Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Бихте ли ме посъветвали какво да избера
Модератор: sapuna
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Бихте ли ме посъветвали какво да избера
Айде ся като ми поразмина малце да отговоря как съм разбрал че Кроа са по-добри от Шимано ! Ми много просто , ако и да се спомена по-горе че съм бил пристрастен то в случаят не съм баш аз пристрастният ! Притежавам въдици не само от една марка и съответно мога да правя съпоставка за тях се ми се струва ! Не плюя срещу Шимано в случаят а просто констатирам факти ! При еднакви пари и показатели единственното предимство на гегите на Шимано пред тия на Ст. Кроа е външният им вид ! Не случайно преди години Шимано купиха Гари Лумис с цел да повдигнат имиджа на спининговите си пръти като и в момента продължават да убеждават хората че изобщо не се бъркат в производството на бат Гари и няма да го изнасят извън УС та да не сринат имиджа на една жива легенда в спининго моделирането ! Шимано правят добри макари от които лично аз не съм доволен което си е мое виждане , много добри щеки , фидери , мачове , но не и спинингови пръти ! В Япония , родината на Шимано техните спинингови пръти са повече от непопулярни при положение че имат фирми като Дайко , Треню , Дайва , Мегабас , Тиемко , Лъки Крафт и пр. Относно пристрастията - ми никога не бих си взел облекло на Шимано при положение че съществуват много по-добри наложили се в световен мащаб с качеството си при същата цена как например СИММС , Патагония и пр. 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- сериозен играч
Павле,за хамериканските сопи си прав,и кроато и лумиса са много добре!!!!!Относно японските сопи,мисля че все още е малко рано да говорим за тях,при положение че не са застъпени добре в БГ.аз лично имам в арсенала си и от 2-та лагера и мога да кажа че американците са уникат в ултра лекия и лекия спининг,но нещата свършват до там,поне това е моето скромно мнение!!!!Относно макарите,имам пресен спомен от разговор с колега от форума който с препоръка на Мунчо си закупи една Дайва тиера,момчето е активен спинингист и сподели с мен че скоро не е боравил с по-лоша макара!!!!!Аз лично ползвувам за лек спининг една "Авентаж" и смело мога да твърдя че не може да стъпи и на малкия пръст на TWIN POWER-а!Това както споменах е лично мнение,не искам да ангажирам никого с него!
-
- новобранец
Я, ква стана тя, и Муня ли бил пристрастен ?yzyna написа:Относно макарите,имам пресен спомен от разговор с колега от форума който с препоръка на Мунчо си закупи една Дайва тиера,момчето е активен спинингист и сподели с мен че скоро не е боравил с по-лоша макара!!!!!
- Павел Иванов
Ми че Муня е най-пристрастният тип къде го познавам бре
Ако знаеш какъв зор видех да го пристрастря увпърво към бърбъна щото не го признаваше за нищо пред скоча , увпоследствие към чистата Руска водка как "Сокровище Рус" и др. щот той водка не близваше
Узуне , съпостави Авантажа с Ексейджа като макари в един и същ ценови клас а не с Туин Пауъра ! Тиеррата и на мен не ми харесва като макара
Инак по отношение на Японските гегички уеко по уеко се застъпват и у нас ако и да ги няма на нашият пазар 

Узуне , съпостави Авантажа с Ексейджа като макари в един и същ ценови клас а не с Туин Пауъра ! Тиеррата и на мен не ми харесва като макара

Павел Иванов
Павел Иванов
- Живко Василев
- разбира нещата
Така за пръчката съм на 99% убеден че ще е Шиманото.Понеже
А относно
Първата ще е за по тежък спининг а втората за лек.А моита сопа ще си остане за най тежкия риболов.
Но избора на макара си остава.Четох много за Дайва и за Шимано.Та ако може да ме насочите за 200 лв. кое да е
Гледам че има доста спорове кое е по добре от другото,та да не стане и тука това,ако имате в този диапазон макари моля споделете.Дали тежеста или големината или нещо друго има значение.
иKrokibg
За пръчката ти гарантирам че ако си я пазиш и поддържаш,ще те погребе !!!
Много чета във форума и смятам че мнението Ви тежи много.AL KAPONE
Jivas, AeroCast на шимано при мен реши колебанията до определена степен! Тази въдица има твърда и мека страна. Имам MH една пръчка с две акции, което се усеща още като ти попадне в ръцете!
А относно
ще си я купя и нея следващия месец,понеже четох,четох и гледам всички които я имат са много доволни.И мнението на Павел също тежи за мене много.Павел Иванов
Абе става ама сравнение с Премиера ( ако и Ривъра да му е по-дългият вариянт , явно не е за по-дълги геги тая бланка ) и Авида не ме кефи особенно
Първата ще е за по тежък спининг а втората за лек.А моита сопа ще си остане за най тежкия риболов.
Но избора на макара си остава.Четох много за Дайва и за Шимано.Та ако може да ме насочите за 200 лв. кое да е

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
- Павел Иванов
В тоя ценови диапазон - 200лв. - както предложих по-горе , Риоби Заубер или Риоби Ексиа ! Като намериш къде ги има , зимаш вече закупената гега , пробваш кой размер я балансира най-добре и тъй 

Павел Иванов
Павел Иванов
- nninkov
- научил се да хвърля
http://www.quantumfishing.com/prod_pages/EnergyPTi.htm
Директно сравнявайки я с Шимано Сустейн - куантума поне на мен ми харесва една идея повече.
Въпреки , че е значитело по-евтина макара.
Директно сравнявайки я с Шимано Сустейн - куантума поне на мен ми харесва една идея повече.
Въпреки , че е значитело по-евтина макара.