Ка-стъкла ли са ми сложили или ...

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Ка-стъкла ли са ми сложили или ...

Мнение от dekata »

Смених дограмата и я поръчах с Ка-стъкло.Но аз ли съм кьорав или са ме метнали нещо не виждам разлика в пламъците на запалката :( Във форума на "Направи си сам" четох,че вторият пламък от вътре на вън трябва да е син или червен,според това дали и меко или твърдо покритието :roll: Има ли запознати с дограмите и Ка-стъклата да помогнат?

Изображение

Изображение
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
dimi
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Ка-стъкла ли са ми сложили или ...

Мнение от dimi »

Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Дека , зарежи го пламъка щото в случаят с фотото и светкавицата се е получила една манджа с грозде къде по тия снимки на база пламък ще требва баба Ванга да възкръсне та да ти отговори :lol: Инак доколкото съдя по отражението на ръката ти то може да спиш спокойно , ако и да е от меката емисия ( външнофолирано ) то стъклото ти е КА :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Ако си чел цялата статия , ще видиш че не това е начина.

чети :

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... highlight=
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Тази не я бях чел,пък и не ми помогна много.Четох тази http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 5f83a56e2a
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
chestarfield
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от chestarfield »

Питай колегата Митев тои ги знае джамовете.
http://www.facebook.com/karakshans
Асен Йорданов Кацаров
Асеновград
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

dekata написа:Тази не я бях чел,пък и не ми помогна много.Четох тази http://napravisam.bg/forum/viewtopic.ph ... 5f83a56e2a
Тази и аз съм я чел ...не се занимвай това със запалката не е сериозно твърдение.
Ако стълкото ти е топло , на пипане ..значи е .
При "Ка" стъклото също няма конденз.
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Не е задължително при КА стъклото да няма кондез :wink:

Павел Иванов
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Точно конденза ме притесни.Защото и аз знаех,че при Ка-то липсва.При мен го има само в спалнята и то сутрин.В долният край на стъклото.Но за спалнята мисля е нормално :lol: До спалнята има кухненски бокс.Прозореца е дървена дограма с обикновен стъклопакет и постоянно е потен от вътре :roll:
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

dekata написа:Точно конденза ме притесни.Защото и аз знаех,че при Ка-то липсва.При мен го има само в спалнята и то сутрин.В долният край на стъклото.Но за спалнята мисля е нормално :lol: До спалнята има кухненски бокс.Прозореца е дървена дограма с обикновен стъклопакет и постоянно е потен от вътре :roll:
Дека и аз съм със същия проблем. Само в спалнята доло на прозореца никъде другаде нема конденз? Ква е таз работа низнам., а и не знам какво да правя. Продават едни влагоуловители на церезит но незнам колко действат..........
Изображение Пазете природата чиста !!!!
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

В бокса сложих такъв.Да ти кажа върши работа.Преди по стъклото течеше вода,сега е само потно.По тавана се образуваше мухъл,сега го няма. :roll: Мен не ме притеснява точно конденза,колкото да не са ме метнали със стъклата :evil:
BZI
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от BZI »

Значи казваш работитова нещо. Ще си купя днес. Благодарско за информацията. А колкото до стъклата не мога да помогна. МОята дограма е алуминче ......... и само толкова знам :oops:
Изображение Пазете природата чиста !!!!
takezo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от takezo »

Конденза е по стъклата , ако :

- казваш бокса(кухненски) , готви се , изпаренията , влагата , е нормално да се "лепи" за най студената част от стаята - а тя е винаги е прозореца
-трябва да се проветрава по често
- Павката правилно каза че не е закължително когато стъклото е Ка да не се поти
- влагата , е....ва
-за справка човешкото тяло отделя около 1 литър влага за денонощие :!:
- едвали някоя фирма Ше се излага да не ти сложи Ка , а бяло+бяло ...все пак разликата е само 7-8 лв , на квадрата или около 20 -тина лв на прозорец :idea:

Да допълня , метални окиси нанесени по химичен път ...слоя може да бъде повреден само механично ...затова е затворен вътре в пакета , да не се "драска" при бърсане . :idea:
Спести си терзанията и се наслаждавай на придобивката.Принципно Ка - стъклото е поляризирано , електропроводимо именно заради металните окиси от вътрешната страна която ти няма как да провериш .В повечето случай се получава повърхностно напрежение вътре в пакета именно заради този слой. За да се избегне или намали това в някои случаи стъклопакетите се пълнят с газ Аргон. :idea:

Замерено с мултицет стъклото има съпротивление , което потвърждава за наличието на "Ка" слоя :idea: ...ако мн. държиш Ше ти постна снимки. :mrgreen:
С мултицета де , а не със запалка :wink:

Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Едровата цена на лист Ка и бяло се различава с около 13лв. с ДДСто за кв2 . Оттам натам вече като крайна разлика при готов стъклопакет си е кой колко е заложил в самият пакет бяло/бяло стъкло ! Ако съответният бяло/бяло на едро ти иде 28лв. съвсем нормално е разликата с КАто да ти е 14 - 17лв./кв2 а ако бяло/бялото ти е 35лв./кв. то нищо чудно надценката за при КАто да ти иде само седем кинта :lol: Да доуточня - до тука споменувам само за твърдата емисия , меката е друга бира :wink:

Павел Иванов
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Каква е разликата между двете :roll: :oops:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”