За сом на Доспад

Модератор: sapuna

Аватар
МИЛЧО
новобранец
новобранец

За сом на Доспад

Мнение от МИЛЧО »

Колеги тука се е писало за доста язовири но досега мисля че не е писано за Доспад даите някакво мнение за тоя язовир и за популацията на Сом във него мерси на всички предварително
Аватар
петър власев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от петър власев »

колега аз всяко лято ходя на доспат по няколко пъти дори съм живял там 2 год та каво дати кажа на този язовир сомеско е доста рядка слука
има години в които дори няма изкаран сом от там та даже сигорно и на майстори като Жоро Гоцов ке им баде трудно да си уловат по един екземпляр от там
виж иначе има доста добър шаран виждал съм късане на 0 40
в региона има две реки които държат доста добри сивени аз предимно по тях ходя като отида на доспат
я чувствась себя очен хорошо
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

А някога хващан ли е въобще?Щото за сефте чувам сом на Доспат :shock:
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

Колеги,последните 10г. редовно ходя на Доспат и според мнението на много колеги,почти от цялата стрна, вкл. и местни сом в язовира няма.Интересувал сьм се умишлено.А царя лови и извьнземни ако го слушаш,иначе не е лош човек.
Аватар
МИЛЧО
новобранец
новобранец

Мнение от МИЛЧО »

Колеги за имането има мисля че няма голям язовир в България кадето да няма въпроса е дали някои е вадил там иначе за почивка е страшно и ракиицата върви
Аватар
manutosko
новобранец
новобранец

Мнение от manutosko »

В язвир Доспат Сом няма.Щука също,но Бяла риба видях тази година да вадят от към Сърница с мрежите.Пускана е преди години от собственика на сатките за да изяде някакви малки рибки които се навъртали около мрежите с пастървата.

За щукте които е пуснал колегата...не вярвам да са оцелели .Пастървата и костура са ги хапнали със сигурност.Освен ако не е пуснал 4000-5000 рибки.
Аватар
sampo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от sampo »

Над 25 години ходя на Доспат , но за сом не съм ни чул , ни видял .. А че по дъното му лежат дебели рибоци е факт , на сонара вярвам на 100%, но какви са точно , не знам , вероятно са шарани ..
А догодина като влезнем в европейския съюз , специално за Доспат ще внесеме и малко чудовища от езерото "Лох Нес" , и ще ги кръстим Деси вместо Неси /or./ :lol: :lol: :lol:
На платено не одим !
Аватар
manutosko
новобранец
новобранец

Мнение от manutosko »

sampo написа:Над 25 години ходя на Доспат , но за сом не съм ни чул , ни видял .. А че по дъното му лежат дебели рибоци е факт , на сонара вярвам на 100%, но какви са точно , не знам , вероятно са шарани ..
А догодина като влезнем в европейския съюз , специално за Доспат ще внесеме и малко чудовища от езерото "Лох Нес" , и ще ги кръстим Деси вместо Неси /or./ :lol: :lol: :lol:
Съгласен съм с теб ,че рибите които виждаш на сонара са шарани.Тенденцията която се наблюдава е ,че рибата се дърпа все по далече от рибарите и най вече от мрежите на баракониерите.
Аватар
МИЛЧО
новобранец
новобранец

Мнение от МИЛЧО »

Добре съгласен съм че на доста високопланински язовири няма сом особенно широка поляна то лятно време и вода не остава но неможеш да ме обедиш че на доспат няма сом Това че там не се търси-хвърля за такава риба е друг вапрос там се ходи основно за пастърва костур и хубава почивка 8години съм там за по една седмица и доло горе знам хората какво търсят и вадят
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

и кво видя..сом ли? Кога? :shock: мани не го казвай че у тоя студ горе го има, че ще фърлиш аудиторията в ужас ! :lol:

сом и Доспат...докато не видим не вервам ! :twisted: :twisted: :twisted:
ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

Колега,chapara,човека се грижи за бизнеса.А че лови риба сьм се убедил лично.В един залив тои ловеше заедно с още 15 човека, като му кьлвеше само на него,другите гледаха и се мьчеха да му пречат.Но при такава фантазия,Царя не е споменал сом значи няма.Това ме подсеща като се кача на Доспат да му пусна мухата,и от лятото язовира ще зяври от сом.
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Аз лично си мисля че макар и доспат да е в планината на около 1000 метра над морето е възможно да има сом но не в големи количества говоря за малко риби!

Се пак това е голям язовир и незнам дали знаете колко лесно се разнася хайвера от птиците на рибите ?

По същия начин вероятно има 5 сома в Доспат !

Аз лично съм чувал че имало сомове ама на вас като ви е домашен язовир неможа да оспоря! :wink:
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
ribaria1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribaria1 »

КАЛКАНЧО-РИБО МОРСКА-"ХАЙВЕРА ОТ ПТИЦИТЕ НА РИБИТЕ " :lol: : -ИМА ТАКОВА НЕЩО МА БАШ СОМСКИ ХАЙВЕР ДА ЗЕМАТ ДА РАЗНАСЯТ ПУЩИНИТЕ-ХИЧ НЕ МИ СЕ ВЯРВА... 8)
А СЛУЧАЙНО ДА СИ ЧУВАЛ ЧЕ МЪЖКИЯ СОМ ПАЗИ ХАЙВЕРА.... :shock:
ЖАЛНА ВИ МАЙКА-РИБИИИ....
Аватар
МИЛЧО
новобранец
новобранец

Мнение от МИЛЧО »

Няма проблеми щом смятате че е излишна да е спираме и по-големи да ги дърпате тази година.Пък някой ако изкара тая година нещо хубаво от там нека се похвали късмет знаели човек
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

ribaria1 написа:КАЛКАНЧО-РИБО МОРСКА-"ХАЙВЕРА ОТ ПТИЦИТЕ НА РИБИТЕ " :lol: : -ИМА ТАКОВА НЕЩО МА БАШ СОМСКИ ХАЙВЕР ДА ЗЕМАТ ДА РАЗНАСЯТ ПУЩИНИТЕ-ХИЧ НЕ МИ СЕ ВЯРВА... 8)
А СЛУЧАЙНО ДА СИ ЧУВАЛ ЧЕ МЪЖКИЯ СОМ ПАЗИ ХАЙВЕРА.... :shock:
Е па пак съм се изцепил :D !

Имах предвид че птиците разнасят хайвера на рибите и ти ме разбра !

Но незнаех че мъжкия сом държи хайвера в себе си...значи този метод на пренасяне на хайвера става невъзможен !

Нали си чувал че така се разнасят плевелните риби ?
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”