ТЕЦ-2 топлото

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

ТЕЦ-2 топлото

Мнение от carpsliven2 »

3-дневен излет на топлото, едната бригада на стената .. другата бяхме пред хамбара ( 12.11 -14.11 ) през деня каракудата върви на далечна дистанция.. при стъмване идва на близка дистанция (20-30метра) стръв- жълти стериопорени топчета.сладка царевица и валерианови капки. на родподите 4-5 индикации от каракуда , малко шаранче и единствената свястна риба канално сомче ( небях виждал толкоз голямо 3-4 кила) .... на стената яко хранене същата риба + един толстолоб . стръв - пружина, в захранката степчета от ягода и малина на куките стереопорчета. приятели до чешмичката около садките също нямат индикации. на скендера пак само дребосъци. равносметката: за трите дни на теца всички места проверени .. само стената се отчете с 3-4 толстолопа . Единия колега ще е доволен ... рибата тежеше 30 килограма. Надявам се да съм ви бил полезен.
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
georg

Re: ТЕЦ-2 топлото

Мнение от georg »

:shock: :roll: Лошо!!!!!!!
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Нормално за теца :wink: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
MECHOLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MECHOLIN »

На 9 .11 вях на хамбарите и хванах 3 шарана 3кг 1.2 и 1.3 кг и една бяла риба 1.7кг.На стената един мои приятел също удари 30кг толостолоп с тази ямболска техника със степчетата.Взе да излизат и прилични бели риби .
snegk

Мнение от snegk »

Хайди бе,няма ли да изкарате някоя хубава риба,да се порадваме :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

само аз пред хамбара немоа да хващам май ... ще имам нужда от уроци ... неговорим за бройлери под 3 кила .. досега доколкот виждам само snegk там им разбира. На последния риболов искарахме тежката артилерия: 3 родпода с по 3 въдици, монтажи инлайн и по един метър ледкор. олова 150 грама грапа. хвърляне с пва-торби. едното петно 15-20 метра от брега, другото петно 20-30 метра от брега и две въдици на 100 метра пред строежа ... директно в закачките , захранка: 70 кг. вмирисана царевица, 10кг.топчета нарязани вандеенде,рибни пилети и гранули. нанасяне на захранка през 2-3 часа. за стръв .. вкисната царевица , варена царевица, дипната в риба в карамел и в шоколад. Риболова излезе 800 лева. 3 денонощия и нито удар на риба над 3 кила. Куде греша ? Кво е туй прокълнато място ... няма да спра докато неизвада една риба. snegk .. ади помагай че се изнервих много вече. :roll:
Изображение
bosiqt
новобранец
новобранец

Мнение от bosiqt »

Васко от петак до събота вечер кадето бях на стената се извадиха доста малки шаранчета до 1кг. и един 4кг.А толостолоп два 21кг. и 26кг.А между 6-7кг.13броя.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

тез толупи ги спукаха ямболии .. пратех две момчета със рецептата със степчета .. + шоколад и царевично брашно.. извадили един толстолоб и едно амурче .. около 6-7 кг.. таз седмица мойте ученици ме спукаха.. трагична седмица за масторите ... понеже имаше и други известни дето се валатираха .. аз обаче запазвам традициата .. 38 риболов ... искарвам риба над 3 кила .. макар че тоз пат беше канално сомче 3кг и 80 грама.
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колега , може ли малко повече инфо за толстолобите- на каква дистанция от брега и на дъно или с тапа , както и какъв точно пълнеж в пружината :idea:
Предварително благодаря!!!
Изображение
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Ползваш захранка каквато имаш .. само че добавяш царевично брашно 3 степчета ягода и ако имаш некав шоколад, дубре е и малко сухо мляко.. целта е захранката да може да прави сладък облак.. ловиш на 30-40 метра от брега за да може да дохранваш петното през 20 минути... хвърляш по едно рехаво топче .. толстолопа ще дойде до 3-4 часа максимум... на куките стереопорчета манинки .. пусни една горна кука със стереопорче (жълто или жълто-зелено) за да може като дойде и амурчо да ти взима там. тоз момнтаж непропуска на теца ... само че аз вече лова само с една кука (като големите рибари ) .. добър ефект има и когато смачкаш кроасан със шоколад и слагаш в пружината .. ама там вече ше ти пораснат финансите ... успех колега :roll:
Изображение
bosiqt
новобранец
новобранец

Мнение от bosiqt »

Много е 30-40м. 15-20м.стигат наи-добрата дистанция.
Аватар
Valeto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Valeto »

какви са условията за риболов на стената?
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Колега Карпсливен , благодаря за инфото. Аз горе-долу съм наясно с ловенето на толстолоби и ще гледам да се организирам за нататъка скоро 8)

п.п. под "стената" предполагам че имаш в предвид дигата с парапетите дето разделя топлото от студеното и в кой край горе-долу :roll:
Изображение
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

по средата бяха завъртели пасажа ... да не те подведа точно... огледаи колегите ... ако видиш ямболии значи там ще е рибата ... те са като кормораните :lol: ако минаваш покрай слижен за теца се обади да ти подара един кашон блатове за торта да ги разбиваш там ... ще чакам успехи.. аз лично ще ти стискам палци :roll:
Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

carpsliven2 написа:... огледай колегите ... ако видиш ямболии, значи там ще е рибата ... те са като кормораните :lol:
Хехе... смях се до сълзи :D :D :D
Още един път , голямо благодарско колега за инфото :D Не минавам покрай Сливен , но все някъде ще се засечем :D
Не знам още кога ще попадна на теца , тая седмица съм планирал да ходя за едни "кольовци" с един колега , но толстолобите ще са си там и няма къде да ходят :D :D :D
Изображение
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”