Язовири давани на сдружения за любителски риболов.

Съобщения свързани със сайта и форума.

Модератори: bobopeli, Paublo_Eskobar

the peasant
новобранец
новобранец

Re: Язовири давани на стружения за любителски риболов.

Мнение от the peasant »

Krokibg написа:-Държавата вече няма да пълни язовирите със риба а само ще взима от рибари,арендатори и тям подобни - парички,които да пълнят бюджета а после да си ги краднат :lol: :lol: :lol:
Кои ще ги краднат, хората дето могат да купят всичко и всички ли , ....... колкото повече , толкова повече :lol:
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Как ми миришеш на Дядо Коледа :| , или просто е някакво съвпадение,или един х...и ви е правил :lol: :lol: :lol: Ако мога г-н the peasant ,да си открадна и нима хванат,да открадна ли и за Вас :shock: Чините ми се много честен и почтен,но дали е така наистина а ??? Да не излезе че сте крадец от класа и ги разбирате повече тези работи и от Антон Поп Антонов /човек влезнал в затвора през царско време на 13-14 год и си умрял вътре/ :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Иван Григоров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Григоров »

:!: Ще се види всичко е въпрс на време!
Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Иван Григоров написа::!: Ще се види всичко е въпрс на време!

Един язовир може да бъде стопанисван от няколко здружения,заедно или по-отделно,това искам да добавя и пак да напомня,влизайте в здружения за да не пищите после като убодени камили :lol: :lol: :lol:

Иван Григоров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иван Григоров »

Да бе Кроки за това става дума,нека се стопанисват а не да издават закони (както казва Венци).
Не че имам против стопанисването на язовири от частници ама в Костинброд и района е мани мани.
Не всички арендатори са като теб. :smt023 :smt023 :smt023
Много риба хванахме,малките ги пуснахме а големите ги прибрахме в бурканче от детско пюре
nas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nas »

Според мен положението ще се подобри, ако язовирите се стопанисват от различни риболовни сдружения.
Имам един приятел, който в момента работи в Шотландия, и че той ми каза, че там язовирите се стопанисват от различни сдружения и следователно да видиш риба. Верно годишнита такса за един язовир е между 8 и 12 паунда, но чистичко, приятно и най-важното риба има, ама много.
Аз да питам, поне тука във Варна не съм чул за рибарски сдружения, ако някой знае нещо да казва и да се записваме и след 5-10 години вече да не се снимаме с костурчета и червеноперки. :D
Бат Мирче-5кила
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Бат Мирче-5кила »

нито язовирите: искьр видях,нито огняново,нито студена,нито тополница,па даже и пясьчник-вьпреки,че ми е далече :wink: ех,пак на юг намазахте-ние,в тоя кофтор тука,дето всьщност баш гьзовете си приемат "законите" за цела Бг-често я пиша с малка буква,пак отрезани останахме :D :D :D един пчелин(лобош) споменат,дето само смьрт и гмеж в него,па и да не говорим,че е целия радиоактивен.а за РЕКИ пьк нищо не се казва-маай си вецовете и си трай..то парашутисто,като му види сметката,отвьд койнаре-ходи,чакай да се влее от дунав при ШЕСТТЕ веца,които строят-сьс срок до 2010 :wink: единия е почти факт на село кунино.за роман и мездра нема кво да говоря.а трьгнали разни нещастници да ми обясняват как на иракли(дето е резерват от нам кога си) кво престьпление било-че река искьр,като НЕ Е РЕЗЕРВАТ-да мре ли?че некой си някога си,бай Ви тошов наместник бил решил туй онуй-кое Е и кое НЕ Е резерват.ше им ебем и резерватите,и системата и пр.дано разбираемо да обясних :mrgreen: сега-кво излиза/като не сьм професионалиш,а ЛЮБИТЕЛ,дай да косим река искьр и огоста(щото не са на сдружение),понеже язовирите НИ-стамболийски напр-дето не сьм стьпил,некой си решил,че бил за сдружение :) :)бати поредната тьпотия.както язовирите,така и реките и ч море в бг принадлежат кьм еднакьв по вид контрол.не мога да цитирам-ако някой може,ок,много е вероятно да не сьм разбрал правилно за кво става вьпрос :D :D :D :D но и да е тъака,да не е така-ПАК сьм сигурен,че не е така,квото и да е :D :D :D :wink:
"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Krokibg написа:
Иван Григоров написа::!: Ще се види всичко е въпрс на време!

Един язовир може да бъде стопанисван от няколко здружения,заедно или по-отделно,това искам да добавя и пак да напомня,влизайте в здружения за да не пищите после като убодени камили :lol: :lol: :lol:
Нещо не зацепвам.Това значе ли,че ако не съм в здружението не мога да ловя на водоема :?: Един казва една карата за всички водоеми които са дадени на здружения,друг казва да членуваме в здружения,незнам.Другото което е дали с копуването на картата аз ставам член на тези сдружения..Дугото което е ще има ли някъкъв общ правелник(закон)който трябва да спазват здуженията.За тези работи трябва да се говори,разяснява.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Илийка,ще има правила,бъди спокоен.Здруженията ще си имат собственна членска маса,но когато отидат хора от друго здружение,ще трябва да си покажат картата и да бъдат записани във някаква книга.Респективно и вашето здружение ще може да ходи на водоема на тяхното.Здружението ще си контролира,и проверява кой лови,кой колко риба прибира,чисти ли си след себеси и т.н.Само,здружението стопанисващо водоема ще си гони бракониерите със помоща на полиция,ИАРА и горските.Здружението ако стане дъщерно на БЛРС ще ползува и водоемите които са лично на БЛРС,без други билети и такси.Всичко е въпрос на регулация,взимане на решения от управителния съвет на вашето здружение за вливане във БЛРС.Поне за сега, БЛРС са монополисти и затова всички водоеми са дадени на тях а те ги преотстъпват на здруженията,като ще запазят за тях - предполагам най - хубавите водоеми !!!Единственния съвет който мога да дам е - ПРАВЕТЕ ЗДРУЖЕНИЯ ИЛИ ВЛИЗАЙТЕ ВЪВ ТАКИВА.Оставете време, да се стабилизират нещата и да улегнат защото пак повтарям,това което се случва е най-доброто което е ставало от както дойде демокрацията за нашего брата риболовеца !!!

chanio
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chanio »

колеги,това наистина е нещо хубаво за нас риболовците.след някоя година ще има резултати.Убеден съм,щото познавам много добре този тип на стопанисване на водоемите!Такива работи,като:парашути,мрежи,багажници пълни с риба,боклуци,рибари с безброй въдици,не съм видял нито един път за 7-8 години риболов в германия и холандия(няколко пъти).та мисълта ми е,че и у нас ще намалеят драстично тези постъпки.едва ли ще има здружение зарибяващо един или няколко водоема,което не стопанисва СОБСТВЕНИТЕ СИ ПАРИ.измислено е одавна колкото повече риба има в един водоем,толкова повече членове има и съответното здружение стопанисващо го....означава-повече продадени членски карти,повече пари за самото здружение.просто,но ефективно!!!няма начин хората да не си гледат интереса!!!
в германия на всеки втори излет бивам контролиран :shock: (само от хора на съответното здружение) :D ,а у нас досега 1 път за цялата ми риболовна практика(доста години). :(
единственото нещо,което малко ме притеснява е дали ще може да се лови на всички язовири(стопанисвани от различни здружения),въпреки че човек е член на само едно,от тях.демек притежава една членска карта и разбира се риболовния билет,от иара,който си остава ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ВСИЧКИ!!!
ако е така няма,от кво да се притесняваме 25лв(билет иара) плюс горе-долу още 25лв(членска карта),но за сметка на това як конрол,което май е наложително.всичко това ще доведе само и единствено до подобряване на рибните ресурси и риболовната култура в България! :D :D
Колкото и да им е неприятно на някои хора,така ще е занапред.И правилно!
....за пловдивчани-май ще трябва да се ходи януари и в ловното,освен в иара на ул.богомил(ма то там още миналата година имаше офис на здружение пясъчник)може пък и неговите членски карти да са вървежни.че видим.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ако нещата се усерат драстично,това ще означава че хората в това сдружение са некадърници и виновни за това което се случва.Ще има сдружения,каквото и да си говорим.Едни ще се окрупняват и вървят напред,благодарение на далновидността на ръководителите си а други ще се разпаднат и згумнясат благодарение на простотията.Винаги обаче ще има мрънкала и хитреци,които за два лева ще искат да си легнат и с майка си или да извъртят и куче в рокля ако мине.Това е положението.Омръзна ми да обяснявам че когато дадено сдружение се прикрепи към БЛРС,това автоматично му дава право да лови на всички язовири дадени на сдружения,защото държавата ги е дала на тях и те ги преотстъпват като си запазват правата техните членове да си ги ползуват.Простичко е,но някой трябва да го каже.Три дни бях във София,два от които обядвах във ресторанта на БЛРС :idea: :idea: :idea: Стойте си мирни и без празни приказки/отнася се за големите усти/ и да дадем възможност на новите неща да си тръгнат по канален ред и да видим какво ще се случи.За хубавите неща се иска време а за лошите,те просто стават мигновено и няма връщане назад.Прав е колегата че всичко което не е частно навън или изключителна държавна собственост,се стопанисва от сдружения и това е правилния вариант.Какъв е смисъла да се сдружаваме,отделяме пари за зарибяване и даваме от свободното си време,ако оставим после разни мрежари да бракониерстват безнаказано.

snegk

Мнение от snegk »

Благодаря Любаче,аз нямам проблими с това да има здружения,по простата причина,че от това по зле няма накъде :wink: Нещата мога да вървят само на добре
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Малко доуточнение да довнеса плийз . Понеже гледам че не става абсолютно ясно относно членските карти та за тва . Значи не е задължително да си член на което и да е сдружение и пак можеш да си ловиш на съответните гьолове само със синята карта на СЛРБ . Такава карта могат да издават освен клоновете на СЛРБ то и съответните риболовни сдружения и ловни дружинки членуващи в него ! Препоръчителната ( но не и задължителна ) цена на тази карта е около 11 лв. за една година . Цената на картата може да варира от вътрешно клубната политика в смисъл - карта + риболовен билет ( съответни отстъпки и намаления ) еди колко си и т.н.
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ще има промени на всичките тези неща и още нищо не е окончателно решено.Ще има доста организационна работа по тези въпроси но първо да се наместят сдруженията и да се канализират нещата.Сигурно и таксите ще скочат но това ще е на по-късен етап.Не смея да казвам какво точно ще се случи и какво съм разбрал защото промени ще има вервайте ми :lol: :lol: :lol: Твърдо съм убеден обаче че това е начина да се спре бракониерството и да се напълнят язовирите със риба.Павката е на ясно за какво говоря.

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Как ми миришеш на Дядо Коледа :| , или просто е някакво съвпадение,или един х...и ви е правил :lol: :lol: :lol: Ако мога г-н the peasant ,да си открадна и нима хванат,да открадна ли и за Вас :shock: Чините ми се много честен и почтен,но дали е така наистина а ??? Да не излезе че сте крадец от класа и ги разбирате повече тези работи и от Антон Поп Антонов /човек влезнал в затвора през царско време на 13-14 год и си умрял вътре/ :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Правилно ти е мирисало :idea: :idea: :idea:

Ей го на- последно от къде се регва:
от vasil hristozov
на Съб Мар 19, 2005 8:50 pm
:idea: :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Съобщения”