Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

ТЕЦ-2 топлото
Модератор: sapuna
- carpsliven2
- сериозен играч
ТЕЦ-2 топлото
3-дневен излет на топлото, едната бригада на стената .. другата бяхме пред хамбара ( 12.11 -14.11 ) през деня каракудата върви на далечна дистанция.. при стъмване идва на близка дистанция (20-30метра) стръв- жълти стериопорени топчета.сладка царевица и валерианови капки. на родподите 4-5 индикации от каракуда , малко шаранче и единствената свястна риба канално сомче ( небях виждал толкоз голямо 3-4 кила) .... на стената яко хранене същата риба + един толстолоб . стръв - пружина, в захранката степчета от ягода и малина на куките стереопорчета. приятели до чешмичката около садките също нямат индикации. на скендера пак само дребосъци. равносметката: за трите дни на теца всички места проверени .. само стената се отчете с 3-4 толстолопа . Единия колега ще е доволен ... рибата тежеше 30 килограма. Надявам се да съм ви бил полезен.

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- и господ не е толокова добър
Re: ТЕЦ-2 топлото
Нормално за теца

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
На 9 .11 вях на хамбарите и хванах 3 шарана 3кг 1.2 и 1.3 кг и една бяла риба 1.7кг.На стената един мои приятел също удари 30кг толостолоп с тази ямболска техника със степчетата.Взе да излизат и прилични бели риби .
-
- и господ не е толокова добър
Хайди бе,няма ли да изкарате някоя хубава риба,да се порадваме 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- carpsliven2
- сериозен играч
само аз пред хамбара немоа да хващам май ... ще имам нужда от уроци ... неговорим за бройлери под 3 кила .. досега доколкот виждам само snegk там им разбира. На последния риболов искарахме тежката артилерия: 3 родпода с по 3 въдици, монтажи инлайн и по един метър ледкор. олова 150 грама грапа. хвърляне с пва-торби. едното петно 15-20 метра от брега, другото петно 20-30 метра от брега и две въдици на 100 метра пред строежа ... директно в закачките , захранка: 70 кг. вмирисана царевица, 10кг.топчета нарязани вандеенде,рибни пилети и гранули. нанасяне на захранка през 2-3 часа. за стръв .. вкисната царевица , варена царевица, дипната в риба в карамел и в шоколад. Риболова излезе 800 лева. 3 денонощия и нито удар на риба над 3 кила. Куде греша ? Кво е туй прокълнато място ... няма да спра докато неизвада една риба. snegk .. ади помагай че се изнервих много вече. 

Васко от петак до събота вечер кадето бях на стената се извадиха доста малки шаранчета до 1кг. и един 4кг.А толостолоп два 21кг. и 26кг.А между 6-7кг.13броя.
- carpsliven2
- сериозен играч
тез толупи ги спукаха ямболии .. пратех две момчета със рецептата със степчета .. + шоколад и царевично брашно.. извадили един толстолоб и едно амурче .. около 6-7 кг.. таз седмица мойте ученици ме спукаха.. трагична седмица за масторите ... понеже имаше и други известни дето се валатираха .. аз обаче запазвам традициата .. 38 риболов ... искарвам риба над 3 кила .. макар че тоз пат беше канално сомче 3кг и 80 грама.

-
- учете се от него
Колега , може ли малко повече инфо за толстолобите- на каква дистанция от брега и на дъно или с тапа , както и какъв точно пълнеж в пружината
Предварително благодаря!!!

Предварително благодаря!!!
- carpsliven2
- сериозен играч
Ползваш захранка каквато имаш .. само че добавяш царевично брашно 3 степчета ягода и ако имаш некав шоколад, дубре е и малко сухо мляко.. целта е захранката да може да прави сладък облак.. ловиш на 30-40 метра от брега за да може да дохранваш петното през 20 минути... хвърляш по едно рехаво топче .. толстолопа ще дойде до 3-4 часа максимум... на куките стереопорчета манинки .. пусни една горна кука със стереопорче (жълто или жълто-зелено) за да може като дойде и амурчо да ти взима там. тоз момнтаж непропуска на теца ... само че аз вече лова само с една кука (като големите рибари ) .. добър ефект има и когато смачкаш кроасан със шоколад и слагаш в пружината .. ама там вече ше ти пораснат финансите ... успех колега 

Много е 30-40м. 15-20м.стигат наи-добрата дистанция.
какви са условията за риболов на стената?
-
- учете се от него
Колега Карпсливен , благодаря за инфото. Аз горе-долу съм наясно с ловенето на толстолоби и ще гледам да се организирам за нататъка скоро
п.п. под "стената" предполагам че имаш в предвид дигата с парапетите дето разделя топлото от студеното и в кой край горе-долу

п.п. под "стената" предполагам че имаш в предвид дигата с парапетите дето разделя топлото от студеното и в кой край горе-долу

- carpsliven2
- сериозен играч
по средата бяха завъртели пасажа ... да не те подведа точно... огледаи колегите ... ако видиш ямболии значи там ще е рибата ... те са като кормораните
ако минаваш покрай слижен за теца се обади да ти подара един кашон блатове за торта да ги разбиваш там ... ще чакам успехи.. аз лично ще ти стискам палци 

-
- учете се от него
Хехе... смях се до сълзиcarpsliven2 написа:... огледай колегите ... ако видиш ямболии, значи там ще е рибата ... те са като кормораните![]()

Още един път , голямо благодарско колега за инфото

Не знам още кога ще попадна на теца , тая седмица съм планирал да ходя за едни "кольовци" с един колега , но толстолобите ще са си там и няма къде да ходят