Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Куки за щука
Модератор: sapuna
Re: Куки за щука?
да, човека ще си я кльопаrumci написа:Малко силни думи използваш колега, а ти успя ли да станеш РИБОЛОВЕЦ, тъй като не става много ясно от аватара ти?И наи важното правило в риболова трябва да го научиш,а то е......Хвани...после пусни,използваш ли последното,ще станеш РИБОЛОВЕЦ.

И к'во от т'ва.koko_90 написа:да, човека ще си я кльопаrumci написа:Малко силни думи използваш колега, а ти успя ли да станеш РИБОЛОВЕЦ, тъй като не става много ясно от аватара ти?И наи важното правило в риболова трябва да го научиш,а то е......Хвани...после пусни,използваш ли последното,ще станеш РИБОЛОВЕЦ.
Яд те е че не си поканен ли?????
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
-
- новобранец
Когато става въпрос за щуки , не си пражи експерименти , защото както мойе да ти удари 200 грамова , така може и да е 15 кг.Аз лично препоръчвам голяма тройка (бронзова или червена) , здрав повод ( 30 см , аз лично предпочитам зелен) и влакно не по-тънко от 0.30 ( да издържа на удар поне на 15 кг). АЗ съм с ЗЕБКО 0.30 и няма никакви пеоблвми.По-скъпичко е , но никога не съм късал дори и в шавар , камоли при риба.
Fen sam na ribolova na hi6ni ribi.Rqdko hodq za drugo.Nai-golqmata mi strast sa 6tukite i re4nata pastarva (balkanka).Ne obi4am da lovq 6aran i 6aranovi ribi.
-
- сериозен играч
Бравос бе колега zebco-то било скъпо!!!!!!!Ами сравнение с кое е скъпо?
-
- новобранец
Ами спрямо всичките болкуци.На последното излжение гледах как грабат прачки по 10 15 лежа , така чи си мисля , че и за влакно няма да дадат много.Това което аз си купих ( от Германия) стружаше 17 евро.
Fen sam na ribolova na hi6ni ribi.Rqdko hodq za drugo.Nai-golqmata mi strast sa 6tukite i re4nata pastarva (balkanka).Ne obi4am da lovq 6aran i 6aranovi ribi.
-
- сериозен играч
Значи,точно за това влакно мога да ти кажа че съм взимал баси и боклуците от него и въобще не съм доволен!!!!!!Това е мое мнение,а има влакна които са доста класи над него!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Абе Зебко като цяло .............. 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
добре де,понеже и аз съм така по невеж в щукарството, а имам мерак.тези тройки на тапа ли ги хвърляте.до колкото мога да се сетя,освен на воблер и на тапа-щуката лови ли се по някакъв друг начин?нека някой да обясни как става номера с тапата.то не е сложно но е друго като ти го обяснят 

-
- учете се от него
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=42&t=16388dimitarbt написа:добре де,понеже и аз съм така по невеж в щукарството, а имам мерак.тези тройки на тапа ли ги хвърляте.до колкото мога да се сетя,освен на воблер и на тапа-щуката лови ли се по някакъв друг начин?нека някой да обясни как става номера с тапата.то не е сложно но е друго като ти го обяснят

Наи добре е на воблер 

-
- разбира нещата
...искаше да кажеш ..."Най добре на блесна "Gupa написа:Наи добре е на воблер
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
Начи аз ползвам титаниева нишка -по тативо време успях да се сдобия с една макара от порядъка на 250-300 метра навити на нея ф0.50мм.Не раждясва и е много здраво.Ползвам куки единични с ухо-така рибката (говоря за жива стръв) като че ли стои по - нагледно без да всява съмнение у щуката.Куките са от порядъка Номер-1 или Номер-4.И понеже титанивата нишка не търпи възел си я правя с поялника .Рибката я закачам за гръбната перка като така рибката шава повече и щуката хоп на куката 

Аз ползвам волфрамов(кафяв) повод 2 (кафеви) вирбела(не само 1 от някоя от страните),и кафява тройка номер 2 или номер 3,плетено влакно 0,18. Куката може да се изправи като се закачи в някой дънер,но няма да се скъса влакното,само предварително си го увийте около ръкава и дърпайте.Чух че е много ефикасно с куки без контра,химически заточени влизат с около 20-25% по лесно в твърдите челюсти на щуката.
-
- новобранец
Re: Куки за щука
Аз си мисля, че след като ми предстои среща с голяма зъбатка всичко трябва да е сигурно, а именно тройка №4 и волфрамов повод.Не случайно по блесни, воблери и стримери са с тройки.Но всеки има собствено мнение и виждане за това как да излъже хищника.Наслука. 

- dalgia
- вече хвърля и на тежко
Re: Куки за щука
според мен ако се използва единична кука то тя трябва да е поне 4/0,ако е тройна кука трябва да е по малка и същевременно здрава.при тройката щуката има вероятност да се убоде и да се откаже но ако нагълта то засечката с тройната кука е по добра и ваденето е по сигурно.единичната кука е по добра при самото кълване защото щуката гълта по лесно стръвта без да се убоде но в случая трябва да се чака повече време за да нагълта хубаво