злоупотребяващите с алкохол и цигари.изчезват изведнаж всички почти.остават само двама.единия казва "аз сьм честен и не крада..ама-неам вече цигари(кафяво виктори-дали го помните?)па и паре неам...кво сега да правя".другия,понеже и той е пиян и прост казва "ми дай да светнем некой павилион-ше си вземем само цигари-нали сме честни"речено,сторено...единия се прибира за малко,вьорьжава се с нож,щанга и горна дреха и те,двамата,потеглят кьм друг номер на квартала,за кьдето се сещат,че има подходящ павилион...стигат.единия застава некак си встрани,а другия безкомпромисно разбива стьклото на павилиона.гледа,гледа-цигари нема-само ФАФЛИ и БАМБОНИ
мамка ви да еба-казва той..имаше оня ден-за един стек ли толко ще се ебаваме,при положение,че тая дрисла хиляди направи от продажба на гадни закуски и цигари на местното училище?в този момент изскачат около десет милиционера(или полицаи ли-по това време не се знаеше кви са всьщност),обезорьжават и закопчават с белезници и двамата тьпака.завеждат ги в местното районно и ги поставят в различни килии.единия е доста притеснен,защото му е за прьв пьт-другия-не,защото е вече врел и кипел
в тая туршия
килиите са пьлни с непьлнолетни наркомани и секакви бальци и кретени,единия от които сьс сьвсем изразен синдром на Даун,заловен да плаши разни дискотечни пички с огромен нож.на сутринта се явява некво следователче(по малко по вьзраст от единия герой),потьрква рьце,предчувстващо скорошен успех и с безпрецедентен тон пита "ай са кажи-кьде скри продукти за (тогавашни пари) 14 000 лева...."единия герой прихва да се смее.какво се оказва?полвин час,преди двамата тьпака да разбият павилиона,некои по находчиви,взели та дрьпнали стената на сьседния плод и зеленчук и натоварили цел камион с тюрлю гювеч и кисели краставици и заминали в незнайна посока.докато горките глупаци трошели стьклото в опит да се снабдят с един стек цигари,народната милиция им е гледала действията от двайсе метра и е преценявала как да реагира.единия герой е мноо доволен,че не го застреляха при тая ситуация
отьрваха се и двамата само с увредени от белезниците рьце и неколко дена бадява
нож и две щанги нахалост
и малко нерви..
кьв е ИЗВОДА?

кьв е ИЗВОДА?
-
- новобранец
Не пишете у форума след употреба на алкохол и още нещо..... 

-
- и господ не е толокова добър
Миро имаш си фенове
Не,че аз ги чета целите,ама поне не съм ти фен

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
ЕЕЕееееее сори за закъснението батко, сега видях темата, трогнат съм ,че си ги посветил на мен 

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
понеже много те обичам(и тебе) нищо няма да ти отговоря на ТОВАsnegk написа:Миро имаш си фенове![]()
Не,че аз ги чета целите,ама поне не съм ти фен
![]()
![]()

5кила написа:snegk написа:... ама ако беше лапландеца го казал.......

Като каза "лапландеца", се сетих за оня пич датчанина. Мяркал ли си го скоро?
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
само насьн...

-
- вече хвърля и на тежко
Да кажа, че съм потресен, ще е все едно нищо да не съм казал .......! 5 кила, твоите премъдрости са най-най от всичко, което съм чел някога ... (не че е много де, ама все пак съм държал и хартиени издания
). `бах ма`ата му, или е време да заформим нов фен клуб в твоя чест, или направо нова партия - на съфорумците.....
п.п. Айде аз съм предимно съботно - неделен ентусиаст (поради служебна ангажираност), ама всички вие - що не ходите за риба и да описвате после успехи/неуспехи, ами се занимавате с глупости
...... и да не ме вземете на сериозно.....

п.п. Айде аз съм предимно съботно - неделен ентусиаст (поради служебна ангажираност), ама всички вие - що не ходите за риба и да описвате после успехи/неуспехи, ами се занимавате с глупости

Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
- zarganski
- ще става разбирач
Мрачен си, ... тъжен и ...реалистичен, като бг филм от прехода... и все пак се прокрадва зрънце оптимизъм в разказите ти (с подчертан сексуален елемент5кила написа:......
кьв е ИЗВОДА?

Ако започнеш да издаваш, аз ще си купувам!
КЕФИШ

if there is no fishing in paradise, i am not going!!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
в голема грешка си тукаzarganski написа:... и все пак се прокрадва зрънце оптимизъм