Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
dalgia
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от dalgia »

Колега Ломски,човека е хванал хубави риби и иска да сподели радоста си от улова с нас,а Ти почваш с некви приказки за разрешен улов за деня,па що не е пуснал някоя рибка и т.н.,стига с толкова негативни изказвания когато някой рече да пусне снимки и да сподели.Айде като си толкова примерен риболовец другия път пусни снимки как връщаш бяла риба обратно във водата или някой распер 3 кг.(щом не харесваш този вид риба)
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Според мен в случаят Ломският е изцяло в правото си ! След като се водиме интелигентни рибоуловци разбиращи даже какво пише на клавиатурата и съответно пишеме и ние по нея би трябвало да се съобразяваме с някои норми като на първо място стои закона и след това моралните такива ! В случаят не са съобразени ни една от двете та ..... Много е добре всеки път когато някоя риба дава да тъпчеме у чувала щото видиш ли другите десетина пъти може нищо да не се хване ама ако па така добре си дава що пак да не тъпчеме ей тъй за всеки случай ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Голямата люспа
новобранец
новобранец

Мнение от Голямата люспа »

Не съм претендирал че съм разбирач на законите.
Пак казвам, че издребняваме и се заяждаме без да знаем кои какъв е от къде е и т.н.
Има само едни снимки които радват окото. Историята им обаче не знаем.
Може да са били още 10 човека зад кадъра.
Може да е хванащал всеки ден по една рибка и на последния ден да се е снимал с всичките.
Може да има билет за стопански риболов.
и т.н. истории най-различни ...
Да не говорим за проверяващите. Къде спят ? Тази година съм проверен един път
(искаше ми се да почерпя човека по случай изключително рядкото събитие).
Миналата нито един път, поминалата нито един път. Къде сте ?
Не искам да коментирам повече тази тема, а искам да знам кой какво лови на Дунава в момента !
krasi74
новобранец
новобранец

Мнение от krasi74 »

На негативно настроените колеги :lol: първо може да съм бил с приятелката си която може и да е хвърлила 5-6 пъти и улова става за двама :lol: и голямата дилема дали е законосъобразно или не отпада от самосебеси :wink: . Второ ами ако няма такива(балъци) като мен да ходят за риба и да пускат снимков материал и обяснения, във форума май само вицове ще се разказват :lol:. Абе стоя и гледам тая мила картинка и се чудя къде изчезнаха истинските мъже от преди 15-20 години- въоръжени само с въдица и майсторство, а то сега пред копютъра и едно обсъждане едно ровене едно философстване а ходене за риба, ми за какво то пред компютъра е по-лесно. Значи колеги да ви споделя моите наблюдения- около мен дълги години около 30 на брой имаше много риболовци- и всеки си ловеше кой както може и риба имаше бол, рибата намаля от бракониери с мрежи, ток, бомби и др. Та в заключение ще кажа, че риба с въдица свършване НЯМА. И накрая ще кажа КОЛЕГИ-става въпрос за компетентните по всички въпроси, то, че Вие знаете всичко-законови, позаконови, морални, естетически и други норми- това е ясно, ама по този начин пречите на колеги които искат да научат нещо ново от пишещите(балъци) като мен :lol: .

П.П. Тъкмо мислех да пусна снимки с улова и примамките от последните няколко отлични като резултати и надхитряване дни, но поне временно ще спра да пиша :evil: .
П.П. На колегите на които мога да бъда полезен ще отговарям на лични. :D
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

Дааа Краси74 ще е поредния които ще спре да показва уловите си и да разказва за излетите си.
Ама Красии, знаеш кви убави теми има за пиене, жени, коли и тн. страшен лав става :lol: :lol: :lol: А и никои не те упреква ако кажеш че си престъпил някоя от Седемте Божи заповеди . :lol:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Краси , в случаят ми звучиш от типа на " Ако Левски имаше маратонки а Ботев каска ? " :lol: :lol: :lol:
Най-лесно е да се намерят оправдания за каквото и да било а още по-лесно е да се прехвърлят на другите къде ви`ш ли ловят еди как си а па аз с въдица да не моем как си искам ! За това идеше реч под морални норми и самосъзнание ! Сори ама ти сам доказваш че нямаш такива ! Следя ти темите още от началото и тука и в друг форум и е повече от ясно че самата идея на пускането на съответните теми си е да се стигне до това да ти се отметне че не ловиш как требва и ви`ш ли да поопонираш и да спреш да пишеш и да открехваш простолюдието щото не моеш да търпиш друго мнение освен твоето и ного лесно се обиждаш !

Цено , без жени , коли , лав , живота е безмислен бате :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Иво Ломски
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Иво Ломски »

Здравейте,
не исках да създавам напрежение във форума и извинявайте ако съм създал такова........, не се извинявам за това което съм написал!!!!!!!!
Мога само да кажа, че и аз се радвам когато видя някоя снимка на хубава риба във форума, също така успеха на колегите може само да ме радва, а не обратното и всички които ме познават могат да потвърдят това ми твърдение.
Явно Краси е майсторче и знае как и къде да търси рибата, а въпросът ми беше продиктуван от това че (за мен) расперът не е риба с добри вкусови качества и лично аз бих задържал една или две едри риби, а другите щях да пусна и със сигурност щях да си направя кефа още веднъж, но това е мое мнение, а решението взима всеки, сам за себе си!
Първоначалната ми идея беше свързана с бялата риба и за това че в момента трябва да се лови активно на спининг, предимно на туистери и то предимно бели с тежки глави и близко до дъното. Също така е интересно да се добави и това, че братушките (както често се случва) са отново с една ръка напред и дават нови насоки в подобряването на играта на изкуствените примамки! Друго нововъведение в жанра са и комбинираните примамки!
Мога само да съжалявам, че не мога да ида до реката за да изпробам всичко което съм намислил, но в крайна сметка и това ще стане!
Информацията която имам за Дунав не е обнадеждаваща (става въпрос за бялата риба), но трабва да се опитва постоянно, а обмяната на мисли и мнения води само до усъвършенстане. Общо взето така се раждат новите идей и тенденции!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
krasi74
новобранец
новобранец

Мнение от krasi74 »

Господин Иванов, мисля, че не сте вие човека и институцията която да давате оценка на моралните качества на човек, а и не съм ви молил за това. Относно следенето в този и друг форум, ами аз заради вас и още един човек спрях да пиша там, то и Leo заради такива "лирични отклонения" спря да пише, ама то като гледам сте се разпростряли във всички форуми. А сега по същество- вие господин Иванов ако искате дори не слагайте кукичка на края на влакното или от още по-хуманни съображения не ходете на риба или ако евентуално сте ходили просто пуснете снимка и отговорете на въпросите на колегите, но моля ви оставете ни останалите риболовци да обменяме информация и да си помагаме в това прекрасно хоби.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Както пуснах темата,така и мога да и ударя катанеца!!!
Спрете се,за да няма сърдити!!!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Голямата люспа написа: Не искам да коментирам повече тази тема, а искам да знам кой какво лови на Дунава в момента !
Аз..Бели риби..,приличните са редки,иначе маломерки се срещат често.. Редувам и капота доволно,но съм
упорит като сачмен лагер и дори капотата ми правят кеф,защото всеки излет ме научава на нещо ново..
От ,,нулите,, също има какво да се научи!
Иво Ломски написа: Първоначалната ми идея беше свързана с бялата риба и за това че в момента трябва да се лови активно на спининг, предимно на туистери и то предимно бели с тежки глави и близко до дъното. !
Иво,това,горното,е малко..,,тясно,, твърдение..частен случай,който в момента не работи,защото водата е адски бистра.
С джиг само вдигам риби,без да кълват зъбатите..Следват примамките и в края се врътват и се прибират обратно..
В момента предпочитам да ловя с воблери..по-ефективно е,поне за мен..

Поздрави!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Речния човек написа: Аз..Бели риби..,приличните са редки,иначе маломерки се срещат често.. Редувам и капота доволно,но съм
упорит като сачмен лагер и дори капотата ми правят кеф,защото всеки излет ме научава на нещо ново..
От ,,нулите,, също има какво да се научи!
Мите, не карай народа да настръхва, че току виж сега се юрнали момчетата да бацат воблери по Реката :lol: :lol:

Истината е, че белите рибки са си все така капризни и трудни, и само отявлени речни шамани успяват да се докоснат до успеха :wink: :P Аз не съм от тях и си връткам нули със завиден замах (между другото съвсем не "поучителни" :evil: )

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

E,Стефко,куме :wink: ,виждаш,че се изразявам внимателно като политик на стола на г-н Бареков.. :roll: :lol:
Внимавам да не произведа ,,новина,, и да засиля някой към ледения западняк в момента,но пък и трудно устоявам на изкушението да се похваля.. :mrgreen: :wink:

При мен нещата,знаеш,стоят ,както съм ги описал - трудни,редки риби сега..
Иначе, новата ми партида самоделки няма търпение да влезе в работа,а аз само чакам да падне малко вятъра
за да не ме отвее към Румънция.. :)

Поздрави!

п.с.Абе,не сме ли петък вече..?! :roll: :D
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Речния човек написа:E,Стефко,куме :wink: ,виждаш,че се изразявам внимателно като политик на стола на г-н Бареков.. :roll: :lol:
Внимавам да не произведа ,,новина,, и да засиля някой към ледения западняк в момента,но пък и трудно устоявам на изкушението да се похваля.. :mrgreen: :wink:

При мен нещата,знаеш,стоят ,както съм ги описал - трудни,редки риби сега..
Иначе, новата ми партида самоделки няма търпение да влезе в работа,а аз само чакам да падне малко вятъра
за да не ме отвее към Румънция.. :)

Поздрави!

п.с.Абе,не сме ли петък вече..?! :roll: :D
:D Мите, опитах се да се пошегувам по-горе, но не знам дали ми се получи :lol: Виждам, обаче че мога да разчитам на чувството ти за хумор ;)

Аз по-скоро бих попитал не сме ли вече 16.30ч :roll: :mrgreen:
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Речния човек
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Речния човек »

Според мен вече е 19,30 часа, така че отивам да си взема торбата с хитрините.. :lol:

Поздрави и наслука! :wink:
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Много хора си мислят, че Дунав е като язовир. Щом кълве днес, значи така ще бъде и утре. Това не е вярно и затова обмяната на информация от сорта "кълве ли" за Реката е бесмислена, още повече от Лом да питат в Силистра "ТРЪГНА ЛИ РИБАТА". :lol:
Ходиш всеки ден и проверяваш перспективните места. Ако даде - даде, ако не - здраве да е. :idea: Та така...
Имал съм дни с добра слука - примерно 7 шарана за 3 часа, на другата сутрин - на същото място НАНАЙ. Днес изкараш сом, утре щука - после две седмици няма никой. Ей затова я обичам аз тая Река.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”