Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Риболовен билет и документи
naRiba.com

Форум

ако те хванат без билет?
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
По-добре да не пробваш-даже и на "платено"
В закона не се прави разлика на "платено"и "неплатено"-става въпрос за реки,езера,изкуствени водоеми,Дунав и морето.Формално,имат право да ти съставят акт,ако нямаш риб.билет и ловиш на "платено".Но аз не съм чувам ИАРА да се навират на територията на "платените"-дето се вика,те си имат сайбии / хубава турска дума за грижовни стопани/.Пък ИАРА няма желание и сили да се оправи с "неплатените".Не,че е важно,ама е показателно - за последните 5 години при целогодишен риболов на язовирите Доспат,Въча,Кърджали,р.Арда и множество рекички,намиращи се м/у с.Барутин като най-западна точка и гр.Кърджали като най-източна точка,съм проверяван.....един-единствен път.
Сигурно не са черно бели нещата но както някой спомена по-горе на кой му се занимава със съдилища.
А иначе INCUBUS смятам, че колегите които се оплакаха преди това не лъжат за тези глоби които са им нахакали на платено. Друг е въпроса дали не са били хора на този дето държи язовира. Колко му е да вземе още някой лев отгоре. Пък може и да са трети лица намерили начин да изкарат лесни пари. При всички положения обаче не си заслужава за 25 лв на година да изпадаме в такива ситуации. Дет са вика толкова излиза кажи речи таксито отиване/връщане на диско.
А иначе INCUBUS смятам, че колегите които се оплакаха преди това не лъжат за тези глоби които са им нахакали на платено. Друг е въпроса дали не са били хора на този дето държи язовира. Колко му е да вземе още някой лев отгоре. Пък може и да са трети лица намерили начин да изкарат лесни пари. При всички положения обаче не си заслужава за 25 лв на година да изпадаме в такива ситуации. Дет са вика толкова излиза кажи речи таксито отиване/връщане на диско.
Обема на мозъка на обикновен рибар бил около 500 пъти по-голям от на рибата!
Е и какво от това?
Е и какво от това?
-
- кандидат преподавател
Да,наистина не си заслужава пробването.Освен това,25 лева в днешно време не ми стигат за разгрявка в кръчмата,камо ли за хубаво напиване,та да се стиска за тях брата-риболовец за билет,някак си не ми звучи добре.А пък,вервайте ми,ако се стигне и до съд,където да търсиш правдата срещу актосъставителя / по-точно срещу началника-чиновник,който ти е издал наказателното постановление /,ще се похарчат няколко пъти по 25 лева.
- Na_Sluka
- научил се да хвърля
Re: ако те хванат без билет?
Ми най много да ти вземат въдицатаmishman_1 написа:колеги някои мойе ли да ми каже какво ште стане ако ме хванат без билет

извади един не е чак толко скъп

-
- новобранец
- Обратна връзка:
..........................................
ПИШИ НА КИРИЛИЦА!
ПИШИ НА КИРИЛИЦА!
Eat...
Sleep...
Go Fishing...
Жена и риба до край, че не се знае кога пак ще ти падне!!!
Sleep...
Go Fishing...
Жена и риба до край, че не се знае кога пак ще ти падне!!!
- Божидар
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Кирилица не знаеш лиSon_of_Demons написа:KEKEKKEKE Abe hora tva da me hvanat v 4asten ribarnik bez bilet e vse edno da mi napravqt akt 4e lovq riba v ligena v nas a kolkoto do tva, 4e praveli aktove za bezbilet nz do sq vse sym si vadil i nikoi ne me e proverqval taq godina ne si vadih i pak nikoi ne me proveri taka 4e smisyla sys i bez bilet malko se gubi tyi kato i tiq ot IARA sa kato izvynzemnite vsi4ki govorqt za tqh ama nikoi ne gi e vijdal kekekek sme6nici sa![]()
samo hodqt piqt i qdat s brakonerite i
Hora spokoino be te ne pazqt rekite a brakonerite taka 4 ekato ne obikalqte pokrai brakonerite nqma stra6no nqkoi ot tqh d avi zaka4i kekekekeke koga vidq IRA da vyr6at rabota moje da si govorim za bileti kekek i karti

На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Светът е оцелял,защото се е смял!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Аз лично мога да кажа че има написани актове на към 50 човека на Леново на дупките
Въпреки че е арендаторски
Ситуацията е малко спорна... дали е бил арендаторски и хората са нямали билет, или арендатора си е взимал такса а пук язовира не е бил арендаторски или му е свършила арендата
50-те човека са си с актове
И аз имам билет , ама тая година съм ходил само веднъж на неплатено

Ситуацията е малко спорна... дали е бил арендаторски и хората са нямали билет, или арендатора си е взимал такса а пук язовира не е бил арендаторски или му е свършила арендата

50-те човека са си с актове

И аз имам билет , ама тая година съм ходил само веднъж на неплатено
Най-мразим да ме удря токо, оти не моем да му го върнем!
Carp Madness Bulgaria
Carp Madness Bulgaria
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
е, па те от ИАРА да стоят само на Пънча на платеното... За какво да хабят гориво да обикалят по другите...
Законите ни са смешни, да не кажа абсурдни - затова никой не ги е**ва... Особено тия дето трябва да контролират...
Аз съм си наел водоем /от частни лица/, зарибил съм го с лични средства и ще дойде някой палячо /дето има 200м мрежи в багажника/ да ми иска билет...
Законите ни са смешни, да не кажа абсурдни - затова никой не ги е**ва... Особено тия дето трябва да контролират...
Аз съм си наел водоем /от частни лица/, зарибил съм го с лични средства и ще дойде някой палячо /дето има 200м мрежи в багажника/ да ми иска билет...

- rdochev
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Мен са ме хващали за срам и позор.И то не без билет,а с незаверен билет.Абсурдното бе , че казаха че глобата за незаверен билет е от 20 до 200 лв, а за риболов без билет е от 10 до 100лв.
i don't drink water cos fish fuck in it
Това эа билета вече е ясно
като при мен случката беше , че пропуснах иэлета след като
установих ,че белета ми е иэтекъл
А я кажете каква ще е санкцията ако превишим броя на такъмите.
като при мен случката беше , че пропуснах иэлета след като
установих ,че белета ми е иэтекъл
А я кажете каква ще е санкцията ако превишим броя на такъмите.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Чл. 65. Който извършва любителски риболов в нарушение на изискванията
по чл. 24, ал. 1, се наказва с глоба от 50 до 200 лв.
Чл. 24. (1) гласи написа: Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с
монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените
водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се
постави чепаре на една от въдиците;
- rdochev
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Марко-говоря за преди години-после промениха глобите.
Даже мислех да обжалвам(щото на практика аз не ловях риба), но в закона пишеше че глоби до 100 лева не подлежат на обжалване.
Даже мислех да обжалвам(щото на практика аз не ловях риба), но в закона пишеше че глоби до 100 лева не подлежат на обжалване.
i don't drink water cos fish fuck in it