Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Рецепти за диво прасе
Модератор: sapuna
-
- кандидат преподавател
- Мнения: 3796
- Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
- Местоположение: Strumica/Macedonia
- Обратна връзка:
Рецепти за диво прасе
След долго чакане вчера успеах да вземам едно диво прасе от едни Турци.Тепат ги а не ги искат
поне групичката коиато ми продаде прасето.Та ште помолиа опитните ловци,които знам че ги има много тук в форума да ми споделиат рецепти за подготовка на диво прасе.Отнапред благодариа 


Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!


Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

- Бисо
- сериозен играч
- Мнения: 1598
- Регистриран на: Чет Ное 30, 2006 6:23 pm
- Местоположение: Прованса Бате....
Re: Рецепти за диво прасе
Първо занеси проба са изследване,па тогава мисли за рецепти.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- петър власев
- разбира нещата
- Мнения: 735
- Регистриран на: Чет Апр 28, 2005 9:19 am
- Местоположение: пловдив
- drat
- разбира нещата
- Мнения: 1046
- Регистриран на: Съб Дек 22, 2007 6:12 pm
- Местоположение: Иван от Софето
Re: Рецепти за диво прасе
Стара изпитана рецепта за 10 кг месо. Бут, плешка, ребра, врат – както са цели, месото се срязва до костта през 3-4 см /както наденици за пържене, само че от двете страни, частите остават цели, месото е на кокъла/. Оставят се в леко подсолена вода за 2-3 часа, като през 30 минути се разбъркват. Като стане водата много кървава се сменя. През това време се приготвя марината: 3л вода, 1 глава нарязан лук, връзка целина, връзка копър, връзка магданоз, пакетче млян черен пипер, десетина зърна бахар, 3-4 склидки чесън, 3-4 дафинови листа. Това всичко ври 10-15 минути захлюпено, на тих огън. Получава се страхотен аромат. След това месото се нарежда в леген или корито, може и в кофа. Залива се с 2 л оцет и 0,5л ракия или водка. Отгоре се излива маринатата, може и да не е много изстинала. Ако не е покрито се долива вода и оцет 1:1. Оставя се 48 часа на хладно, като от време на време се разбърква хубаво /най-добре с ръка и разрезите да се поотварят/. Изважда се и се оставя за около 1 час да се оцеди. Не трябва да се оттича кървава вода, месото в разрезите трябва да е станало сивкаво /да не червенее/. Ако не е така, поотваряте разрезите и го оставяте още 12 часа в маринатата. След това го посипвате хубаво със смес за барбекю /купува се от магазина, няма смисъл да си играете да я приготвяте. За 10 кг отиват 5-6 пакетчета/. От месото започва да се отделя много вода, за това веднага се слага в тавата за печене или в найлонова торба и – във фризера. Преди печене се полива с вино или бира.

-
- кандидат преподавател
- Мнения: 3796
- Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
- Местоположение: Strumica/Macedonia
- Обратна връзка:
Re: Рецепти за диво прасе
Де кажете повече,каде се носи,от какво се преглежда,може ли (вече е в мраз месото)да занеса?.............петър власев написа:Ей да не си хапнал преди да си дал за проба.
Не знам ништо,всичко което ми кажете ште е от полза

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!


Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Re: Рецепти за диво прасе
Никола,част от месото се праща при ветеринар,че да се види дали е годно и чисто за консумация.Поздрави 

TICA FAN
- Димо Генчев
- вече хвърля и на тежко
- Мнения: 282
- Регистриран на: Чет Авг 03, 2006 9:56 am
- Местоположение: София, Хаджи Димитър
- Обратна връзка:
Re: Рецепти за диво прасе
Не слушай какво ти казват повечето хора, защото точно повечето хора са обикновено по-глупави...
- Димича
- ще става разбирач
- Мнения: 391
- Регистриран на: Пон Май 12, 2008 1:20 pm
- Местоположение: Сливен
Re: Рецепти за диво прасе
Чукни в Гугъла за трихинелоза-това е опасно заболяване,което се предава на човек при консумация на заразено месо,а дивите прасета са преносители на заразата!
Ракията не е за малки дЯца!!!! 

- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Re: Рецепти за диво прасе
Това е точното попадение!drat написа:За изследване се носи парче от диафрагмата.

Ако месото се консумира след сваряване+термична обработка няма никаква опасност,но ако правиш суджуци и наденици-бегай в лабораторията!
Кажеш ли,че е чисто ще получиш и рецепти!

-
- кандидат преподавател
- Мнения: 3796
- Регистриран на: Пет Яну 25, 2008 5:36 pm
- Местоположение: Strumica/Macedonia
- Обратна връзка:
Re: Рецепти за диво прасе
Аз немах план за плнене на наденици и суджуци.Искам да го правиа или пржено(та ме интересуват добавки,маринати....)или печеноsapuna написа:Това е точното попадение!drat написа:За изследване се носи парче от диафрагмата.![]()
Ако месото се консумира след сваряване+термична обработка няма никаква опасност,но ако правиш суджуци и наденици-бегай в лабораторията!
Кажеш ли,че е чисто ще получиш и рецепти!

Macedonia
Братко, теб съм те признал!
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!
Братко, теб съм те признал!


Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема!

Re: Рецепти за диво прасе
Проба се взима от три места по принцип- диафрагма , език и дроб мисля.
Въпреки това е добре да мине през съд за варене под високо налягане.
Въпреки това е добре да мине през съд за варене под високо налягане.
- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Re: Рецепти за диво прасе
Ако вариш и след това пържиш/печеш няма страшно!
Ето нещо,което аз правя http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=41707

Ето нещо,което аз правя http://forum.offroad-bulgaria.com/showt ... hp?t=41707
- Димича
- ще става разбирач
- Мнения: 391
- Регистриран на: Пон Май 12, 2008 1:20 pm
- Местоположение: Сливен
Re: Рецепти за диво прасе
От черния дроб-задължително!!!Температурата над 100 С(тенджера под налягане,ЯКОТО пържене/печене,...)убива паразита...но да не бъдем все пак толкова сигурни...!!!VGS написа:Проба се взима от три места по принцип- диафрагма , език и дроб мисля.
Въпреки това е добре да мине през съд за варене под високо налягане.
Ракията не е за малки дЯца!!!! 

-
- разбира нещата
- Мнения: 689
- Регистриран на: Пет Сеп 05, 2008 4:24 pm
- Местоположение: London, гр.Пловдив
Re: Рецепти за диво прасе
Колега ЗАДЪЛЖИТЕЛНО го занеси за проба (3 места) , не слу6аи тука че някои ти казват да вари6 и тн. Бащата е голям ловец и винаги носи месото за тест , с тва 6ега не бива.



Който иска намира начин... който не иска намира причина!!!