Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

За сом на Доспад
Модератор: sapuna
За сом на Доспад
Колеги тука се е писало за доста язовири но досега мисля че не е писано за Доспад даите някакво мнение за тоя язовир и за популацията на Сом във него мерси на всички предварително
- петър власев
- разбира нещата
колега аз всяко лято ходя на доспат по няколко пъти дори съм живял там 2 год та каво дати кажа на този язовир сомеско е доста рядка слука
има години в които дори няма изкаран сом от там та даже сигорно и на майстори като Жоро Гоцов ке им баде трудно да си уловат по един екземпляр от там
виж иначе има доста добър шаран виждал съм късане на 0 40
в региона има две реки които държат доста добри сивени аз предимно по тях ходя като отида на доспат
има години в които дори няма изкаран сом от там та даже сигорно и на майстори като Жоро Гоцов ке им баде трудно да си уловат по един екземпляр от там
виж иначе има доста добър шаран виждал съм късане на 0 40
в региона има две реки които държат доста добри сивени аз предимно по тях ходя като отида на доспат
я чувствась себя очен хорошо
- barutchiata ©
- Администратор
- asenfisherman
- ще става разбирач
В язвир Доспат Сом няма.Щука също,но Бяла риба видях тази година да вадят от към Сърница с мрежите.Пускана е преди години от собственика на сатките за да изяде някакви малки рибки които се навъртали около мрежите с пастървата.
За щукте които е пуснал колегата...не вярвам да са оцелели .Пастървата и костура са ги хапнали със сигурност.Освен ако не е пуснал 4000-5000 рибки.
За щукте които е пуснал колегата...не вярвам да са оцелели .Пастървата и костура са ги хапнали със сигурност.Освен ако не е пуснал 4000-5000 рибки.
Над 25 години ходя на Доспат , но за сом не съм ни чул , ни видял .. А че по дъното му лежат дебели рибоци е факт , на сонара вярвам на 100%, но какви са точно , не знам , вероятно са шарани ..
А догодина като влезнем в европейския съюз , специално за Доспат ще внесеме и малко чудовища от езерото "Лох Нес" , и ще ги кръстим Деси вместо Неси /or./

А догодина като влезнем в европейския съюз , специално за Доспат ще внесеме и малко чудовища от езерото "Лох Нес" , и ще ги кръстим Деси вместо Неси /or./

На платено не одим !
Съгласен съм с теб ,че рибите които виждаш на сонара са шарани.Тенденцията която се наблюдава е ,че рибата се дърпа все по далече от рибарите и най вече от мрежите на баракониерите.sampo написа:Над 25 години ходя на Доспат , но за сом не съм ни чул , ни видял .. А че по дъното му лежат дебели рибоци е факт , на сонара вярвам на 100%, но какви са точно , не знам , вероятно са шарани ..
А догодина като влезнем в европейския съюз , специално за Доспат ще внесеме и малко чудовища от езерото "Лох Нес" , и ще ги кръстим Деси вместо Неси /or./![]()
![]()
Добре съгласен съм че на доста високопланински язовири няма сом особенно широка поляна то лятно време и вода не остава но неможеш да ме обедиш че на доспат няма сом Това че там не се търси-хвърля за такава риба е друг вапрос там се ходи основно за пастърва костур и хубава почивка 8години съм там за по една седмица и доло горе знам хората какво търсят и вадят
- asenfisherman
- ще става разбирач
Колега,chapara,човека се грижи за бизнеса.А че лови риба сьм се убедил лично.В един залив тои ловеше заедно с още 15 човека, като му кьлвеше само на него,другите гледаха и се мьчеха да му пречат.Но при такава фантазия,Царя не е споменал сом значи няма.Това ме подсеща като се кача на Доспат да му пусна мухата,и от лятото язовира ще зяври от сом.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз лично си мисля че макар и доспат да е в планината на около 1000 метра над морето е възможно да има сом но не в големи количества говоря за малко риби!
Се пак това е голям язовир и незнам дали знаете колко лесно се разнася хайвера от птиците на рибите ?
По същия начин вероятно има 5 сома в Доспат !
Аз лично съм чувал че имало сомове ама на вас като ви е домашен язовир неможа да оспоря!
Се пак това е голям язовир и незнам дали знаете колко лесно се разнася хайвера от птиците на рибите ?
По същия начин вероятно има 5 сома в Доспат !
Аз лично съм чувал че имало сомове ама на вас като ви е домашен язовир неможа да оспоря!

За бракониерите само слънчаци
!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Е па пак съм се изцепилribaria1 написа:КАЛКАНЧО-РИБО МОРСКА-"ХАЙВЕРА ОТ ПТИЦИТЕ НА РИБИТЕ ": -ИМА ТАКОВА НЕЩО МА БАШ СОМСКИ ХАЙВЕР ДА ЗЕМАТ ДА РАЗНАСЯТ ПУЩИНИТЕ-ХИЧ НЕ МИ СЕ ВЯРВА...
![]()
А СЛУЧАЙНО ДА СИ ЧУВАЛ ЧЕ МЪЖКИЯ СОМ ПАЗИ ХАЙВЕРА....

Имах предвид че птиците разнасят хайвера на рибите и ти ме разбра !
Но незнаех че мъжкия сом държи хайвера в себе си...значи този метод на пренасяне на хайвера става невъзможен !
Нали си чувал че така се разнасят плевелните риби ?
За бракониерите само слънчаци
!