Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Дунав-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Re: Дунав-всичко за и по реката
Колега Ломски,човека е хванал хубави риби и иска да сподели радоста си от улова с нас,а Ти почваш с некви приказки за разрешен улов за деня,па що не е пуснал някоя рибка и т.н.,стига с толкова негативни изказвания когато някой рече да пусне снимки и да сподели.Айде като си толкова примерен риболовец другия път пусни снимки как връщаш бяла риба обратно във водата или някой распер 3 кг.(щом не харесваш този вид риба)
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Според мен в случаят Ломският е изцяло в правото си ! След като се водиме интелигентни рибоуловци разбиращи даже какво пише на клавиатурата и съответно пишеме и ние по нея би трябвало да се съобразяваме с някои норми като на първо място стои закона и след това моралните такива ! В случаят не са съобразени ни една от двете та ..... Много е добре всеки път когато някоя риба дава да тъпчеме у чувала щото видиш ли другите десетина пъти може нищо да не се хване ама ако па така добре си дава що пак да не тъпчеме ей тъй за всеки случай ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- новобранец
Не съм претендирал че съм разбирач на законите.
Пак казвам, че издребняваме и се заяждаме без да знаем кои какъв е от къде е и т.н.
Има само едни снимки които радват окото. Историята им обаче не знаем.
Може да са били още 10 човека зад кадъра.
Може да е хванащал всеки ден по една рибка и на последния ден да се е снимал с всичките.
Може да има билет за стопански риболов.
и т.н. истории най-различни ...
Да не говорим за проверяващите. Къде спят ? Тази година съм проверен един път
(искаше ми се да почерпя човека по случай изключително рядкото събитие).
Миналата нито един път, поминалата нито един път. Къде сте ?
Не искам да коментирам повече тази тема, а искам да знам кой какво лови на Дунава в момента !
Пак казвам, че издребняваме и се заяждаме без да знаем кои какъв е от къде е и т.н.
Има само едни снимки които радват окото. Историята им обаче не знаем.
Може да са били още 10 човека зад кадъра.
Може да е хванащал всеки ден по една рибка и на последния ден да се е снимал с всичките.
Може да има билет за стопански риболов.
и т.н. истории най-различни ...
Да не говорим за проверяващите. Къде спят ? Тази година съм проверен един път
(искаше ми се да почерпя човека по случай изключително рядкото събитие).
Миналата нито един път, поминалата нито един път. Къде сте ?
Не искам да коментирам повече тази тема, а искам да знам кой какво лови на Дунава в момента !
На негативно настроените колеги
първо може да съм бил с приятелката си която може и да е хвърлила 5-6 пъти и улова става за двама
и голямата дилема дали е законосъобразно или не отпада от самосебеси
. Второ ами ако няма такива(балъци) като мен да ходят за риба и да пускат снимков материал и обяснения, във форума май само вицове ще се разказват
. Абе стоя и гледам тая мила картинка и се чудя къде изчезнаха истинските мъже от преди 15-20 години- въоръжени само с въдица и майсторство, а то сега пред копютъра и едно обсъждане едно ровене едно философстване а ходене за риба, ми за какво то пред компютъра е по-лесно. Значи колеги да ви споделя моите наблюдения- около мен дълги години около 30 на брой имаше много риболовци- и всеки си ловеше кой както може и риба имаше бол, рибата намаля от бракониери с мрежи, ток, бомби и др. Та в заключение ще кажа, че риба с въдица свършване НЯМА. И накрая ще кажа КОЛЕГИ-става въпрос за компетентните по всички въпроси, то, че Вие знаете всичко-законови, позаконови, морални, естетически и други норми- това е ясно, ама по този начин пречите на колеги които искат да научат нещо ново от пишещите(балъци) като мен
.
П.П. Тъкмо мислех да пусна снимки с улова и примамките от последните няколко отлични като резултати и надхитряване дни, но поне временно ще спра да пиша
.
П.П. На колегите на които мога да бъда полезен ще отговарям на лични.

П.П. Тъкмо мислех да пусна снимки с улова и примамките от последните няколко отлични като резултати и надхитряване дни, но поне временно ще спра да пиша

П.П. На колегите на които мога да бъда полезен ще отговарям на лични.

- ceno cenov
- разбира нещата
Дааа Краси74 ще е поредния които ще спре да показва уловите си и да разказва за излетите си.
Ама Красии, знаеш кви убави теми има за пиене, жени, коли и тн. страшен лав става
А и никои не те упреква ако кажеш че си престъпил някоя от Седемте Божи заповеди . 
Ама Красии, знаеш кви убави теми има за пиене, жени, коли и тн. страшен лав става

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Краси , в случаят ми звучиш от типа на " Ако Левски имаше маратонки а Ботев каска ? "
Най-лесно е да се намерят оправдания за каквото и да било а още по-лесно е да се прехвърлят на другите къде ви`ш ли ловят еди как си а па аз с въдица да не моем как си искам ! За това идеше реч под морални норми и самосъзнание ! Сори ама ти сам доказваш че нямаш такива ! Следя ти темите още от началото и тука и в друг форум и е повече от ясно че самата идея на пускането на съответните теми си е да се стигне до това да ти се отметне че не ловиш как требва и ви`ш ли да поопонираш и да спреш да пишеш и да открехваш простолюдието щото не моеш да търпиш друго мнение освен твоето и ного лесно се обиждаш !
Цено , без жени , коли , лав , живота е безмислен бате

Най-лесно е да се намерят оправдания за каквото и да било а още по-лесно е да се прехвърлят на другите къде ви`ш ли ловят еди как си а па аз с въдица да не моем как си искам ! За това идеше реч под морални норми и самосъзнание ! Сори ама ти сам доказваш че нямаш такива ! Следя ти темите още от началото и тука и в друг форум и е повече от ясно че самата идея на пускането на съответните теми си е да се стигне до това да ти се отметне че не ловиш как требва и ви`ш ли да поопонираш и да спреш да пишеш и да открехваш простолюдието щото не моеш да търпиш друго мнение освен твоето и ного лесно се обиждаш !
Цено , без жени , коли , лав , живота е безмислен бате

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- научил се да хвърля
Здравейте,
не исках да създавам напрежение във форума и извинявайте ако съм създал такова........, не се извинявам за това което съм написал!!!!!!!!
Мога само да кажа, че и аз се радвам когато видя някоя снимка на хубава риба във форума, също така успеха на колегите може само да ме радва, а не обратното и всички които ме познават могат да потвърдят това ми твърдение.
Явно Краси е майсторче и знае как и къде да търси рибата, а въпросът ми беше продиктуван от това че (за мен) расперът не е риба с добри вкусови качества и лично аз бих задържал една или две едри риби, а другите щях да пусна и със сигурност щях да си направя кефа още веднъж, но това е мое мнение, а решението взима всеки, сам за себе си!
Първоначалната ми идея беше свързана с бялата риба и за това че в момента трябва да се лови активно на спининг, предимно на туистери и то предимно бели с тежки глави и близко до дъното. Също така е интересно да се добави и това, че братушките (както често се случва) са отново с една ръка напред и дават нови насоки в подобряването на играта на изкуствените примамки! Друго нововъведение в жанра са и комбинираните примамки!
Мога само да съжалявам, че не мога да ида до реката за да изпробам всичко което съм намислил, но в крайна сметка и това ще стане!
Информацията която имам за Дунав не е обнадеждаваща (става въпрос за бялата риба), но трабва да се опитва постоянно, а обмяната на мисли и мнения води само до усъвършенстане. Общо взето така се раждат новите идей и тенденции!
не исках да създавам напрежение във форума и извинявайте ако съм създал такова........, не се извинявам за това което съм написал!!!!!!!!
Мога само да кажа, че и аз се радвам когато видя някоя снимка на хубава риба във форума, също така успеха на колегите може само да ме радва, а не обратното и всички които ме познават могат да потвърдят това ми твърдение.
Явно Краси е майсторче и знае как и къде да търси рибата, а въпросът ми беше продиктуван от това че (за мен) расперът не е риба с добри вкусови качества и лично аз бих задържал една или две едри риби, а другите щях да пусна и със сигурност щях да си направя кефа още веднъж, но това е мое мнение, а решението взима всеки, сам за себе си!
Първоначалната ми идея беше свързана с бялата риба и за това че в момента трябва да се лови активно на спининг, предимно на туистери и то предимно бели с тежки глави и близко до дъното. Също така е интересно да се добави и това, че братушките (както често се случва) са отново с една ръка напред и дават нови насоки в подобряването на играта на изкуствените примамки! Друго нововъведение в жанра са и комбинираните примамки!
Мога само да съжалявам, че не мога да ида до реката за да изпробам всичко което съм намислил, но в крайна сметка и това ще стане!
Информацията която имам за Дунав не е обнадеждаваща (става въпрос за бялата риба), но трабва да се опитва постоянно, а обмяната на мисли и мнения води само до усъвършенстане. Общо взето така се раждат новите идей и тенденции!
На мястото на човек можеш да седнеш, но не и на късмета!!!
Господин Иванов, мисля, че не сте вие човека и институцията която да давате оценка на моралните качества на човек, а и не съм ви молил за това. Относно следенето в този и друг форум, ами аз заради вас и още един човек спрях да пиша там, то и Leo заради такива "лирични отклонения" спря да пише, ама то като гледам сте се разпростряли във всички форуми. А сега по същество- вие господин Иванов ако искате дори не слагайте кукичка на края на влакното или от още по-хуманни съображения не ходете на риба или ако евентуално сте ходили просто пуснете снимка и отговорете на въпросите на колегите, но моля ви оставете ни останалите риболовци да обменяме информация и да си помагаме в това прекрасно хоби.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Както пуснах темата,така и мога да и ударя катанеца!!!
Спрете се,за да няма сърдити!!!
Спрете се,за да няма сърдити!!!
-
- ще става разбирач
Аз..Бели риби..,приличните са редки,иначе маломерки се срещат често.. Редувам и капота доволно,но съмГолямата люспа написа: Не искам да коментирам повече тази тема, а искам да знам кой какво лови на Дунава в момента !
упорит като сачмен лагер и дори капотата ми правят кеф,защото всеки излет ме научава на нещо ново..
От ,,нулите,, също има какво да се научи!
Иво,това,горното,е малко..,,тясно,, твърдение..частен случай,който в момента не работи,защото водата е адски бистра.Иво Ломски написа: Първоначалната ми идея беше свързана с бялата риба и за това че в момента трябва да се лови активно на спининг, предимно на туистери и то предимно бели с тежки глави и близко до дъното. !
С джиг само вдигам риби,без да кълват зъбатите..Следват примамките и в края се врътват и се прибират обратно..
В момента предпочитам да ловя с воблери..по-ефективно е,поне за мен..
Поздрави!
Мите, не карай народа да настръхва, че току виж сега се юрнали момчетата да бацат воблери по РекатаРечния човек написа: Аз..Бели риби..,приличните са редки,иначе маломерки се срещат често.. Редувам и капота доволно,но съм
упорит като сачмен лагер и дори капотата ми правят кеф,защото всеки излет ме научава на нещо ново..
От ,,нулите,, също има какво да се научи!

Истината е, че белите рибки са си все така капризни и трудни, и само отявлени речни шамани успяват да се докоснат до успеха

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- ще става разбирач
E,Стефко,куме
,виждаш,че се изразявам внимателно като политик на стола на г-н Бареков..
Внимавам да не произведа ,,новина,, и да засиля някой към ледения западняк в момента,но пък и трудно устоявам на изкушението да се похваля..
При мен нещата,знаеш,стоят ,както съм ги описал - трудни,редки риби сега..
Иначе, новата ми партида самоделки няма търпение да влезе в работа,а аз само чакам да падне малко вятъра
за да не ме отвее към Румънция..
Поздрави!
п.с.Абе,не сме ли петък вече..?!

Внимавам да не произведа ,,новина,, и да засиля някой към ледения западняк в момента,но пък и трудно устоявам на изкушението да се похваля..

Иначе, новата ми партида самоделки няма търпение да влезе в работа,а аз само чакам да падне малко вятъра
за да не ме отвее към Румънция..

Поздрави!
п.с.Абе,не сме ли петък вече..?!

Речния човек написа:E,Стефко,куме,виждаш,че се изразявам внимателно като политик на стола на г-н Бареков..
![]()
![]()
Внимавам да не произведа ,,новина,, и да засиля някой към ледения западняк в момента,но пък и трудно устоявам на изкушението да се похваля..![]()
![]()
за да не ме отвее към Румънция..![]()
Поздрави!
п.с.Абе,не сме ли петък вече..?!![]()

Аз по-скоро бих попитал не сме ли вече 16.30ч

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- ще става разбирач
Според мен вече е 19,30 часа, така че отивам да си взема торбата с хитрините..
Поздрави и наслука!

Поздрави и наслука!

Много хора си мислят, че Дунав е като язовир. Щом кълве днес, значи така ще бъде и утре. Това не е вярно и затова обмяната на информация от сорта "кълве ли" за Реката е бесмислена, още повече от Лом да питат в Силистра "ТРЪГНА ЛИ РИБАТА".
Ходиш всеки ден и проверяваш перспективните места. Ако даде - даде, ако не - здраве да е.
Та така...
Имал съм дни с добра слука - примерно 7 шарана за 3 часа, на другата сутрин - на същото място НАНАЙ. Днес изкараш сом, утре щука - после две седмици няма никой. Ей затова я обичам аз тая Река.

Ходиш всеки ден и проверяваш перспективните места. Ако даде - даде, ако не - здраве да е.

Имал съм дни с добра слука - примерно 7 шарана за 3 часа, на другата сутрин - на същото място НАНАЙ. Днес изкараш сом, утре щука - после две седмици няма никой. Ей затова я обичам аз тая Река.