С лодка в морето

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
kiril_bulgaria
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: С ЛОДКА В МОРЕТО

Мнение от kiril_bulgaria »

С удоволствие чета репортажите на адаша и ги чакам с нетърпение. Не го познавам, но този човек има способности да сплотява хората и да прави риболова интересен.
Изображение
A.C.
новобранец
новобранец

Мнение от A.C. »

Правилата са си правила, но като ги разискваме в тази тема всички ги нарушаваме.Оставете това , кажете какво става с рибата.Не съм писала , защото не съм особено впечатлена от неделния улов, но все пак ще дам малко инфо. Излязохте към 7.30 в неделя. Имаше голяма и много студена мъгла. Само на GPS сме се придвижвали. Първо отидохме на свачището, защото си бях наумила да пробваме за заргана.Заргана нямаше, но вреше от илария.Муцуните и се виждаха над водата, но беше дребна. С лед това решихме да отидем пред пантеона за кая. В залива фишфайдера показваше много риба. Оказа се , че е граца, но и тя беше много дребна. По ловихме малко кая по 2-3кг на човек , но и тя беше дребна. Малки бяха по едрите екземпляри. Общо взето риба имаше, но беше дребна . При хубаво време щеше да ми е забавно , но беше толкова студено, че изобщо не си струваше да се стои за тази риба. Е това е от мен.
Успех на всички.
palio
новобранец
новобранец

Мнение от palio »

Здравейте,
Викат ми Пальо рибаря.
Есента като съм в София с интерес чета във форума къде каква риба има и ми е полезно затова реших и аз да пусна нещо.
Последния уикенд закрихме сезона.
Събота лошо време и вълна. Пред Китен и на Маслен нос епизодично се появаха малки пасажчета сафрид.
25 бр. валиден размер
Изображение
palio
новобранец
новобранец

Мнение от palio »

Неделя сутринта мъгла и морето тепсия.
Към 10.30 слънце, мъглата се вдигна и газ към Царево. Колегите казаха, че излизъл сафрид предишните дни.
Времето беше прекрасно.
Пред Царево изброих над 50 лодки и няколко риболовни корабчета.
Изображение

Радара пълен
Изображение

Здраво чепарене. Добър сафрид, всички еднакви, но не яде. Вземаше трудно и основно на дълбоко по 1, рядко по 2бр, макс. 3 бр. Общо 55бр.
Към 1-2 часа даде чернокоп основно на засечка за гърба 4 бр., в устата само 2 бр. и една кука липса.
И 2бр. попчета на чепарето с куки номер 7. На чернокопското чепаре 2 номер не даде нищо.
Към 2 часа кофата се напълни и излязохме да мием лодката и мотора.
Изображение
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от EU_BG_akademika »

Чета четааааааа, да не кажете че проявявам незаинтересованост :(
Капитан Киро, си е Капитан Киро, квото да направи все си е на място.............................
И труд полага човека, играчка си е да правиш такива репортажи,време отнема, снимки да подбираш, да ги качваш............ ама той не се жали, затова са му хубави и четени постовете.
Значи има още сафридец, аз бях в болница с бъбречна криза и сега имам 20 дена отпуска и се чудя............... абе я да не се чудя, че хората ми казаха покой.
Жената вика че ще прекъсне нета :( , да не съм четял форумите, ще прекъсне ама аз и мобилен нет имам :D..........
Ехх, така ми се идва.................ама де да знам струва ли си. Пък и снежец го дават за другата седмица...........
Ами ще чета и ще си мечтая за идване.
Айде здраве и успех на всички.
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Изтрих доста от последните постове в темата,за да разхладя страстите.Призовавам Ви първо към спазване на форумните правила,второ към колегиалност и уважение и без лични нападки,иначе ще се погрижа да има сериозни наказания,а никой не го иска.Надявам се който трябва да си е влез поука.
:lol:
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
sevensuns
новобранец
новобранец

Мнение от sevensuns »

Здравейте,колеги.Днес се поразходихме с лодка около Царево и имаше малко радост.Даде малко сафрид,за около 2 часа извадихме 17 парчета.Исках да го споделя с вас защото тази година за сефте купих лодка и влизахме само 4 пати и все имаше по нещо в кофата.......Невероятно преживяване е риболова от лодка :D :D :D Поздрави и късмет на всички.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

palio написа: Радара пълен
Изображение
Пальо,само овации за риболова в това време.Малко са смелчагите да се движат из морето по това време,пък и да наловят нещо.
Но въпрос за сонара.На каква чувствителност беше насроен ?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Кире, чест и почитания, но би ли ми дал линк, където сте измодерирали темата "Специалните чепарета" Аз тамън се подготвих да ходя по магазинитеи гледам няма ми ги запискаите :(
Благодаря
Ако искаш да си щастлив 2 часа-напий се, ако искаш да си щастлив 1 месец- ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот- стани рибар.
/китайска мъдрост/
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Ами малко по-надолу е темата.Разликата е,че има една чертичка,синя.Но като си натиснеш там,влизаш в темата.
Извинения,но правила.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
emilios
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от emilios »

браво много интересно!Киро опитвам се да открия и аз магията на този вид риболов,но обикновенно като седнем да чакаме да клъвне заспивам или ме хващат нервите че не кълве :mrgreen: и започвам само кафета да пия то нали друтите ще искарат риба :D пак ще хапнем
Изображение
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

emilios написа:обикновенно като седнем да чакаме да клъвне заспивам или ме хващат нервите че не кълве :mrgreen: и започвам само кафета да пия то нали друтите ще искарат риба :D пак ще хапнем
Ем явно не ти е тръпка човек,аз съм въртял бомбарда 6 часа без да имам удар,а на дъно този сезон да не ти казвам колко капота имам :lol:
Зарганолог
Аватар
emilios
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от emilios »

Mi7chell написа:
emilios написа:обикновенно като седнем да чакаме да клъвне заспивам или ме хващат нервите че не кълве :mrgreen: и започвам само кафета да пия то нали друтите ще искарат риба :D пак ще хапнем
Ем явно не ти е тръпка човек,аз съм въртял бомбарда 6 часа без да имам удар,а на дъно този сезон да не ти казвам колко капота имам :lol:

6 часа :mrgreen: браво колега това се кзва рекорд на търпение :mrgreen: :mrgreen:
Изображение
Аватар
EU_BG_akademika
ще става разбирач
ще става разбирач

Ами немога да намеря темата :( , върнах се до 2005 година, явно нещо не ме бива. Дайте линк моля?.
Става въпрос за тема "Специалните чепарета"
Благодаря
/китайска мъдрост/
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

В Изкуствени примамки :wink:
http://forums.nariba.com/viewtopic.php? ... &start=120

Че има и още една тема
http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=64&t=15575
А сега де? :roll: