Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Ка-стъкла ли са ми сложили или ...
Модератор: dantho.mihov
Ка-стъкла ли са ми сложили или ...
Смених дограмата и я поръчах с Ка-стъкло.Но аз ли съм кьорав или са ме метнали нещо не виждам разлика в пламъците на запалката
Във форума на "Направи си сам" четох,че вторият пламък от вътре на вън трябва да е син или червен,според това дали и меко или твърдо покритието
Има ли запознати с дограмите и Ка-стъклата да помогнат?

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Ка-стъкла ли са ми сложили или ...
Дека , зарежи го пламъка щото в случаят с фотото и светкавицата се е получила една манджа с грозде къде по тия снимки на база пламък ще требва баба Ванга да възкръсне та да ти отговори
Инак доколкото съдя по отражението на ръката ти то може да спиш спокойно , ако и да е от меката емисия ( външнофолирано ) то стъклото ти е КА 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- разбира нещата
Ако си чел цялата статия , ще видиш че не това е начина.
чети :
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
чети :
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Тази не я бях чел,пък и не ми помогна много.Четох тази http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 5f83a56e2a
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Питай колегата Митев тои ги знае джамовете.
-
- разбира нещата
Тази и аз съм я чел ...не се занимвай това със запалката не е сериозно твърдение.dekata написа:Тази не я бях чел,пък и не ми помогна много.Четох тази http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 5f83a56e2a
Ако стълкото ти е топло , на пипане ..значи е .
При "Ка" стъклото също няма конденз.
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- Павел Иванов
Не е задължително при КА стъклото да няма кондез 

Павел Иванов
Павел Иванов
Точно конденза ме притесни.Защото и аз знаех,че при Ка-то липсва.При мен го има само в спалнята и то сутрин.В долният край на стъклото.Но за спалнята мисля е нормално
До спалнята има кухненски бокс.Прозореца е дървена дограма с обикновен стъклопакет и постоянно е потен от вътре 

-
- разбира нещата
Дека и аз съм със същия проблем. Само в спалнята доло на прозореца никъде другаде нема конденз? Ква е таз работа низнам., а и не знам какво да правя. Продават едни влагоуловители на церезит но незнам колко действат..........dekata написа:Точно конденза ме притесни.Защото и аз знаех,че при Ка-то липсва.При мен го има само в спалнята и то сутрин.В долният край на стъклото.Но за спалнята мисля е нормалноДо спалнята има кухненски бокс.Прозореца е дървена дограма с обикновен стъклопакет и постоянно е потен от вътре

В бокса сложих такъв.Да ти кажа върши работа.Преди по стъклото течеше вода,сега е само потно.По тавана се образуваше мухъл,сега го няма.
Мен не ме притеснява точно конденза,колкото да не са ме метнали със стъклата 

-
- разбира нещата
Значи казваш работитова нещо. Ще си купя днес. Благодарско за информацията. А колкото до стъклата не мога да помогна. МОята дограма е алуминче ......... и само толкова знам 

-
- разбира нещата
Конденза е по стъклата , ако :
- казваш бокса(кухненски) , готви се , изпаренията , влагата , е нормално да се "лепи" за най студената част от стаята - а тя е винаги е прозореца
-трябва да се проветрава по често
- Павката правилно каза че не е закължително когато стъклото е Ка да не се поти
- влагата , е....ва
-за справка човешкото тяло отделя около 1 литър влага за денонощие
- едвали някоя фирма Ше се излага да не ти сложи Ка , а бяло+бяло ...все пак разликата е само 7-8 лв , на квадрата или около 20 -тина лв на прозорец
Да допълня , метални окиси нанесени по химичен път ...слоя може да бъде повреден само механично ...затова е затворен вътре в пакета , да не се "драска" при бърсане .
Спести си терзанията и се наслаждавай на придобивката.Принципно Ка - стъклото е поляризирано , електропроводимо именно заради металните окиси от вътрешната страна която ти няма как да провериш .В повечето случай се получава повърхностно напрежение вътре в пакета именно заради този слой. За да се избегне или намали това в някои случаи стъклопакетите се пълнят с газ Аргон.
Замерено с мултицет стъклото има съпротивление , което потвърждава за наличието на "Ка" слоя
...ако мн. държиш Ше ти постна снимки.
С мултицета де , а не със запалка
- влагата , е....ва
-за справка човешкото тяло отделя около 1 литър влага за денонощие

- едвали някоя фирма Ше се излага да не ти сложи Ка , а бяло+бяло ...все пак разликата е само 7-8 лв , на квадрата или около 20 -тина лв на прозорец

Да допълня , метални окиси нанесени по химичен път ...слоя може да бъде повреден само механично ...затова е затворен вътре в пакета , да не се "драска" при бърсане .

Спести си терзанията и се наслаждавай на придобивката.Принципно Ка - стъклото е поляризирано , електропроводимо именно заради металните окиси от вътрешната страна която ти няма как да провериш .В повечето случай се получава повърхностно напрежение вътре в пакета именно заради този слой. За да се избегне или намали това в някои случаи стъклопакетите се пълнят с газ Аргон.

Замерено с мултицет стъклото има съпротивление , което потвърждава за наличието на "Ка" слоя

С мултицета де , а не със запалка

- Павел Иванов
Едровата цена на лист Ка и бяло се различава с около 13лв. с ДДСто за кв2 . Оттам натам вече като крайна разлика при готов стъклопакет си е кой колко е заложил в самият пакет бяло/бяло стъкло ! Ако съответният бяло/бяло на едро ти иде 28лв. съвсем нормално е разликата с КАто да ти е 14 - 17лв./кв2 а ако бяло/бялото ти е 35лв./кв. то нищо чудно надценката за при КАто да ти иде само седем кинта
Да доуточня - до тука споменувам само за твърдата емисия , меката е друга бира 

Павел Иванов
Павел Иванов
Каква е разликата между двете