Язовири давани на сдружения за любителски риболов.

Съобщения свързани със сайта и форума.

Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar

Nedeltcho Delev

Язовири давани на сдружения за любителски риболов.

Мнение от Nedeltcho Delev »

Незнам дали е за хубаво или лошо днес прочетох във в Труд следната информация:
"Първите 14 от общо 52 големи язовира ,публична държавна собственост,вече влизат в процедура за предоставяне на управлението на рибните ресурси в тях на сдруженията за любителски риболов!
А ето и язовирите:
Яз.Александър Стамболийски.
ЯЗ.Доспад.
Яз.Домлян.
Яз.Копринка.
Яз.Малко Шарково.
Яз.Мандра.
Яз. Жрепчево.
Яз.Цонево.
Яз.Батак.
Яз.Христо Смирленски.
Яз.Йовковци.
Яз.Сопот.
Яз.Огоста.
Яз.Пчелина.

Зам.Министърът Валери Цветков е подписал заповед №РД09-654 /21.10.2008 с която открива процедурата по възлагане на управлението на рибните ресурси за срок от 5 години във посочените по горе язовири.
В заповедта е определен 45-дневен срок,смятан от 10 октомври,в който сдруженията на любителите риболовци могат да подават заявления до директора на ИАРА.

В тези язовири ще има назначена охрана от СЛРБ и няма да се допуска вземането на повече риба от допостимите в закона също така и броя на въдиците.Сдруженията ща преценяват сами с какъв вид риба ще се зарибява съответния водоем за следващите 5 години.
Искрено се надявам да се въведе някакъв ред вече по големите водоеми и след този срок да видим някакви резултати.
Последно промяна от Nedeltcho Delev на Нед Ное 16, 2008 7:10 pm, променено общо 1 път.
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Re: Язовири давани на стружения за любителски риболов.

Мнение от RAMIREZ »

Тази мярка ще се отрази пефектно на някой от изброените водоеми.А какъв ще бъде разрешителния режим за любителски риболов на тези водоеми - освен билета който си купувам от ИАРА ще има ли нужда и от друг в зависимист от водоема на който се риболовства?
Изображение
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Във весник рибар писаха че ЛРСките сдружения ще отговарят за водоемите.Мисля че трябва да имаш членска карта към съответното дружество и няма проблем да се посещават избровните водоеми.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Nedeltcho Delev

Мнение от Nedeltcho Delev »

http://www.mzh.government.bg/Articles/4 ... 906250.pdf
каридата написа:.Мисля че трябва да имаш членска карта към съответното дружество и няма проблем да се посещават избровните водоеми.

Няма да има значение към кое дружество членуваш,членската карта ще е валидна за всички водоеми независимо от кое дружество е издадена.
ivan2404
новобранец
новобранец

Мнение от ivan2404 »

искам да попитам каквае тая карта
СЪНДИ

Мнение от СЪНДИ »

Според мен,ще стане като на Овчарица.Неделчо Братле,не си ли тръгнал?Товари такъмите и да поемаме.Осещам,добър риболовен излет за Теб. :smt079 :smt006 :smt023
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Nedeltcho Delev написа:http://www.mzh.government.bg/Articles/4 ... 906250.pdf
каридата написа:.Мисля че трябва да имаш членска карта към съответното дружество и няма проблем да се посещават избровните водоеми.

Няма да има значение към кое дружество членуваш,членската карта ще е валидна за всички водоеми независимо от кое дружество е издадена.
така трябва да е, иначе е безсмилсено за всеки язовир членска карта - ще трябва да ходим с ''тескере'' дебело като ''война и мир'':)
Изображение
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

И аз имах предвид точно това.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

е сега ще им "таковат" таковата на тези язовири, ако ги вземат свестни сдружения може и да се получи нещо ама ако група алчни бракониери си спретне едно сдруженийце и вземе някой от тези язовири до 1 година няма да оставят нищо в тях...и много интересно какво значи ще зарибяват с каквото решат-някой може да реши да зариби с пирани...
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

RAMIREZ написа:
Nedeltcho Delev написа:http://www.mzh.government.bg/Articles/4 ... 906250.pdf

така трябва да е, иначе е безсмилсено за всеки язовир членска карта - ще трябва да ходим с ''тескере'' дебело като ''война и мир'':)
това с тескерето да е проблема....мен по ме гложди, какви допълнителни такси ще събират(сигурен съм че ще има такива!), и колко и какви зони за любителски риболов ще останат по тези язовири, зони за тролинг и т.н.....
нееекак мий трудно да повервам(нали съм българче и обичам!) , че тези водоеми, ще ги вземат "сдружения на риболовци", а и пари по европейски програми за любителски риболов неемааа и едва ли некой шъ предвиди, тъ целта е повече от ясна, ама да видим реализацията дали ще е по нашенски? ! и дали мрежите на местните селските бекове и на бай мангал, като бъдат заменени с тези на новите владелци, ще е по-добре за нас дето изсипваме по некоя и друга торба с левове(марки, долари и тугрици !)за такъми, и чакаме с дни за някоя прилична риба да се снимаме и похвалим във форума, и която в повечето пъти пускаме обратно във водата, и ще се налага ли да воюваме по между си за малкото места оставени за любителски риболов, и ще продължаваме ли да търсим купища връзки за да си направим един приятен излед, каквато е действителността и сега (Овчарица,Йовковци и т.н.!!) :roll:
Любо е навътре в тази материя и да сподели повечко подробности :?:
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lz1igr »

Абе нещо не ми е ясно.Какво става?СЛРБ ще охранява язовирите,а някакви мижави Сдружения ще ги зарибяват.Въпроса ми е защо СЛРБ след като е собственик на тези водоеми,не зарибява?Моето предположение е,че тия ог СЛРБ смятат да гушнат паричките отпуснати за зарибяване,че на всичкото отгоре и тези на Сдруженията.Тука май има подводен камък.Помислете.Друг е въпроса,че ще действат мрежари,електрориболовци и тн,които са свързани с охраната.Момичета и момчета,колеги риболовци.Това не трябва да се допуска.Кога най-после ще спрат да ни правят на туземци,дето нищо няма да разберат и може да се печели на техния гръб?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

milo69 написа:е сега ще им "таковат" таковата на тези язовири, ако ги вземат свестни сдружения може и да се получи нещо ама ако група алчни бракониери си спретне едно сдруженийце и вземе някой от тези язовири до 1 година няма да оставят нищо в тях...и много интересно какво значи ще зарибяват с каквото решат-някой може да реши да зариби с пирани...

Мило,как да го вземе здружение от бракониери,като здружението неможе да е от 5 бракониера или 6/шест/Просто вземи събери малко информация и тогава говори такива приказки.Здруженията ще са от хора риболовци,доказа ли се като такива и ако има нещо нередно,първо те ще се разсмърдят и ще стане мазало.Всички риболовци си знаят кой какъв е във техния си град и това е почти невъзможно да се скрие.Веднага ще се разбере кой е във това здружение и какви ги вършат.Престанете да говорите и пишете глупости,къде от незнание,къде от мерак да драснете някой ред !!! Надали ще има по удачен вариант някога,за стопанисване и опазване на свободните за риболов водоеми.Престанете със негативните си мнения и идете се запишете във някое здружение.Ако не го направите,ще си хапете умните задници.Повече няма какво да кажа !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
the peasant
новобранец
новобранец

Мнение от the peasant »

Доколкото съм запоазнат ,имам познати на некои места в престъпната държавна система, освен риболовно стопанисване има и поставени по големи цели.Някои хора са вложели доста и влагат още за бъдещ , т. н. от мен локален туризъм.Купили са икопуват земи около язовири, имат малки хотелчета и вилички , както и бъдещи планове за такива.Те немогат да си купят пряко правото за стопанисване на части от водоемите , поне за сега, и чрез посреднически схеми действат тихо.Някои от тез хора имат турист. дейност, крупна по морето и в планината , а чух че някои имали такава и в съседни балкански държави :wink:
Язовири готвени за таквоз (стопанисване( са примерно , доспат, батак , иваиловград , искър, белмекен, кърджали и др.
Ще се развива природосъобразен туризъм основно, с леки балкански забежки :wink: .Там се включва и качествен спортен риболов, което май ще е единственото положително за нас.Но всичко качествено си тежи с съответната цена :wink:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

lz1igr написа:Абе нещо не ми е ясно.Какво става?СЛРБ ще охранява язовирите,а някакви мижави Сдружения ще ги зарибяват.Въпроса ми е защо СЛРБ след като е собственик на тези водоеми,не зарибява?Моето предположение е,че тия ог СЛРБ смятат да гушнат паричките отпуснати за зарибяване,че на всичкото отгоре и тези на Сдруженията.Тука май има подводен камък.Помислете.Друг е въпроса,че ще действат мрежари,електрориболовци и тн,които са свързани с охраната.Момичета и момчета,колеги риболовци.Това не трябва да се допуска.Кога най-после ще спрат да ни правят на туземци,дето нищо няма да разберат и може да се печели на техния гръб?
Айде още един професор- всезнайко.Абе,аланкоулу,защо говорите глупости без да сте наясно :?: :evil: Първо,не се предвиждат пари от фондовете за тези здружения.Второ,тези здружения си издават собственни билети,които са със герба на РБългария и важат за всички язовири,които са за любителски риболов.Не са само описаните от Делеф язовири,които ще се дават на здружения а и язовирите като Ивайловград,Кърджали и т.н.Стопанисване,не означава че ще си хвърлят тези здружения мрежи из язовира и ще продават рибата.Ще се самоиздържат от собствените си членове,дарения и хора които искат да се спре бракониерстването по нашите водоеми.

БЛРС ще връща тридесет процента от парите които са се събрали от билетите,на тези здружения и те по собственно осмотрение ще решават със каква риба да се зарибява водоема.Ако здружението е от шаранджий,ще си зарибяват със шаран.Ако са спинингисти,ще си зарибяват със хищник.Здруженията,ако имат желание,могат да си вземат от държавата места около язовирите,които са им дадени да стопанисват и там ще могат да си изграждат беседки,барбекюта,заслони,бунгала,кейове и дори клуб на здружението,който да се ползува от тях и техните гости.Хубаво е,хората със големите усти,малко да се спрат защото от писане на простотий,колегите които искат да научат повече,четат глупости извадени от незнам къде.Нека не се убиждат а да питат както колегата Жечев,няма нищо срамно когато не си запознат в детайли със нещата.По добре питай,отколкото да ставаш за резил !!! Ако искат,здруженията могат да се влеят като дъщерни на БЛРС,което ще им носи само дивиденти.Пак ще си взимат собственни решения и ще дават отчет за свършената работа пред собственните си членове,които имат право да знаят всичко и по всяко време.Чдава се отчет на БЛРС,евентуално за извършените зарибителни акций и това е.Членовете могат да изискват общи събрания,без да се съобразяват със това дали хората от управителния съвет го искат или не.Изискват сметки и фактури за израсходваните събрани пари от дарения и др.Нямат прява на стопанска дейност и т.н.Спирам до тук че много се нервирах :evil: Направо съм бясен и това ми дава обяснение,защо ни е на това диридже в държавата. Отговора е,от хора с големи усти,които когато трябва да действат се крият,но ако трябва да се правят на говорители на народа,неможеш да им затвориш устите.Айде че си развалих вечерта.Ако някой се интересува за нещо конкретно,ще гледам да отговоря толкова изчерпателно колкото и аз самия съм запознат.Моля,да не се пита за едно и също нещо по два-три пъти,че ще стана Шекспир за нула време :shock:

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

the peasant написа:Доколкото съм запоазнат ,имам познати на некои места в престъпната държавна система, освен риболовно стопанисване има и поставени по големи цели.Някои хора са вложели доста и влагат още за бъдещ , т. н. от мен локален туризъм.Купили са икопуват земи около язовири, имат малки хотелчета и вилички , както и бъдещи планове за такива.Те немогат да си купят пряко правото за стопанисване на части от водоемите , поне за сега, и чрез посреднически схеми действат тихо.Някои от тез хора имат турист. дейност, крупна по морето и в планината , а чух че някои имали такава и в съседни балкански държави :wink:
Язовири готвени за таквоз (стопанисване( са примерно , доспат, батак , иваиловград , искър, белмекен, кърджали и др.
Ще се развива природосъобразен туризъм основно, с леки балкански забежки :wink: .Там се включва и качествен спортен риболов, което май ще е единственото положително за нас.Но всичко качествено си тежи с съответната цена :wink:
Тези хора,господине със 33те мнения,си имат пари да си купят и държава.Ти ли си човека със връзките във престъпната ни управа дето ще ги спреш А :?: :?: :?: Явно бавно мислиш и говориш глупости.Как тези тихомълком действащи баровци,ще ме спрат мен и още 2999 члена на нашето здружение да не вдигнем джабъла,да не ги изхвърлим от здружението на осмата секунда и т.н.Скрий се и ти,че ми писна от такива като вас,всезнайковци :evil: :evil: :evil:

Публикувай отговор

Обратно към “Съобщения”